Προς το περιεχόμενο

Λογαριασμός ΔΕΗ

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεχασα να πληρωσω χθες τον λογαριασμο της ΔΕΗ(και εληγε χθες!)

Να περιμενω να ερθει ο επομενος?

Τι προτεινετε?

Τι γινεται συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις?

(Μιλαμε για μικρο λογαριασμο της ταξης των 50 ευρω)

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πηγαινε στα κεντρικα να τον πληρωσεις, αλλιως περιμενεις να ερθει ο επομενος και πας τοτε στα κεντρικα. Μη σκας.

Πηγα προχτες μια φιλη μου στη ΔΕΗ για να πληρωσει λογαριασμους ενος ετους..

Δημοσ.

Μπορείς να πληρώσεις σε κατάστημα ΔΕΗ σίγουρα, ίσως και μέσω inet.

Προσαυξηση ίσως να υπάρχει στον επόμενο λογαριασμό αν και αν έχει να κάνει με το πόσες μέρες καθυστέρησες φαντάζομαι μπορεί να έιναι ελασιχτη ως 0

Δημοσ.

Παιδιά επειδή γνωρίζω πλέον είναι εύκολο να σου κόψουν το ρεύμα αν περάσουν 15 μέρες από την ημερομηνία λήξης του. Αυτά ισχύουν για λογαριασμούς άνω των 60 ευρώ. Για λιγότερα μάλλον όχι.

Γενικά παλιότερα ειδικά Αθήνα έπρεπε να περάσει καιρός για να στο κόψουν αλλά τώρα τα έχουν αναλάβει εργολάβοι της ΔΕΗ αυτά και γίνεται πολύ γρηγορότερα η "δουλειά".

Α και δεν υπάρχει θέμα αύξησης ή κάτι τέτοιο επειδή άργησες να τον πληρώσεις. Μη σκας και πολύ έχεις 14 μέρες ακόμα περιθώριο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:00 ----------

Πηγαινε στα κεντρικα να τον πληρωσεις, αλλιως περιμενεις να ερθει ο επομενος και πας τοτε στα κεντρικα. Μη σκας.

Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν παίζει αυτό. Τώρα τα έχουν παρει εταιρίες και για μικρά ποσά ακόμα μέσα σε 2-3 λογαριασμους (κάνα 6μηνο το πολύ δηλαδή) αν έχεις απλήρωτα έχουν έρθει σπίτι και στο κόβουνε. Αυτά στην Αθήνα.

Σε άλλες πόλεις πχ στην Πάτρα ξέρω ότι αν είναι πάνω από 60 ευρώ μετά από 15 μέρες στο κόβουνε για ένα μόνο λογαριασμό.

Θυμάμαι συμφοιτητές μου που περιόδους καταλήψεων είχαν φύγει από τα σπίτια τους και γυρίζοντας τα βρίσκαν κομμένα και χαρτί στο ρολόι της ΔΕΗ.

Δημοσ.

Για Θεσσαλονίκη, εκ πείρας, σου το κόβουν μόλις λήξει ο 2ος απλήρωτος!

ανεξαρτήτως ποσού!

προσαύξηση, απ' όσο θυμάμαι, δεν υπάρχει...

Δημοσ.

..."λογικά" μιλάς για περίπτωση κομμένης παροχής όμως, εκτός κι αν εκεί που έγινε το σκηνικό δεν προφταίνουν να τρέχουν τα συνεργεία για "κόψιμο".

Εδώ που είμαι πάντως, μετά τη λήξη ΕΙΤΕ έναντι, ΕΙΤΕ εξοφλητικού, μετά από πάροδο 4 εργάσιμων ημερών, μεταβιβάζεται η εντολή (δικαοπής παροχής) στα συνεργεία, κι από 'κει και πέρα, αν εξαιρέσεις την τάση αποφυγής διακοπής είτε Δευτέρες (και καλά περιθώριο κίνησης) είτε Παρασκευές (για να "μη μείνεις Σ/Κ χωρίς ρεύμα", όταν μιλάμε για οικίες), εξαρτάται κατά βάση από τον "φόρτο εργασίας" των συνεργείων (κοινώς, μέχρι να φτάσουνε σε 'σενα, μπορεί να μην περάσει και καθόλου εξτρα χρόνος από αυτές τις 4 ημέρες, μπορεί και να περάσουν 2,3,4 μια βδομάδα).

Επίσης, παίζει ύψος ποσού ώστε να μην "μπει στον επόμενο λογαριασμό", και να μεταβιβαστεί στα συνεργεία με εντολή διακοπής, το οποίο δε θυμάμαι πόσο είναι, αλλά είναι νομίζω χαμηλό (παίζει να είναι τα 30 €).

Ρωτα μην μπαινει κανα προστιμο, παντως δεν παιζει να σου κοψουν το ρευμα.

