Προς το περιεχόμενο

Ζώα στην Βιτρίνα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί; Ένα κανίς περνάει καλύτερα στην κωλοπετεινίτσα επειδή κυνηγάει άγρια ελάφια τα οποία τρώει ωμά; Επειδή βόσκει στο γρασίδι; Επειδή χέζει όχι σε ειδική άμμο αλλά κάτω από παρθένες συκιές;

Φαντάζομαι πως θα έχεις δει την κατάσταση ενός κανίς στο χωριό ε! Με κολημένο πάνω του όλο το ...οικοσύστημα της αυλής που το έχουν -και καλά- ελεύθερο! :P

Και μου είχαν κλέψει και την αγαπημένη μου πάπια. =(

Και μετά έκαναν post στο "Συνταγές της γιαγιάς"? :P

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μερικα ποστς πιο πριν αναφερθηκε το θεμα της στειρωσης. Λοιπον, η στειρωση ειναι μονοδρομος για οποιον θελει να λεγεται φιλοζωος. Τα μοναδικα ζωα που δικαιολογειται να μην στειρωνονται, ειναι οσα παιρνουν μερος και διακρινονται σε διαγωνισμους, καλλιστεια κτλ.. και απο τα οποια μας ενδιαφερουν οι απογονοι, επομενος και το ιδιο το ζωο και τα κουταβια του θα τυχουν της αναλογης αντιμετωπισης κατα τη διαρκεια της ζωης τους..

• Super Moderators
Δημοσ.
Μερικα ποστς πιο πριν αναφερθηκε το θεμα της στειρωσης. Λοιπον, η στειρωση ειναι μονοδρομος για οποιον θελει να λεγεται φιλοζωος. Τα μοναδικα ζωα που δικαιολογειται να μην στειρωνονται, ειναι οσα παιρνουν μερος και διακρινονται σε διαγωνισμους, καλλιστεια κτλ.. και απο τα οποια μας ενδιαφερουν οι απογονοι, επομενος και το ιδιο το ζωο και τα κουταβια του θα τυχουν της αναλογης αντιμετωπισης κατα τη διαρκεια της ζωης τους..

Ποιος το λέει πως είναι μονόδρομος? Το θέμα δεν είναι να θέλει κάποιος να λέγεται φιλόζωος αλλά ...να είναι!

B)

Δημοσ.
Επειδή αυτό το "φυσικό περιβάλλον" έχει γίνει λίγο καραμέλα, και χωρίς να αμφιβάλλω πως όντως καλύτερα να μένεις στα Παλαιοφάρσαλα και να έχεις σκύλο παρά στην Κυψέλη, μπορείτε να μου πείτε ποιο ακριβώς είναι το φυσικό περιβάλλον ενός σκύλου ή μιας γάτας; Η ζούγκλα, η σαβάνα ή οι στέπες;

Απορία το χεις ακόμα ε; :P

[...]

2) Σε ένα αστικό περιβάλλον, τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν επιβιώνουν "μόνα τους". Οι γάτες την παλεύουν κάπως περισσότερο σε κανένα προάστιο που παίζει να βρούνε κανένα χωράφι με καμιά σαύρα ή κάναν πόντικα, αλλά σε γενικές γραμμές αυτά τα ζώα έχουν αστικοποιηθεί χιλιάδες χρόνια πριν και πλέον εξαρτώνται από τον άνθρωπο. Ενδεχομένως το να φάει ένας σκύλος τα αποφάγια κάποιου ανθρώπου απ' τα σκουπίδια, εσύ το θεωρείς ως αυτόνομη επιβίωση -και με πολύ zoom out εξελικτικά, είναι- πρακτικά όμως αποτελεί και πάλι μια μορφή εξάρτησης από τον άνθρωπο. Για να αντιληφθείς κάπως περισσότερο πως ένα σκυλί δεν έχει στον ήλιο μοίρα αν δεν υπάρξει σύστημα δούναι και λαβείν με κάποιον άνθρωπο, θα πρότεινα να αναρωτηθείς ποια είναι η φυσική τροφή ενός σκύλου; Τι κυνηγάει και τρώει ένας σκύλος;

[...]

Δημοσ.

Λυνει ενα σωρο προβληματα, ελαχιστοποιει τον κινδυνο για συγκεκριμενες ασθενειες και δεν εχει κανενα μα κανενα αρνητικο.

Αν προεχει λοιπον η υγεια του κατοικιδιου και επισης μας ενδιαφερει να μη ζουμε σε μια πολη οπου το καθε αδεσποτο ζωο θα γεννα εως και 100αδεσποτα κουταβια κατα τη διαρκεια της ζωης του, τοτε ειναι μονοδρομος.

Δημοσ.

Chris_85 συμφωνώ απολυτα με την αποψη σου! Και είναι μονοδρομος για τα αδεσποτα. Αλλά δεν είναι απόλυτο για τα σκυλιά που ζούν σε σπίτια. Εκεί υπάρχουν επιλογές..

Δημοσ.

