Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κατάλληλης γλώσσας για την δημιουργία αυτόνομου εκτελέσιμου προγράμματος

filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να γράψω ένα πρόγραμμα και να το μετατρέψω σε αυτόνομα εκτελέσιμο αρχείο. Η σκέψη είναι να μπορεί όποιος θέλει να μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να έχει εγκαταστήσει τίποτα προηγουμένως.

Ο αλγόριθμος θα είναι πρακτικά μερικοί απλοί μαθηματικοί υπολογισμοί αλλά επειδή είναι μέρος εργασίας θα ήθελα να το φτιάξω λίγο με κάποια γραφικά ίσως αλλά και ένα εύχρηστο περιβάλλον (επειδή είναι δύο οι υπολογισμοί να επιλέγει ποιόν από τους δυο θέλει να κάνει και τέτοια).

Το πρόβλημα μου είναι ότι την προγραμματιστική γλώσσα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό είναι η matlab η οποία δεν έχει κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Αν μπορείτε προτείνεται μου μια γλώσσα προγραμματισμού που να μπορεί να κάνει τα από πάνω (αν είναι δυνατόν και απλή ή να έχει κάποια σχέση με την matlab).

Ευχαριστώ πολύ

Υ.γ. Επιπλέον θα ήθελα να μπορεί να εμφανίσει μαθηματικά σύμβολα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα μου είναι ότι την προγραμματιστική γλώσσα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό είναι η matlab η οποία δεν έχει κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Κάνεις λάθος! Τα προγράμματα σε MATLAB μπορούν να γίνουν standalone executables.

Δοκίμασε:

mcc -m YourCode.m

:-)

Δημοσ.
Κάνεις λάθος! Τα προγράμματα σε MATLAB μπορούν να γίνουν standalone executables.

Δοκίμασε:

mcc -m YourCode.m

Ναι αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω να μοιάζει σαν κομπιουτεράκι ή μπορώ.

Υ.γ. Κοιτάω λίγο για την visual basic (που κάποια στιγμή θα ήθελα να ασχοληθώ, μήπως υπάρχει κανένα βοήθημα με τα βασικά και τον τρόπο γραφής προγράμματος;;;). Αλλά αν γίνεται και στην matlab με γραφικά και τέτοια ώστε να φαίνεται όμορφο θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί δεν γνωρίζω (θα ψάξω όμως).

Δημοσ.

Φυσικά και υποστηρίζει γραφικά και δημιουργία GUI. Γενικά υποστηρίζει τα πάντα και δεν βλέπω τον λόγο να πας σε Visual Basic (bad programming tactics!).

Τρέξε το GUI generator για να πάρεις μια ιδέα: guide

Επίσης μπορείς να γράψεις το GUI σε Java αν προτιμάς και να το κάνεις integrate με το κώδικα του MATLAB καθότι όλο το front end του MATLAB είναι γραμμένο σε Java συνεργάζονται άψογα.

Δημοσ.

Γνωμη μου. .Net freamwork και γλωσσα C# .

+ Αν εχεις κατι σε matlab που το θελει, απλα το κανεις export σε c και ευκολα import με τη .net.

+ Ευκολος σχεδιασμος του παραθυρου.

+ Εχεις δυο GUI

+ Λιγος χρονος αρκει για να μαθεις πως παει το πραμα .

Δημοσ.

+ Αν εχεις κατι σε matlab που το θελει, απλα το κανεις export σε c και ευκολα import με τη .net.

+ Εχεις δυο GUI

Δηλαδή μπορώ να γράψω το πρόγραμμα σε Matlab να το μετατρέψω σε C# (τι είναι αυτό;;; )

και μετά αυτό να το φτιάξω με την .Net σε αυτόνομο πρόγραμμα με γραφικά και τέτοια;;;

Το κοιτάω και αυτό.

Υ.Γ. Τελικά πιο πολύ χρόνο θα μου πάρει να επιλέξω τον τρόπο παρά να το υλοποιήσω. :)

Δημοσ.

+ Εχεις δυο GUI

Ο κώδικας MATLAB ναι μπορεί να μεταφραστεί αυτόματα σε C wrapper κώδικα (machine generated). Αν κάνεις mcc -m foo.m θα σου παράξει εκτος απο το .exe και τον C wrapper κώδικα με κάποια .dll φυσικά.

