Προς το περιεχόμενο

Ζώα στην Βιτρίνα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοίταξε wash, δεν έχω εμπειρία εκ των έσω, όπως έχεις εσύ.

μέχρι στιγμής η άποψη μου είναι κοντόφθαλμη, ποντιοπιλάσιμη, ανώριμη, όχι επειδή δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λες, ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες (βλέπε τερατουπόλεις) είναι αναγκαίο, για να υπάρξει έλεγχος του πληθυσμού, αλλά επειδή τυχαίνει, λόγω άλλων καταστάσεων - περιοχών, να έχω μια διαφορετική άποψη.

δε θα κατηγορήσω κανέναν άμα πάει και κάνει στείρωση στο κουτάβι του. δικαίωμα του, αυτός το ανέλαβε. θα κατακρίνω όμως αυτούς που τα εγκαταλείπουν, γιατί τους πέρασε η βλάγκα να έχουν κατοικίδιο. και έχω την εντύπωση, μπορεί να κάνω και λάθος, ότι είναι περισσότεροι. τέλος πάντων.

χωρίς παρεξήγηση πάντα.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...από 'μενα χωρίς παρεξήγηση; Από 'σενα. Διότι έχεις μείνει σε χαρακτηρισμούς (το παθαίνετε κάποιοι συχνά τελευταίως), χωρίς μάλλον/ίσως/δεν ξέρω να δίνετε βάση στο ότι δεν είναι νέτοι-σκέτοι, αλλά το τιτλοφορικό κερασάκι στην τούρτα του θέματος, για χάριν ευκολίας. Συν βέβαια το ότι δεν χαρακτηρίζω άτομα, αλλά (συγκεκριμένες) πρακτικές. Όπως πάρε για παράδειγμα, πες το ότι ποστάρεις "μ' αρέσει να βάζω κατσαβίδια στις μπρίζες όταν δεν έχω τί να κάνω". Το να βγω και να το χαρακτηρίσω ανεύθυνο και βλακώδες πχ, πες μου αν θα έχω άδικο που θα το κάνω.

Έτσι λοιπόν, οτιδήποτε έχω πει, δεν το έχω κάνει χωρίς να το αναλύσω/αιτιολογήσω.

Κι ελπίζω να μη μένουμε στην επιφάνεια, αλλά στην ουσία.

Και η ουσία στην προκείμενη περίπτωση είναι πως είναι τραγικά κοντόφθαλμο ΚΑΙ ΑΣΚΕΦΤΩΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ, το να θεωρεί κάποιος τη στείρωση ως "αποτρόπαιη πράξη" (διότι όσο κι αν "δεν είσαι εναντίον"...δε σε βλέπω να είσαι και υπέρ.....right; ). Μερικά μάλιστα νεαντερταλοβλήματα , το πάνε στο "α ντε μΜΠορεί να γκαμητεί ντο γκεροντογκόρη, και ζντειρώνει ντο γκαημένο ντο γκουνταβάκι. ΑΣΕ ΡΕ ΓΚΟΥΝΤΑΒΑΚΙ ΝΑ ΓΚΑΜΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΛΙΓΚΟ, ΟΥΓΚ!".

...έχεις φάει κι ένα ψιλοκολληματάκι, λες κι εγώ λέω ότι το να παρατάνε το ζωντανό το αποδέχομαι. Κάθετα, ΟΧΙ. Στειρωμένο ή αστείρωτο, θα υποφέρει παρατημένο. Μόνο που ξες, ΑΝ τυχόν το παρατήσουν, είτε θα γονιμοποιήσει, είτε θα γεννήσει. Ε προκειμένου να γίνει αυτό, καλύτερα να είναι ήδη στειρωμένο.

Μη βάζετε χέρι στις τίγρεις, στους ορνιθόρρυγχους, και στα αλπακά. Εκείνα αφήστε τα να γαμιούνται ελεύθερα, στο περιβάλλον τους είναι.

