Προς το περιεχόμενο

Ζώα στην Βιτρίνα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Να το θεσουμε λοιπον διαφορετικα, εφ' οσων δεν δεχεσαι οτι το να στειρωσεις το κατοικιδιο σου ειναι κατι που μπορει να λειτουργησει θετικα: Για ποιο λογο να θελει ενας ιδιοκτητης να μην το στειρωσει?

Θα σου πω τους συνηθεστερους:

1. Για να καμαρωνει που το σκυλος του γ@μ@ει τη μιση γειτονια και εχει αφησει εγκυες τις μισες σκυλες (και δεκαδες κουταβια αδεσποτα). Κατι που προφανως λειπει απο τη δικη του σεξουαλικη ζωη.

2. Για να ''ζευγαρωσει'' το καθαροαιμο του, αποβλεποντας σε οικονομικο οφελος.

Εχεις να προσθεσεις καποιον τριτο λογο?

Αφού αναφέρω πως οι 2 που ανέφερες αφορούν ελάχιστους ανεγκέφαλους που ο σκύλος τους είναι ένα μικρό πρόβλημα από τα συνολικά που δημιουργούν, να σου πω:

3. Γιατί δεν θέλει να ακρωτηριάσει ένα ζώο που φροντίζει σαν να είναι μέλος της οικογένειας.

4. Γιατί μίλησε με ειδικούς που του εξήγησαν πως αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, δεν υπάρχει λόγος να στειρωθεί.

5. Γιατί δεν γουστάρει να επέμβει στη φύση του ζώου επιθυμώντας να περνάει αυτός καλά και να μειωθούν οι υποχρεώσεις του απένταντι σε αυτό

...να συνεχίσω?

Και πριν αρχίσετε και πάλι τα διάφορα χαριτωμένα σχόλια να ΤΟΝΙΣΩ ξανά πως αναφέρομαι στα ζώα που ζουν μαζί με την οικογένεια η οποία αποτελείται από μή "ζωα" (με την κακή έννοια).

B)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:45 ----------

...απ' τη μία συμφωνείς με τις στειρώσεις (και το ΕΧΩ προσέξει βρέι, τι με παραπέμπεις στα λεχθέντα σου; ) - από την άλλη κάνεις αυτό που νομίζεις ότι κάνω εγώ : δε με πιάνεις. Δε με πιάνεις, διότι έδωσα πολύ χαρακτηριστικό -αν και χοντροκομμένο, το παραδέχομαι- παράδειγμα, αυτό της λειτουργίας των ανθρώπων.

Εκτός κι αν θέλουμε να πριονίσουμε τα πριονίδια εδώ. Αν ναι, βεβαίως και έχεις δίκαιο, κάθε περίπτωση οφείλει ν' αντιμετωπίζεται ξεχωριστά : για ποιό λόγο να στειρώσει κάποιος ένα ζωντανό, που όντως ποτέ του δε θα σπείρει αδέσποτα; δεν έχω ιδέα πόση αβάντα του δίνει από άποψη υγείας η στείρωση (ποσοστιαία κτλ), όμως δε νομίζω πια πως κατεβάζει και το ποσοστό θνησιμότητας σε ηλικίες <10 λόγω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ καρκινωμάτων -αν το έκανε, μέσα- οπότε καταληκτικά θα άφηνα το ζωντανό μου να χαίρεται a wholesome τσουτσούνι.

To θέμα όμως είναι, ξαναλέω, όπως το βλέπω, ΠΡΩΤΑ να διαλαλούμε/προπαγανδίζουμε, ακόμα-ακόμα τη στείρωση, ΜΠΑΣ και γίνει συνείδηση, και μετάααααααααα να επιμορφώνουμε σχετικώς με επισημάνσεις του τύπου "εχ, εντάξει, άμα είναι όπως τα λες, μη το στειρώνεις". Διότι το μεγάλο κακό των αδέσποτων που υποφέρουν καθημερινά στους δρόμους, από 'κει ξεκινάει, και είναι πιο ζημιογόνο από μια ξώφαλτση (?!) στείρωση.

Αν η κοινωνία (και η κατάσταση γύρω μας) μας ήταν νορμάλ, τύπου βορειοευρωπαϊκές ιστορίες, θα ήμουν σύμφωνος μαζί σου.

Όπως σου είπα και πριν, δεν με ενδιαφέρουν "οι λειτουργίες μιας μερίδας ανθρώπων". Η για να το πω πιο κομψά, δεν είναι ικανές μερικές συμπεριφορές ανθρώπων (ακόμη και αν είναι οι περισότεροι) στο να με κάνουν να αλλάξω τις απόψεις μου ή τη δική μου συμπεριφορά και τρόπο ζωής γενικότερα!

B)

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...χαριτωμένα σχόλια.......;

Οκ. Πες μου απλά πόσοι νομίζεις πως εμπίπτουν στην κατηγορία που περιγράφεις;

Α τώρα είδα και την προσθήκη.

Ναι το πρόσεξα και πριν, και δεν μου 'κατσε και καλά, είναι η αλήθεια.

Γνώμη μου; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να σ' ενδιαφέρουν...(μια παραπάνω υποχρέωση, την ΕΧΕΙΣ, ως ζωόφιλος)

(περιττό να τονίσω ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε 'ΣΕΝΑ, που ΞΕΡΕΙΣ τί σου γίνεται, να στειρώσεις το άβατάρ σου.......; )

Δημοσ.

Και γω διαφωνώ με τον ευνουχισμό των κατοικίδιων σκύλων.