Για να τον κάνεις import μέσα στο .net και να το συνδέσεις με C#, όχι δεν είναι καθόλου εύκολο, για beginner τουλάχιστον και απαιτεί αρκετό χρόνο.

Τι εννοείς έχεις 2 GUI...;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:30 ----------

Δηλαδή μπορώ να γράψω το πρόγραμμα σε Matlab να το μετατρέψω σε C# (τι είναι αυτό;;; )

και μετά αυτό να το φτιάξω με την .Net σε αυτόνομο πρόγραμμα με γραφικά και τέτοια;;;

Το κοιτάω και αυτό.

Υ.Γ. Τελικά πιο πολύ χρόνο θα μου πάρει να επιλέξω τον τρόπο παρά να το υλοποιήσω. :)

Μείνε στο MATLAB για αρχή γιατί θα μπλέξεις, άνοιξε το guide και σχεδίασε το GUI σου. Όταν τελειώσεις εδώ είμαστε. :-)

Δημοσ.

Τελικά μπερδεύτηκα τελείως.

Λοιπόν φτιάχνω το πρόγραμμα σε Matlab (θα μου πάρει καμία εβδομάδα να το τελειώσω) και μετά;;;

Πως φτιάχνω το GUI και πως το κάνω εκτελέσιμο;;;

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!

Δημοσ.

Στις μέρες μας ότι γλώσσα και να επιλέξεις χρειάζεται και τις απαραίτητες βιβλιοθήκες.

Διάλεξε την γλώσσα προγραμματισμού που θες, και για την αυτόνομη εκτέλεση αρκεί να έχεις τα απαραίτητα dll στον ίδιο κατάλογο ή να ρυθμίσεις έναν installer που να τα εγκαθιστά στα windows.

Δημοσ.
Τελικά μπερδεύτηκα τελείως.

Λοιπόν φτιάχνω το πρόγραμμα σε Matlab (θα μου πάρει καμία εβδομάδα να το τελειώσω) και μετά;;;

Πως φτιάχνω το GUI και πως το κάνω εκτελέσιμο;;;

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!

Το GUI μπορείς να το γράψεις είτε χρησιμοποιώντας τις εντολές του MATLAB (γράφεις τον κώδικα μόνος σου) είτε με το guide (GUI generator) που κάνεις drag&drop τα UI controls που θες σε μία φόρμα και σου παράγει τον κώδικα.

Εκτελέσιμο κάνεις οποιαδήποτε κώδικα .m όπως σου είπα σε προηγούμενο post.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://blinkdagger.com/matlab/matlab-gui-graphical-user-interface-tutorial-for-beginners/ :-)

Δημοσ.
Ο κώδικας MATLAB ναι μπορεί να μεταφραστεί αυτόματα σε C wrapper κώδικα (machine generated). Αν κάνεις mcc -m foo.m θα σου παράξει εκτος απο το .exe και τον C wrapper κώδικα με κάποια .dll φυσικά.

Δεν ειμουν σιγουρος, το ειδα στο google. (κατι μαθαμε:-) )

Για να τον κάνεις import μέσα στο .net και να το συνδέσεις με C#, όχι δεν είναι καθόλου εύκολο, για beginner τουλάχιστον και απαιτεί αρκετό χρόνο.

Απλα πανευκολο

συνταξη για μια συναρτηση c "int add(int,int)"

c#

>[DllImport(@"c:\foo.dll")]
   public static extern int add(int a,int ;

Αυτο ηταν.

Τι εννοείς έχεις 2 GUI...;

Win32 gui

directx gui

Υγ: στο ενα θες καρτα γραφικων στο αλλο οχι.

Δημοσ.

Απλα πανευκολο

συνταξη για μια συναρτηση c "int add(int,int)"

c#

>[DllImport(@"c:\foo.dll")]
   public static extern int add(int a,int ;

Αυτο ηταν.

Πάω πάσο...Σε C++ που είχα δοκιμάσει κάποτε μου είχε βγει η πίστη!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ.

Τελικά θα το φτιάξω σε Matlab που την γνωρίζω και καλά (λέμε τώρα) και μόλις τελειώσω με το πρόγραμμα θα σας ξαναενοχλήσω για το gui και το εκτελέσιμο.

Υ.Γ. Κατατοπιστικός ο οδηγός Dr.Fuzzy θα το προσπαθήσω. Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...