...κι ένα τελευταίο : έχεις την εντύπωση πως ο πληθυσμός των αδέσποτων αποτελείται από κατά βάση ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ζώα.

ΕΙΔΙΚΑ όσον αφορά τις γάτες (αλλά ΚΑΙ τους σκύλους, αν και σε λιγότερο βαθμό), έχει να κάνει με το να γονιμοποιούν τα αδέσποτα, ακόμα και αυτά τα μεθ' αφεντικού. Οπότε το ανθρωπινότερο που μπορείς να κάνεις εάν έχεις ζώο, είναι να το στειρώσεις. Το εγκληματικό είναι να το αφήσεις να κυκλοφοράει με φουλ τεστοστερόνη.

Δημοσ.

Δεν είπα ότι χαρακτήρισες εμένα, αλλά την άποψη μου, η οποία δεν είναι πρακτική, αλλά είναι σκέψη, συνεπαγόμενα βέβαια ότι αφού την εκφράζω εγώ, χαρακτηρίζεις και μένα τελικά, ως εκφραστή αυτής. μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως, δεν ξέρω, θα δούμε.

Δηλαδή είναι προτιμητέα η λογική "στειρώστε το να τελειώνουμε".

Εντάξει, οκ, δικαίωμα σου, δε διαφωνώ. προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα, ακόμη καλύτερα. έτσι όπως το θέτεις, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

δεν είπα ότι αποδέχεσαι την εγκατάλειψη. είπα ότι έχω την εντύπωση, πως το μεγαλύτερο ποσοστό αδέσποτων είναι παρατημένα. και ότι μπορεί να κάνω και λάθος. μου το επιβεβαίωσες ότι κάνω λάθος, ευχαριστώ πολύ, συμφωνώ μαζί σου.

Δημοσ.

...ΔΥΣΤΥΧΩΣ το (μεγαλύτερο) πρόβλημα είναι η (ανεξέλεγκτη) αναπαραγωγή τους στους δρόμους.

ΧΩΡΙΣ να σημαίνει ότι συμφωνώ/προτείνω στον οποιονδήποτε να πάρει ζωντανό (ακόμα κι από μάντρα), ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. Απλά αυτό από μόνο του δε φτάνει. Συν το ότι ξέρουμε (νομίζω) τον εγωιστικό χαρακτήρα των διπόδων : παίρνουμε ένα κουτάβι, το μεγαλώνουμε 1,2,3, ΠΕΝΤΕ χρόνια, το ΕΧΟΥΜΕ στα ώπα-ώπα, και ΜΕΤΑ αν πάει μια "στραβή" στη ζωή μας (μια μετακόμιση, ένας γάμος, μια μαλακία, κάτι) δεν το 'χουμε τίποτα ν' αλλάξουμε την αρχική μας θεώρηση, και να το σουτάρουμε. Δεν φτιάχνω παραμύθια, το έχω "ζήσει" (ΚΑΙ αυτό), έστω κι αν όχι τόσο συχνά. Ε καλό θα ήταν το παρατηθέν να ήταν ΕΣΤΩ στειρωμένο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σας διαφευγει κάτι! Καταρχήν, η στείρωση σε οποιοδήποτε ζώο δεν είναι "μόδα" και ούτε γίνεται για την καλή υγεία του ζώου (εκτός αν το ζώο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που επιβάλλει τη στείρωση) όπως θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε οι διάφοροι ...κτηνίατροι-έμποροι που κυκλοφορούν εκεί έξω!

Αν ένα ζώο (σκύλος ή γάτα) ζει μέσα στο σπίτι σε μια οικογένεια και δεν το αφήνουν να γυρνάει χύμα απο δω και απο κει, ΔΕΝ υπάρχει λόγος να στειρωθεί. Αυτό όμως ισχύει μόνο σε αυτούς που έχουν καταλάβει την ευθύνη που ανέλαβαν, όταν αποφάσισαν να βάλουν το ζώο στο σπίτι!