Μανο κανεις δεν ξερει πως τα φερνει η ζωη ομως. Επομενως, απο τη στιγμη που μαλιστα προφυλασσει το κατοικιδιο μας και απο συγκεκριμενες ασθενειες, δε βλεπω για ποιο λογο να επιλεξει καποιος να μην το στειρωσει.

Δημοσ.

Εντάξυ οτι υπάρχει περίπτωση να προστατέψει απο κάποια ασθένεια ισχύει αλλα είναι και λιγο καραμέλα των κτηνιάτρων. Δεν είναι απόλυτο. Υπάρχουν άπειρες απόψεις. Άλλοι λενε γιατι να επεμβεις στη φυση του ζωου, άλλοι λένε υποχρεωτική στείρωση γιατι έτσι κι αλλιώς ο κοινός ιδιοκτήτης δεν είναι ικανος να βγάλει εις περας μια γέννα, άλλοι λενε στείρωσε για λόγους υγείας και πολλές άλλες. Είναι δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη να ασπαστεί όποια θέλει αφού ομως πρώτα εχει διαβάσει, έχει ψαχτεί έχει ενδιαφερθεί και ένα εκατομμύριο άλλες υποχρεώσεις που έχει απέναντυ στο ζωο. Όσον αφορά τα ζώα που ζούν στο σπίτι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Επομενως, απο τη στιγμη που μαλιστα προφυλασσει το κατοικιδιο μας και απο συγκεκριμενες ασθενειες, δε βλεπω για ποιο λογο να επιλεξει καποιος να μην το στειρωσει.

Αυτό ΔΕΝ ισχύει! Ένα ζώο μπορεί προφανώς να παρουσιάσει ένα πρόβλημα κάποια στιγμή και να χρειαστεί στείρωση αλλά σε καμία περίπτωση η προληπτική στείρωση δεν θα το προφυλάξει! Αν ήταν έτσι θα στειρωνόμασταν και μεις προληπτικά!

B)

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπορώ αντίστοιχα να σου παραθέσω δεκάδες άλλα άρθρα για το αντίθετο! Αν αφαιρέσουμε το θέμα των αδέσποτων που συμφωνώ στο να είναι στειρωμένα, οι υπόλοιπες δικαιολογίες έχουν να κάνουν με το "καλό" των ιδιοκτητών και όχι των ζώων!

Για να σταματήσει η γάτα να φωνάζει, να μη σου χαλάσει τον καναπέ, για να ηρεμήσει ο σκύλος και να μη σε ενοχλεί, για να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ κλπ κλπ! Ρώτησε έναν καλό κτηνίατρο και θα σου απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες!

Αν ήταν όλα τόσο ρόδινα δεν θα έπρεπε μετά να αλλάζεις τη διατροφή του ζώου για να μη σου γίνει ...τόφαλος! Διακόπτεις τις ορμόνες του ζώου και όσο και αν το προστατεύει από καρκίνους κλπ, σίγουρα δεν είναι και το ιδανικό!

Anyway!

B)

Δημοσ.

...ρε συ billdanos, χρειάζεται κάποιος να το ΤΟΝΙΣΕΙ επιτέλους, για να μην αναμασιέται; Οκ, το κάνω εγώ :

Οι περιπτώσεις που περιγράφεις, είναι οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Το να είναι ο άλλος συνειδητοποημένος, να ξέρει τί να κάνει με το ζωντανό που φροντίζει και λοιπά. Η δικιά σου πείρα σου λέει πως ΔΕΝ είναι οι εξαιρέσεις; Ε τότε δε λαμβάνεις υπ' όψιν σου τί γίνεται με τ' αδέσποτα στις ελληνικές πόλεις. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το μόνο ουσιαστικό μέτρο που ΠΡΕΠΕΙ να περάσει στις συνειδήσεις, είναι ότι η στείρωση είναι απαραίτητη. Άσπρο και μαύρο δηλαδή. Γιατί ο ανεγκέφαλος ανθρώπινος εγκέφαλος, σπανίως αναλύει (μεθ' εξαιρέσων) τα πράγματα. Άσπρο-μάυρο. Βουνό-θάλασσα. Μπλε χάπι-κόκκινο χάπι. Κ.ο.κ.

Γι' ΑΥΤΟ, καλύτερα, λέω 'γω, να διαδίδουμε "την απαραιτητότητα της στείρωσης", κι ας πάνε χαράμι και κάποιοι όρχεις παραπάνω.

• Super Moderators
Δημοσ.
...ρε συ billdanos, χρειάζεται κάποιος να το ΤΟΝΙΣΕΙ επιτέλους, για να μην αναμασιέται; Οκ, το κάνω εγώ :

Οι περιπτώσεις που περιγράφεις, είναι οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Το να είναι ο άλλος συνειδητοποημένος, να ξέρει τί να κάνει με το ζωντανό που φροντίζει και λοιπά. Η δικιά σου πείρα σου λέει πως ΔΕΝ είναι οι εξαιρέσεις; Ε τότε δε λαμβάνεις υπ' όψιν σου τί γίνεται με τ' αδέσποτα στις ελληνικές πόλεις. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το μόνο ουσιαστικό μέτρο που ΠΡΕΠΕΙ να περάσει στις συνειδήσεις, είναι ότι η στείρωση είναι απαραίτητη. Άσπρο και μαύρο δηλαδή. Γιατί ο ανεγκέφαλος ανθρώπινος εγκέφαλος, σπανίως αναλύει (μεθ' εξαιρέσων) τα πράγματα. Άσπρο-μάυρο. Βουνό-θάλασσα. Μπλε χάπι-κόκκινο χάπι. Κ.ο.κ.