Με τον ιδιο τρόπο που διαφωνώ με τον ακρωτηριασμό για καλλωπιστικούς λόγος.

• Super Moderators
Δημοσ.

(περιττό να τονίσω ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε 'ΣΕΝΑ, που ΞΕΡΕΙΣ τί σου γίνεται, να στειρώσεις το άβατάρ σου.......; )

Προφανώς και δεν τίθεται τέτοιο θέμα για μένα, ούτε το είδα έτσι!

Απλά τις απόψεις μας λέμε, ο καθένας από την πλευρά του!

B)

Δημοσ.

billdanos σεβαστοι οι λογοι που επικαλεισαι, μην εχεις ομως την εντυπωση πως αυτοι αποτελουν κατι παραπανω απο ζητηματα προσωπικης αισθητικης.

Δημοσ.
Και γω διαφωνώ με τον ευνουχισμό των κατοικίδιων σκύλων.

Με τον ιδιο τρόπο που διαφωνώ με τον ακρωτηριασμό για καλλωπιστικούς λόγος.

...ευνουχισμό;

Λίγο βαρύς ο όρος κι αδόκιμος ίσως. Συνδέεται με πολλές λάθος εντυπώσεις.

Δεν ξέρω αν παρακολούθησες το θρεντ ANHLIKOS, καλό θα ήταν όμως στην ενήλική σου ζωή να τροποποιήσεις την άποψή σου - όχι απαραίτητα βέβαια εάν πρόκειται για το/τα δικό/α σου ζωντανά που δεν πρόκειται ( ; ) να συνδράμουν στην διαιώνιση της φρίκης που περνάνε τ' αδέσποτα.

Γενικώς δεν είναι κακό να είσαι εναντίον, για τους ΣΩΣΤΟΥΣ λόγους.

Δημοσ.

Και εγω αδέσποτο ειμαι αλλα δεν βλέπω κανεις να ενδιαφέρεται για τη ζωη μου...

Ρε πατε καλα το πρόβλημα ειναι το σύστημα που ζουμε στα παντα!

Και οχι δεν μιλάω για κόμματα και βλακείες αλλα για ολο το monopolyακο σύστημα του συμφέροντος.

http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470&ei=hYP0SufhCs6z-AbUv5HUAQ&q=earthlings+greek+subtitles#

http://video.google.com/videoplay?docid=-7492068823950286254&ei=_YP0SuTiDMbC-AbS8oGaDQ&q=zeitgeist+addendum+greek+subtitles&view=2#

http://video.google.com/videoplay?docid=-387184764550286718&ei=HYT0SpPtF8_J-Aa1w5iQCw&q=the+end+game+greek+subtitles&view=2#

Σε προκαλώ λοιπόν katerina_a_86 να τα δεις μπας και καταλάβεις τίποτα για τις ευαισθησίες σου όπως και οποιονδήποτε άλλον.

Οποιος εχει τα κότσια λοιπον να καταλάβει και τα εχει δει τουλάχιστον τα παραπάνω link που δινω και θελει να αλλάξει ο καταραμένος κόσμος μας ας κανει μια βολτα στα παρακάτω λινκ :

http://thezeitgeistmovement.com/Το παγκόσμιο κίνημα.

http://www.thezeitgeistmovement.gr/Το ελληνικό μέρος του κινήματος.;)

Δημοσ.
Και εγω αδέσποτο ειμαι αλλα δεν βλέπω κανεις να ενδιαφέρεται για τη ζωη μου...

σε συνεργασία με τη φιλοζωική και κτηνίατρο της περιοχής μου, μπορούμε να κανονίσουμε μία δωρεάν στείρωση αν ενδιαφέρεσαι...

Δημοσ.

Ρε σείς διαχωρίζεται την αποψη σας αν μηλάτε για αδέσποτα ή για σκυλιά στο σπιτι. Ταχουμε μπερδέψει όλα...

Δημοσ.
σε συνεργασία με τη φιλοζωική και κτηνίατρο της περιοχής μου, μπορούμε να κανονίσουμε μία δωρεάν στείρωση αν ενδιαφέρεσαι...

με έχουν στειρώσει ήδη εμένα :P

Δημοσ.
...ευνουχισμό;

Λίγο βαρύς ο όρος κι αδόκιμος ίσως. Συνδέεται με πολλές λάθος εντυπώσεις.

Δεν ξέρω αν παρακολούθησες το θρεντ ANHLIKOS, καλό θα ήταν όμως στην ενήλική σου ζωή να τροποποιήσεις την άποψή σου - όχι απαραίτητα βέβαια εάν πρόκειται για το/τα δικό/α σου ζωντανά που δεν πρόκειται ( ; ) να συνδράμουν στην διαιώνιση της φρίκης που περνάνε τ' αδέσποτα.

Γενικώς δεν είναι κακό να είσαι εναντίον, για τους ΣΩΣΤΟΥΣ λόγους.

Ναι το παρακολουθώ το θρεντ.

Προφανώς τον ευνουχισμό τον αναφέρω χαριτολογώντας. :-) (ίσως κρύο)

Στους σκύλους που είχα μέχρι στιγμής (ένας κόπρος, ο άλλος Τζακ Ρασελ που μου ειχαν χαρίσει) δεν έκανα σε κανέναν στείρωση. Ο λόγος απλός, όταν το σκυλί ειναι κατοικίδιο, ξέρεις που σουλατσάρει τι κάνει και πως. Δεν χρειάζεται. Δεν γίνεται για προληπτικούς λόγους υγείας.

Στα αδέσποτα ειναι επιβεβλημένο! Δε χωράει συζήτηση εκεί. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...