Απλά πράγματα, που θα σας τα πουν όλοι οι σωστοί και επαγγελματίες κτηνίατροι και όχι αυτοί οι απατεώνες που κάνουν προτάσεις του στυλ:

- Είναι ατίθαση η γάτα σας? Θα της κάνουμε μια στείρωση και θα γίνει αρνάκι!

- Σας χαλάει η γάτα τους καναπέδες? Θα της ακρωτηριάσουμε τις άκρες των δακτύλων της (που στην ουσία είναι τα νύχια τους) και θα αποκτήσει ...βελούδινα πατουσάκια!

- Μαδάει η γάτα-σκύλος? Πάρε αυτό το χημικό κοκτέιλ και είσαι κομπλέ!

- Φωνάζει ο σκύλος? Κάντου στείρωση για να σταματήσουν οι ορμές...

:mad:B)

PS: Για να μην παρεξηγηθώ να τονίσω πως σαφώς και συμφωνώ πως τα αδέσποτα πρέπει να στειρώνονται είτε πριν τα εγκαταλείψουν είτε μετά. Και παραδόξως ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει μια πολύ καλή και οργανωμένη προσπάθεια.

Δημοσ.

Το ότι η στείρωση αποτελεί (και αυτή) αντικείμενο εμπορίου, είναι σίγουρο. Θα έλεγα όμως να το "τονίζεις" με...προσοχή, γιατί δε θέλει και πολύ ο άλλος να το δέσει κόμπο.

Επίσης, βεβαίως και δε "χρειάζεται" η στείρωση για ένα ζώο που ποτέ δεν πρόκειται να έρθει σε επαφή με άλλα (στο στυλ που χρειάζεται πχ τροφή). Πόσα όμως περνάνε μια ζωή στο έτσι; Ελάχιστα λέει η αίσθησή μου. Και στην τελική, όποιος είναι αρκετά συνειδητοποιημένος να κρατήσει μια ζωή ένα ζώο, και μάλιστα μακρυά από άλλα, δε νομίζω πως χρειάζεται "συμβουλές" περί στειρώσεως έχει κατά πάσα πιθανότητα ενημερωθεί και ξεκαθαρίσει τη θέση του.

All in all, θα ένιωθα πιο ήσυχα αν ήξερα ότι ο μέσος έφηβος που ζητάει/παίρνει ένα ζωντανό, έχει μάθει τί ΑΚΡΙΒΩΣ εστί στείρωση, και έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το ότι η στείρωση αποτελεί (και αυτή) αντικείμενο εμπορίου, είναι σίγουρο. Θα έλεγα όμως να το "τονίζεις" με...προσοχή, γιατί δε θέλει και πολύ ο άλλος να το δέσει κόμπο.

Επίσης, βεβαίως και δε "χρειάζεται" η στείρωση για ένα ζώο που ποτέ δεν πρόκειται να έρθει σε επαφή με άλλα (στο στυλ που χρειάζεται πχ τροφή). Πόσα όμως περνάνε μια ζωή στο έτσι; Ελάχιστα λέει η αίσθησή μου. Και στην τελική, όποιος είναι αρκετά συνειδητοποιημένος να κρατήσει μια ζωή ένα ζώο, και μάλιστα μακρυά από άλλα, δε νομίζω πως χρειάζεται "συμβουλές" περί στειρώσεως έχει κατά πάσα πιθανότητα ενημερωθεί και ξεκαθαρίσει τη θέση του.

All in all, θα ένιωθα πιο ήσυχα αν ήξερα ότι ο μέσος έφηβος που ζητάει/παίρνει ένα ζωντανό, έχει μάθει τί ΑΚΡΙΒΩΣ εστί στείρωση, και έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι.

Προφανώς συμφωνούμε!

B)

Δημοσ.
πουτανες σε βιτρινα εχεις δει;

Έχω δει, θες να καταλήξεις κάπου?

Οχι τώρα το μαθαίνω αλλα και παλι αδυνατω να κατανοήσω τι ακριβώς θέλει να πει η τοπικ στατερ..

