Προς το περιεχόμενο

Έχω κολλήσει στο boot screen

Feel me get in

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μια αποτυχημένη αλλαγή στο boot.ini (καλός μαλάκας είμαι)

και συγκεκριμένα κάνοντας add ένα kernel = ....exe μέσω notepad στο boot.ini πλέον τα windows δεν bootάρουν ούτε σε safe mode.

Κάποια βοήθεια;

Ekana boot apo live cd linux (sorry gia ta greeklish) evala to default boot.ini pou dinei i microsoft

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

kai twra vgainei mono black screen kai den kanei restart :/

Δημοσ.

Αυτό το boot.ini δουλεύει αν έχεις τα windows στο 1ο partition του Primary master δίσκου.

Αν εσύ έχεις παραπάνω από έναν δίσκο και έχεις τα windows σε άλλο partition από το default ή σε δευτερεύων δίσκο δεν θα δουλέψει.

Επίσης, αν έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις την boot screen και δεν κράτησες αντίγραφο ασφαλείας του ntoskrnl.exe στο System32 φάκελο, σε βλέπω για format.

Δημοσ.
Αυτό το boot.ini δουλεύει αν έχεις τα windows στο 1ο partition του Primary master δίσκου.

Αν εσύ έχεις παραπάνω από έναν δίσκο και έχεις τα windows σε άλλο partition από το default ή σε δευτερεύων δίσκο δεν θα δουλέψει.

Επίσης, αν έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις την boot screen και δεν κράτησες αντίγραφο ασφαλείας του ntoskrnl.exe στο System32 φάκελο, σε βλέπω για format.

Είχα κρατήσει αντίγραφο ασφαλείας και έκανα replace το αλλαγμένο ήδη.

Έχω 2 δίσκους είναι η αλήθεια.

Θα μπορούσες να μου υποδείξεις πώς να κάνω edit το boot.ini;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου

Επίσης το σκέφτομαι για repair από το XP cd

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:06 ----------

Any infos πάνω στο boot.ini και πώς να το τοποποιήσω έτσι ώστε να αναγνωρίζει 2 hard discs;

Δημοσ.

Πρέπει να ξέρεις σε ποιό δίσκο ή/και partition είχες τα xp και να αλλάξεις αντίστοιχα το disk, rdisk, partition.

Επίσης πρέπει να ελέγξεις αν υπάρχουν τα παρακάτω αρχεία στο root του δίσκου

Boot.ini

Bootsect.dos

Ntdetect.com

Ntldr

Edit το boot.ini μπορείς να το κάνεις αν μπουτάρεις με κάποιο live cd ή αν μπεις για επιδιόρθωση με την κονσόλα (boot από το cd και R την πρώτη φορά που θα σου πει για επιδιόρθωση).

Δες ΕΔΩ μια αναφορά για το boot.ini.

Βασικά στο disk(x) δίνεις σε ποιόν δίσκο είναι το λειτουργικό και στο partition(x) σε ποιό διαμέρισμα του δίσκου.

Πρέπει να το αλλάξεις και στο default και στο operating systems

Δημοσ.

Αν καταφύγεις τελικά στην λύση του repair, τότε (θεωρητικά) τα windows θα δουλέψουν ξανά και θα έχεις όλες τις ρυθμίσεις, τα προγράμματα και τα αρχεία σου όπως πριν.

Θα αγνοήσεις την 1η φορά που θα σου πει για repair με την κονσόλα επιδιόρθωσης, στην συνέχεια θα αποδεχθείς τους όρους χρήσης και στην 3η καρτέλα θα πρέπει να σου πει ότι βρέθηκε λειτουργικό και αν θέλεις να κάνεις επιδιόρθωση.

Εκεί θα το δεχτείς.

(Δες στην υπογραφή μου)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...