Προς το περιεχόμενο

Ζώα στην Βιτρίνα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά προφανώς. Πολλές φορές μάλιστα το συστήνουν και οι εκπαιδευτές για να ηρεμήσει το ζώο. παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλά εάν ο ιδιοκτήτης είναι ενημερωμένος μπορεί να μην καταφύγει σε αυτή τη λύση. Να μην παρατάει το σκύλο του στους δρόμους για να μην έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. ας πουμε..

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ένας φίλος μου έχει ένα αρσενικό πατσαβουράκι, δε ξέρω τι μοντέλο είναι, λίγων κυβικών πάντως. Πρέπει να το έχει γύρω στα 7-8 χρόνια και δεν έχει πηδήξει ρε 'σεις. Μέχρι και το αφεντικό του πήδηξε και αυτός τίποτα ακόμα. Κρίμα.

Δημοσ.

washcloud, δεν είμαι εναντίον της στειρώσεως.

απλά δεν μπορώ να τη δεχτώ με τη λογική "ε, για να μη γεμίσουμε κουτάβια στο σπίτι".

διάβασα προτού απαντήσω σ' ένα site τα καλά της στειρώσεως, και δέχομαι ότι είναι έτσι.

αλλά δεν τη θεωρώ την ενδεδειγμένη λύση, για να καταπολεμηθεί ένα πρόβλημα.

απλά ρε παιδί μου δε μου κολάει η σκέψη "τι να κάνουμε για να μη γεμίσουμε ανεπιθύμητα κουτάβια - γατάκια; ε, να το στειρώσουμε".

και γω θα ήθελα πολύ να έχω ένα κατοικίδιο, αλλά δεν έχω μπει στη διαδικασία, γι' αυτό τον λόγο. (και για άλλους, όπως είναι ο χώρος, που είναι και το σημαντικότερο)

τα λέω αυτά έχοντας στο μυαλό μου σκυλάκο φίλης μου, που το στείρωσε από μωρό. ο χαβαλές κάθε φορά που τον έβλεπα είναι να απαυτώνει τα παιχνίδια του, την κουβέρτα, τις κάλτσες, τα παπούτσια. και δώστου.

χαβαλές μεν, συνάμα και τραγικό.

Δημοσ.

Σκέψου τα μελλοντικά παιδιά του σ' ένα παράλληλο σύμπαν να

πατιούνται από αμάξια και να επιβιώνουν με φοβερά τραύματα και να τυραννιούνται αναλόγως αρκούντως μέχρι να εκπνεύσουν

πατιούνται από αμάξια και να μην επιβιώνουν

φολιάζονται και να πεθαίνουν ungracefully εντός 48ώρου πχ

φολιάζονται και να πεθαίνουν σχετικά άμεσα μέσα σε φριχτούς πόνους (γυαλί)

πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους από αφυδάτωση και υποσιτισμό

πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους από πχ πανλευκοπενία, αιμοβαρθονέλωση, ρινοτραχειίτιδα, τύφο κι άλλα εντυπωσιακά

(να μην αναφερθώ στα ενίοτε τυχαία καψίματα/πυροβολισμούς/κρεμάσματα από κάτι χαριτωμένα human sapiens-wannabe δίποδα)

και θα σου περάσουν οι ανώριμες σκέψεις, για το τί πρέπει να ισχύει για τους ΑΛΛΟΥΣ, όχι για 'σενα που τράβηξες τη γραμμή (και έκλεισες και τα μάτια btw, γιατί όσο εσύ κάνεις "την επιλογή σου", στους δρόμους και σε μάντρες ψοφάνε κάθε μέρα διάφορα, που ίσως η καλύτερη επιλογή που θα είχες θα ήταν, αν δεν σε χαλάνε σαν παρέα, να πάρεις έστω ένα να το σώσεις, να το φροντίζεις με τα ελάχιστο δυνατό κόστος, και να το ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Και άλλη μια διαφορά washcloud. Είναι πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία

ναι μη ξεχάσουμε και την ροπή προς το αλκοόλ λόγω αισθήματος ευνουχισμού.

Ας σοβαρευτούμε ( ; ).

Αλλά εάν ο ιδιοκτήτης είναι ενημερωμένος μπορεί να μην καταφύγει σε αυτή τη λύση. Να μην παρατάει το σκύλο του στους δρόμους για να μην έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. ας πουμε..

ένας στους 4 να γράψει στ' απαυτά του την ενημέρωση, έχουμε κατευθείαν δυνητική αύξηση αδέσποτων κατά 100% ΚΑΙ ΒΑΛΕ, μιας και γάτες και σκυλιά δεν γεννάνε ένα τη φορά.

Δημοσ.

