Προς το περιεχόμενο

Ζώα στην Βιτρίνα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή αυτό το "φυσικό περιβάλλον" έχει γίνει λίγο καραμέλα, και χωρίς να αμφιβάλλω πως όντως καλύτερα να μένεις στα Παλαιοφάρσαλα και να έχεις σκύλο παρά στην Κυψέλη, μπορείτε να μου πείτε ποιο ακριβώς είναι το φυσικό περιβάλλον ενός σκύλου ή μιας γάτας; Η ζούγκλα, η σαβάνα ή οι στέπες;

Δημοσ.

Το περιβάλλον των παρα πανω ειναι εκεί που ζει ο άνθρωπος! Σπηλιά ειναι αυτό, σπίτι, αγρόκτημα, Ατλαντίδα...

Δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους, πλέον.

Αλλο να εχεις μακαο παπαγάλο, αλλο να εχεις μακακα και αλλο να έχεις σκύλο ή γατα στο σπιτι.

Δημοσ.
Επειδή αυτό το "φυσικό περιβάλλον" έχει γίνει λίγο καραμέλα, και χωρίς να αμφιβάλλω πως όντως καλύτερα να μένεις στα Παλαιοφάρσαλα και να έχεις σκύλο παρά στην Κυψέλη, μπορείτε να μου πείτε ποιο ακριβώς είναι το φυσικό περιβάλλον ενός σκύλου ή μιας γάτας; Η ζούγκλα, η σαβάνα ή οι στέπες;

Είναι το περιβάλλον της επαρχίας (χωριό) και όχι ένα διαμέρισμα και οι δρόμοι μιας πόλης.

Δημοσ.
Είναι το περιβάλλον της επαρχίας (χωριό) και όχι ένα διαμέρισμα και οι δρόμοι μιας πόλης.

Απο ποτε?

Εγω ξερω πως η καθε ράτσα εχει διαφορετικές ανάγκες. Αλλα όλες οι ράτσες εχουν ανάγκη τον άνθρωπο.

Δημοσ.
Απο ποτε?

Εγω ξερω πως η καθε ράτσα εχει διαφορετικές ανάγκες. Αλλα όλες οι ράτσες εχουν ανάγκη τον άνθρωπο.

Ναι ΟΚ, μλκια είπα, είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένο είδος σκύλου.

Πάντως το να έχεις ένα ζώο σε λάθος περιβάλλον είναι έγκλημα, κάποια μικρά σε μέγεθος σκυλιά μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να ζουμε σε διαμέρισμα, δεν ξέρω κιολας δηλαδή, αλλά άμα έχεις κανένα τεράστιο και το χεις να ταλαιπωρείται είσαι πιο ζώο από το ζώο.

Δημοσ.

Γιατί; Ένα κανίς περνάει καλύτερα στην κωλοπετεινίτσα επειδή κυνηγάει άγρια ελάφια τα οποία τρώει ωμά; Επειδή βόσκει στο γρασίδι; Επειδή χέζει όχι σε ειδική άμμο αλλά κάτω από παρθένες συκιές;

Ακόμα και το ζήτημα της ασφάλειας για μένα είναι αμφισβητήσιμο, γιατί ναι μεν στην πόλη παίζει να το νταλικιάσουνε, αλλά (χωρίς εμπάθεια) μόνο στην επαρχία μου έχουν φολιάσει ζωντανά. Και μου είχαν κλέψει και την αγαπημένη μου πάπια. =(

Δημοσ.
δεν ξέρω κιολας δηλαδή, αλλά άμα έχεις κανένα τεράστιο και το χεις να ταλαιπωρείται είσαι πιο ζώο από το ζώο.

Αν ο σκύλος εχει την κατάλληλη κοινωνικοποίηση και την απαιτούμενη άσκηση, θα ειναι μια χαρά και μέσα στο σπίτι. Διότι θα το βλέπει σαν εναν "χώρο ξεκούρασης".

Δημοσ.
Γιατί; Ένα κανίς περνάει καλύτερα στην κωλοπετεινίτσα επειδή κυνηγάει άγρια ελάφια τα οποία τρώει ωμά; Επειδή βόσκει στο γρασίδι; Επειδή χέζει όχι σε ειδική άμμο αλλά κάτω από παρθένες συκιές;

Ακόμα και το ζήτημα της ασφάλειας για μένα είναι αμφισβητήσιμο, γιατί ναι μεν στην πόλη παίζει να το νταλικιάσουνε, αλλά (χωρίς εμπάθεια) μόνο στην επαρχία μου έχουν φολιάσει ζωντανά. Και μου είχαν κλέψει και την αγαπημένη μου πάπια. =(

...οπότε συμφωνείς ότι γενικώς δεν υπάρχει φυσικό περιβάλλον για σκύλους και γάτες, έτσι που τα κάναμε, nοt;

Δημοσ.
Αν ο σκύλος εχει την κατάλληλη κοινωνικοποίηση και την απαιτούμενη άσκηση, θα ειναι μια χαρά και μέσα στο σπίτι. Διότι θα το βλέπει σαν εναν "χώρο ξεκούρασης".

ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα

Ολα τα σκυλια απο γιορκσαιρ μεχρι Μαστιφ, μπορουν να ζησουν σε διμαερισματα.

Και να εχουμε υποψη μας πως υπαρχουν μεγαλοσωμες ρατσες(πχ Μπουλμαστιφ) με πολυ λιγοτερες αναγκες εκτονωσης απο μικροσωμες(πχ Τζακ ρασελ)

Δημοσ.

Θεωρητικά μια φορα ήταν αγέλη. και επίσης θεωρητικά μια φορά τρέχανε ελεύθερα. Το καλήτερο κατα τη γνώμη μου? Ενα μεγάλο σπίτι με εξωτερικό χώρο να τρέχει και να παίζει. Και πάνω απόλα κοινωνικοποίηση! Είναι απο τα πιο σημαντικά για να είναι καλά ένας σκύλος. Μετά έχει να κάνει με τη δικιά μας συμπερηφορά που πιστεύω οτι δε χρειάζεται να μηλήσω. Θέλω να πιστεύω οτι ολοι ξέρουν να φερθούν ανάλογα σε ένα ζωο.

Δημοσ.

Είμαστε λίγο off topic βεβαια. Αλλά οντως έτσι είναι. Και απλα τα μέτρα για να σωθεί αυτή η κατάσταση είναι παραπάνω απο ένα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...