thanashs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Εχω σε ενα pc FEDORA CORE 4 και εκανα install samba. δεν μπορω να μπω απο το pc με τα xp.μου λεει the network path was not found. εχω κανει useadd ονομα και smbpasswd -a onoma αλλα τιποτα. Αν μπορει καποιος να με βοηθησει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 To "The network path was not found" shmainei oti den ginetai swsta to resolution tou pc name. Sigourepsou oti to service tou samba einai started (px. /etc/init.d/samba status) kai episis, dokimase na xtyphseis apo ta xp to linux box me ip k oxi hostname. An auto doulepsei, dokimase na pros8eseis sto hosts k twn 2 pc ta hostnames twn mhxanhmatwn. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanashs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 δουλεψε αλλα πρεπει να εχω disable to firewall. ξερεις τι πρεπει να κανω για να με αφησει να μπαινω απο τα xp? ti settings θελει το firewall? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Θύρες TCP 137-139 και 445 ανοιχτές ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanashs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 πως το κανω αυτο???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Πώς μπορώ να ρυθμίσω τη samba έτσι ώστε να γίνουν sharing οι σκληροί δίσκοι του Linux(ext3+fat32) και να τους βλέπω σε άλλον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο?Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Πώς μπορώ να ρυθμίσω τη samba έτσι ώστε να γίνουν sharing οι σκληροί δίσκοι του Linux(ext3+fat32) και να τους βλέπω σε άλλον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο?Ευχαριστώ! Αν κοιτάξεις το smb.conf (στο /etc ή στο /etc/samba συνήθως) έχει αρκετά επεξηγηματικά σχόλια για το τί πρέπει να κάνεις. Επίσης υπάρχει και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 καλησπερα... πριν λιγες μερες εστησα ενα σερβερ με fedora core 4 με αρχικο στοχο να μαθω linux και να εχω δικτυακη αποθηκευση δεδομενων. προσπαθησα να ρυθμισω τη samba και οριστε το απλο smb.conf που εφτιαξα: > [global] workgroup = MSHOME server string = Samba Server %v netbios name = Server guest account = pcguest directory mode = 0775 socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 hosts allow = 10.10.10.0/28 127. interfaces = 10.10.10.0/28 dns proxy = no printcap name = /etc/printcap load printers = yes printing = cups cups options = raw log file = /var/log/samba/%m.log security = share [printers] comment = All Printers path = /var/spool/samba browseable = yes guest ok = yes writable = no printable = yes [storage] comment = Storage Shares path = /storage browseable = yes public = yes read only = no writeable = yes create mode = 0664 directory mode = 0777 σημειωνω οτι εχω φτιαξει εναν απλο χρηστη pcguest χωρις password ουτε στο συστημα αλλα ουτε και στη samba. αυτο που συμβαινει ειναι οτι μπορω απο τον υπολογιστη μου να δω το εικονιδιο του σερβερ στο my network places, αλλα όταν κανω διπλο κλικ για να δω τον φακελο storage του server, μου βγαινει η κλασσικη μπουρδα των xp, που λεει οτι δεν εχω permission... τελος να πω οτι μπορω να κανω ping απο τον υπολογιστη μου στο σερβερ... βοηθειστε εσεις που ξερετε και παρακαλω οτι μου πειτε να ειναι με απλα λογια γιατι ειμαι αρχαριος!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Φαίνεται σωστό, έχεις αλλάξει τα permisions στο directory /storage? Για να το κάνεις αυτό, σαν root δώσε αυτήν την εντολή: chmod 777 /storage Επίσης πρέπει να κάνεις ένα restart στον samba daemon. Πάλι σαν root: /etc/init.d/samba restart (αν θυμάμαι καλά εκεί είναι στο fedora) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Φαίνεται σωστό' date=' έχεις αλλάξει τα permisions στο directory /storage?Για να το κάνεις αυτό, σαν root δώσε αυτήν την εντολή: chmod 777 /storage Επίσης πρέπει να κάνεις ένα restart στον samba daemon. Πάλι σαν root: /etc/init.d/samba restart (αν θυμάμαι καλά εκεί είναι στο fedora)[/quote'] τα εχω κανει και τα δυο...μαλιστα την επανεκκινηση την κανω καθε φορα που αλλαζω το αρχειο.... καποια αλλη ιδεα.???ισως καποια διαδικασια που θα μπορουσα να κανω βημα βημα για να δω που ακριβως ειναι το προβλημα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Εδω περιγραφει αρκετα αναλυτικα τα βηματα που πρεπει να ακολουθησεις. http://www.brennan.id.au/18-Samba.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 το εφτιαξα... απλα για να ξερετε τι εφταιγε για να μην την πατησετε κ εσεις.... το παλιοfedora (για να μην πω τιποτα βαρυ) εχει προβλημα στη συμβατοτητα του firewall με το samba....