Γι' ΑΥΤΟ, καλύτερα, λέω 'γω, να διαδίδουμε "την απαραιτητότητα της στείρωσης", κι ας πάνε χαράμι και κάποιοι όρχεις παραπάνω.

Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνουν οι πολλοί αλλα το τι είναι λογικό και φυσιολογικό! Όπως διάβασες και πριν στα κείμενά μου, συμφωνώ απόλυτα με τη στείρωση των αδέσποτων. Διαφωνώ απλά με τις απόψεις "το στειρώνεις για να ζήσει περισσότερο ή για να μην αρρωστήσει"!

Δεν μπορώ να το πω πιο απλά!

Η λογική "ας το κάνουμε για να είμαστε σίγουροι", είναι κάπως γενική και επικίνδυνη (ειδικά αν την εφαρμόσουμε και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις).

B)

Δημοσ.

Να το θεσουμε λοιπον διαφορετικα, εφ' οσων δεν δεχεσαι οτι το να στειρωσεις το κατοικιδιο σου ειναι κατι που μπορει να λειτουργησει θετικα: Για ποιο λογο να θελει ενας ιδιοκτητης να μην το στειρωσει?

Θα σου πω τους συνηθεστερους:

1. Για να καμαρωνει που το σκυλος του γ@μ@ει τη μιση γειτονια και εχει αφησει εγκυες τις μισες σκυλες (και δεκαδες κουταβια αδεσποτα). Κατι που προφανως λειπει απο τη δικη του σεξουαλικη ζωη.

2. Για να ''ζευγαρωσει'' το καθαροαιμο του, αποβλεποντας σε οικονομικο οφελος.

Εχεις να προσθεσεις καποιον τριτο λογο?

Δημοσ.
Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνουν οι πολλοί αλλα το τι είναι λογικό και φυσιολογικό! Όπως διάβασες και πριν στα κείμενά μου, συμφωνώ απόλυτα με τη στείρωση των αδέσποτων. Διαφωνώ απλά με τις απόψεις "το στειρώνεις για να ζήσει περισσότερο ή για να μην αρρωστήσει"!

Δεν μπορώ να το πω πιο απλά!

Η λογική "ας το κάνουμε για να είμαστε σίγουροι", είναι κάπως γενική και επικίνδυνη (ειδικά αν την εφαρμόσουμε και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις).

B)

...απ' τη μία συμφωνείς με τις στειρώσεις (και το ΕΧΩ προσέξει βρέι, τι με παραπέμπεις στα λεχθέντα σου; ) - από την άλλη κάνεις αυτό που νομίζεις ότι κάνω εγώ : δε με πιάνεις. Δε με πιάνεις, διότι έδωσα πολύ χαρακτηριστικό -αν και χοντροκομμένο, το παραδέχομαι- παράδειγμα, αυτό της λειτουργίας των ανθρώπων.

Εκτός κι αν θέλουμε να πριονίσουμε τα πριονίδια εδώ. Αν ναι, βεβαίως και έχεις δίκαιο, κάθε περίπτωση οφείλει ν' αντιμετωπίζεται ξεχωριστά : για ποιό λόγο να στειρώσει κάποιος ένα ζωντανό, που όντως ποτέ του δε θα σπείρει αδέσποτα; δεν έχω ιδέα πόση αβάντα του δίνει από άποψη υγείας η στείρωση (ποσοστιαία κτλ), όμως δε νομίζω πια πως κατεβάζει και το ποσοστό θνησιμότητας σε ηλικίες <10 λόγω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ καρκινωμάτων -αν το έκανε, μέσα- οπότε καταληκτικά θα άφηνα το ζωντανό μου να χαίρεται a wholesome τσουτσούνι.

To θέμα όμως είναι, ξαναλέω, όπως το βλέπω, ΠΡΩΤΑ να διαλαλούμε/προπαγανδίζουμε, ακόμα-ακόμα τη στείρωση, ΜΠΑΣ και γίνει συνείδηση, και μετάααααααααα να επιμορφώνουμε σχετικώς με επισημάνσεις του τύπου "εχ, εντάξει, άμα είναι όπως τα λες, μη το στειρώνεις". Διότι το μεγάλο κακό των αδέσποτων που υποφέρουν καθημερινά στους δρόμους, από 'κει ξεκινάει, και είναι πιο ζημιογόνο από μια ξώφαλτση (?!) στείρωση.

Αν η κοινωνία (και η κατάσταση γύρω μας) μας ήταν νορμάλ, τύπου βορειοευρωπαϊκές ιστορίες, θα ήμουν σύμφωνος μαζί σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...