Δεν πειράζει, αγνόησέ το.

Γενικά η συγκεκριμένη OP ανοίγει συνεχώς τοπικ-ταμπού, και βάζει λάδι στην φωτιά επίτηδες με τις ακραίες απόψεις της, προσβάλλοντας συνεχώς τους χρήστες που έχουν αντίθετη άποψη με εκείνη.

"τόπικ ταμπού" :-)

"βάζει λάδι στην φωτια" :-):-)

"επίτηδες με τις ακραίες απόψεις της" :-):-):-)

"προσβάλει συνεχώς τους χρήστες με αντίθετη άποψη" :lol::lol::lol::lol:

Είναι τόσο αστεία που το μόνο που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν έχεις κάνει σε ζωολογικό κήπο ώστε να επαληθεύσω και την τελευταία σου θέση.:-D

Δημοσ.

washcloud ο μέσος έφηβος δεν έχει μαθει κάν τι εστί να έχεις σκύλο σπίτι. Το ότι θα τον έχει 15 χρόνια. Ο σκύλος είναι τροπος ζωής. Διαμορφώνει τις συνήθιες σου, σε δεσμέυει. Οπως και να το κάνουμε είναι τρόπος ζωής. Και αν καποιος δέν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο καλήτερα να το αποφύγει. Γιατι γιαυτό εχουμε φτασει εκεί που είμαστε.

Δημοσ.

...βεβαίως και είναι καλύτερο να το αποφύγει (ένας έφηβος=12+), αλλά ό,τι αδέσποτο κυκλοφοράει προερχόμενο από σουτάρισμα, από καταστάσεις τύπου "μπαμπά θέλω σκυλάκι"-κατά ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό- προέρχεται. Κι επειδή άντε δώσε στο πιτσιρίκι να καταλάβει το γιατί είναι καλύτερα ν' αναλάβει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να φροντίζει για τα ~15 επόμενα χρόνια ζωντανό, καλύτερα θα ήταν να μαθαίνει (στο σχολείο του πχ) την ΑΞΙΑ της στείρωσης, διότι στην πράξη άμα θέλει τετράποδο, θα το έχει.

Δημοσ.

Ρε μπας και οι Κινέζοι,Ινδέζοι,Πακικστανέζοι πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν απο το σχολείο την αξία της στείρωσης;

Δημοσ.

Εμ φυσικά αφου μιλάς με παροιμίες κλπ τι να κάνουμε σοβαρη συζήτηση δεν μπορει να γινει πιθανόν μαζι σου απο κάποιον.Τουλάχιστον πετας που πετάς τη γκάφα σου τοτε να εισαι σε θέση να την αναλύσεις γιατι υποτιμάς τον εαυτό σου εδω μέσα.

Φιλικά.

Δημοσ.

Εμ φυσικά αφου μιλάς με παροιμίες κλπ τι να κάνουμε σοβαρη συζήτηση δεν μπορει να γινει πιθανόν μαζι σου απο κάποιον.Τουλάχιστον πετας που πετάς τη γκάφα σου τοτε να εισαι σε θέση να την αναλύσεις γιατι υποτιμάς τον εαυτό σου εδω μέσα.

Φιλικά.

Σιγουρεύομαι σχετικά με την προγενέστερη απορία μου.

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι οτι ποτέ δεν προκειται να προσφέρουμε σαυτά τα ζώα το παν. Γιατι είναι εκτώς φυσικού περιβάλοντως. Οπότε απλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι περισσοτερο μπορούμε και ότι καλήτερο μπορούμε παρόλο που αυτό δε θα είναι ποτε αρκετό. Απλά για να το κάνεις αυτό χρειάζεται ενημέρωση. Και θα παρακαλούσα όλους οσους έχουν η σκοπέυουν να αποκτήσουν οποιοδήποτε κατοικίδιο μα συμβουλεύοντε πάντα πιο πρίν έναν ειδικό. Θα έλυνε πολλά προβλήματα αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...