δειτε κομματι απο τα release notes του fedora core 4 στη σελιδα της redhat 6.7. Samba (Windows Compatibility) This section contains information related to Samba, the suite of software that enables Linux to interact with Microsoft Windows systems. Browsing of Windows shares (also known as SMB browsing) fails on Fedora Core 4 systems that have the standard firewall configured. This is most easily noticed in the failure of the desktop to display shares. The firewall disrupts the broadcast mode of SMB browsing, which is the default. There are two workarounds: Configure a WINS server on the network, and set the "wins server" option in smb.conf to the address of the WINS server. Disable the firewall. Disabling the firewall may make your system vulnerable Make sure you fully understand the risks before undertaking this step. For additional information, refer to the following bug report: https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=133478 ........ επομενως απενεργοποιηστε το firewall και ολα οκ.....τρελλο bug που μπορει να σε τρελλανει.............................. ας το βαλουν οι moderators sticky ή τελος παντων ας μπει σε καποιο ειδικο post με bugs για να μην ψαχνουν κ αλλοι χρηστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 λοιπον τωρα που το εφτιαξα θελω λιγο την βοηθεια σας στο εξης θεμα. θελω ο βασικος φακελος να μπορει να αλλαχτει απο 3 και μονο ατομα (εμενα και τα 2 μου αδερφια) και απο εκει και περα να υπαρχει ενας χρηστης σαν απλος χρηστης που να μπορει απλως να δει και να εκτελεσει τα αποθηκευμενα δεδομενα...για αυτο το σκοπο εφτιαξα 3 νεους χρηστες (εμενα και τους αλλους 2) και τους εβαλα ολους στο ιδιο group με το ονομα moderators. επισης στον φακελο που με ενδιαφερει εδωσα δικαιωματα 775 και το καταχωρησα στο παραπανω group με chgrp. Αυτη τη στιγμη και οι 3 χρηστες εχουν πληρη δικαιωματα στον χωρο της σαμπα, συνδεονται κανονικα απο windows δημιουργουν φακελους, μεταφερουν και σβηνουν αρχεια κλπ... το smb.conf στην παρουσα φαση ειναι το ακολουθο: > [global] workgroup = MSHOME server string = Samba Server %v netbios name = Server interfaces = 10.24.50.96/28 hosts allow = 10.24.50.96/28 127. socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 log file = /var/log/samba/%m.log max log size = 50 encrypt passwords = yes smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd username map = /etc/samba/smbusers security = user local master = yes os level = 33 wins support = yes domain master = yes preferred master = yes dns proxy = no create mode = 0644 directory mode = 0755 # printcap name = /etc/printcap # load printers = yes # printing = cups # cups options = raw #[printers] # comment = All Printers # path = /var/spool/samba # browseable = yes # guest ok = yes # writable = no # printable = yes [homes] comment = Home Directory read only = no browseable = no valid users = %S [storage] comment = Storage Shares path = /storage read only = no guest ok = no browseable = yes writeable = yes create mode = 066o directory mode = 0770 valid users = @moderators force group = moderators Τι κινησεις πρεπει να κανω για να μπορει ενας νεος χρηστης pcguest να δει τον φακελο storage και απλως να μπορει να διαβασει και να εκτελεσει δεδομενα??? Στους βασικους μου 3 χρηστες εκτελεσα την εντολη: > #useradd -c "Moderator user 1(2,3)" -d /home/mod1(2,3) -s /sbin/nologin mod1(2,3) #usermod -G moderators mod1(2,3) καταρχην επειδη τις εντολες τις βρηκα στο ιντερνετ το κομματι "-s /sbin/nologin" τι ακριβως κανει??? επισης εμαθα οτι καθε χρηστης που φτιαχνεται εχει το δικο του group (με το ιδιο ακριβως ονομα) για αυτο το λογο εκανα μετα και την ενταξη του καθε χρηστη στο moderators group....τωρα οι 3 αυτοι βασικοι χρηστες ανηκουν σε 2 groups: στο ομονυμο και στο moderators. για τον pcguest θα χρησιμοποιήσω το παραπάνω μακρυναρι για την δημιουργια του ή κατι διαφορετικο (προφανως δεν θα εκτελεσω τη δευτερη εντολη ενταξης στο moderators group)...στη συνεχεια τι αλλαγες πρεπει να κανω στο smb.conf ωστε αυτος ο χρηστης σαν γενικος ανωνυμος χρηστης χωρις κωδικο να μπορει να βλεπει τα shares χωρίς παραπάνω δικαιώματα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koultouras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Λοιπόν, έχω στήσει samba server σε ένα Ubuntu edgy και έχω φτιάξει έναν user ο οποίος είναι και user του linux. Σε αυτόν τον user έχω δώσει read/write access σε κάποιος φακέλους. Τώρα θέλω να φτιάξω ακόμα έναν user (τον έχω φτιάξει στον linux αλλά όχι ακόμα στον samba server) ο οποίος να έχει σε κάποιους απο τους παραπάνω φακέλους μόνο read access. Πώς το κάνω αυτό; Λογικά στο /etc/samba/smb.conf εκεί που λέω [media] path = /home/a/Desktop/media πρέπει να βάλω κάτι που να διαχωρίζει τα δικαιώματα των 2 χρηστών έτσι; Τί ακριβώς βάζω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koultouras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Έφτιαξα και δεύτερο user (. Έχω βάλει στο smb.conf [media] path = /home/a/media valid user = a public = no writable = yes printable =no Μόλις μπαίνω με τον user a μπορώ να γράψω κανονικά. Μόλις μπαίνω με τον user b μπορώ μόνο να διαβάσω. Σωστά το έχω κάνει ή μου δουλεύει απο σπόντα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.