στο παράλληλο σύμπαν έβαλες μόνο τα κουτάβια btw,

ή και όσα κατοικίδια παράτησαν οι "ώριμοι ιδιοκτήτες", επειδή τα βαρέθηκαν, ή επειδή δεν είχαν χρόνο

σου είπα, δεν είμαι εναντίον, δεν μπορώ να το βλέπω όμως σαν την εύκολη λύση, επειδή έτσι βολεύει τον άνθρωπο. είναι ξεκάθαρα εγωιστικό να θες το ζωάκι να σου φτιάχνει τη διάθεση, είτε γιατί παίζεις μαζί του, είτε γιατί θες να λες ότι έχεις κατοικίδιο, μη αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες του.

αν η σκέψη μου είναι ανώριμη, επειδή δεν ανέλαβα την φροντίδα ενός ζώου, ξέροντας ότι δεν μπορώ, τότε πάω πάσο.

αν η σκέψη μου είναι ανώριμη, επειδή παίζει και να έχω διαφορετικές εμπειρίες από σένα, επείσης πάω πάσο.

Δημοσ.

...αν βρεις πουθενά να έχω γράψει "ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι ότι θα του εξασφαλίσετε φροντίδα δια βίου, πάρτε ζώο για να κάνετε την καύλα σας", υπόδειξέ το μου και θα το κάνω edit.

...Δε θα βρεις όμως. Ούτε και το αντίθετο θα βρεις, απλά γιατί είναι από ημίμετρο ως αυτοϊκανοποίηση, το να νομίζεις ότι ΑΡΚΕΙ σα μέτρο/πρακτική, γι' αυτό κι έχω επικεντρώσει απλά στην στείρωση.

Το ανώριμο της σκέψης σου είναι πως τη θεωρείς "την εύκολη λύση", κι ότι συνεχίζεις να έχεις την εντύπωση πως μιλάω για "το καλό των ανθρώπων" (όσον αφορά τα κατοικίδια, ουτέ καν προτείνω "πάρτε ένα για να περνάτε όμορφα μαζί". Αυτό το θεωρώ το παρεπόμενο. Πάρτε ένα ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ή από ΜΑΝΤΡΑ, για να ζήσει καλά αυτό, πάνω απ' όλα).

Δημοσ.

Το ξέρεις το ανέκδοτο που λέει,

"-Αγάπη μου, πήγες τα παιδιά στον ζωολογικό κήπο;"

"-Ναι"

"-Και μετά;"

"-Ε τα έφερα πίσω, γιατί δεν τα κρατήσανε".

Δημοσ.
Το ξέρεις το ανέκδοτο που λέει,

"-Αγάπη μου, πήγες τα παιδιά στον ζωολογικό κήπο;"

"-Ναι"

"-Και μετά;"

"-Ε τα έφερα πίσω, γιατί δεν τα κρατήσανε".

Οχι τώρα το μαθαίνω αλλα και παλι αδυνατω να κατανοήσω τι ακριβώς θέλει να πει η τοπικ στατερ..

Δημοσ.
Είδα στο δρόμο ένα pet-shop τώρα που γύριζα σπίτι και μου μπιπ η ψυχολογία.

Υπήρχαν ζώα σε γυάλινα κλουβιά στην βιτρίνα. Σε μερικά τα κλουβιά είχαν μόλις το διπλάσιο μέγεθος από αυτά. Τραγικό. Μου ρθε να σπάσω το τζάμι.

Είναι νόμιμο αυτό το πράμα? Και αν είναι νόμιμο πως είναι δυνατόν να είναι?

Αν πάλι δεν είναι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει?

Και οι φιλοζωικές οργανώσεις τι κάνουν?

Τελικά ποιος είναι το ζώο σε αυτή την περίπτωση?

πουτανες σε βιτρινα εχεις δει;

Δημοσ.

Γενικά η συγκεκριμένη OP ανοίγει συνεχώς τοπικ-ταμπού, και βάζει λάδι στην φωτιά επίτηδες με τις ακραίες απόψεις της, προσβάλλοντας συνεχώς τους χρήστες που έχουν αντίθετη άποψη με εκείνη.

Δημοσ.

washcloud καλες απόψεις αλλα επηδεί είμαι μέσα στα πράγματα απλά το σλόγαν ''στειρώστε τα ζωα σας'' το θεωρω καθετο και σαν να μου λές βαριεμαι να σου πω πως να φροντήσεις ένα ζωο και πως να αποτρέψεις τα ανεπιθύμητα οπότε στείρωση σε όλα! Be cool δλδ. Γραφω σε ένα σωρο forum που κάνουν αυτή τη δουλειά. Ο καθένας προφανώς και έχει τη αποψη του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...