ω μια χαρά παίζει (εξαρτάται όμως από διάφορους παράγοντες όπως είπα)

"Πρόστιμο" (=διαδικασία επανασύνδεσης) υπάρχει μόνο για την περίπτωση επανασύνδεσης μετά τη διακοπή, και επίσης δε θυμάμαι ύψος (καμμιά 10άρα; 15άρα; ).

Επίσης εμπλέκεται λίγο η φάση (αν θυμάμαι καλά), εάν ο λογαριασμός δεν εκδίδεται στο δικό σου όνομα, όσον αφορά την επανασύνδεση (εκτός κι αν θυμάμαι τα ισχύοντα στην εταιρία ύδρευσης).

Σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ θεωρώ "ασφαλή συμβουλή" το "μην ανησυχείς, ΔΕΝ θα σου κάνουν τπτ". Πρακτικά, μπορεί.

Αν όμως; Διότι το δικαίωμα το έχουν ΚΑΙ το εφαρμόζουν.

(υπάρχει βέβαια η περίπτωση η "διακοπή", να είναι απλά το κατέβασμα/γύρισμα κάποιου διακόπτη, χωρίς άλλα όπως "σφραγίσματα" κτλ, και μπορεί εάν γνωρίζει τον μετρητή απλά να πάει να τον επαναφέρει, οπότε στην πράξη δε θα χάσει κι η βενετιά βελόνι, αλλά..........)

Μπορείς να πληρώσεις σε κατάστημα ΔΕΗ σίγουρα, ίσως και μέσω inet.

Προσαυξηση ίσως να υπάρχει στον επόμενο λογαριασμό αν και αν έχει να κάνει με το πόσες μέρες καθυστέρησες φαντάζομαι μπορεί να έιναι ελασιχτη ως 0

γενικά οι ληγμένοι λογαριασμοί έχουν μια τάση να "επιβάλλεται να κανονιστούν με την παρουσία σε σχετικά γραφεία" (για διάφορες υπηρεσίες) - η τουλάχιστον έτσι ήταν "παλαιότερα"- ΜΟΝΟ.

Συν το ότι υπάρχει διαδικασία (αν δεν είναι ήδη χρήστης υπηρεσιών i-banking) για να το κανονίσει ηλεκτρονικά.

Η προσαύξηση βεβαίως και παίζει (= "τόκοι υπερημερίας"),από τη λήξη του λογαριασμού κι έπειτα, αλλά είναι επίσης (όντως) "ελάχιστη" : της τάξεως πχ των 1-2 € (και μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθυστέρησης)

All in all, με μία-δυο μέρες καθυστέρηση ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα, ΑΛΛΑ σε συμβουλεύω να ΠΑΣ αύριο στο σχετικό κατάστημα (ΔΕΗ) και να ΡΩΤΗΣΕΙΣ για ό,τι ισχύει ΕΚΕΙ (αν και νομίζω πως η εφαρμογές, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα). Δεν θα σε "φάνε".

Αν δε, ζορίζεσαι για αποπληρωμή, προσπάθα (με "πειστικά επιχειρήματα") να επιτύχεις διακανονισμό (να πληρώσεις πχ έστω τα 25,30), και τα υπόλοιπα πχ τέλος του μήνα. Αν "αρνηθεί" ο x υπάλληλος, ζήτα ευγενικά να δεις τον προϊστάμενό του, που συνήθως είναι λιγότερο κομπλεξικός και γαϊδούρι, για να κάνεις τον διακανονισμό με αυτόν.

Δημοσ.
..."λογικά" μιλάς για περίπτωση κομμένης παροχής όμως, εκτός κι αν εκεί που έγινε το σκηνικό δεν προφταίνουν να τρέχουν τα συνεργεία για "κόψιμο".

Oχι, ειχε συννενοηθει τηλεφωνικα και δεν της το ειχαν κοψει. Λαρισα τουλαχιστον με τον 2ο απληρωτο λογαριασμο σου ρχεται ειδοποιηση για διακοπη συνδεσης, αλλα δεν το κοβουν ευκολα. Ξερω απο αρκετους οτι και στο 6μηνο παιζει να μην στο κοψουν.

Δημοσ.

Ναι δεν το κόβουν γιατί πρέπει να τραβιούνται μέχρι εσένα και δεν λέει,έχουν σημαντικότερες δουλειές,να πιουν καφέ ας πούμε

Δημοσ.
Ναι δεν το κόβουν γιατί πρέπει να τραβιούνται μέχρι εσένα και δεν λέει,έχουν σημαντικότερες δουλειές,να πιουν καφέ ας πούμε

Να τραβιουνται μεχρι εμενα, μεχρι εσενα, ποιος ξερει, οπου τους βγαλει ο δρομος. Μετα αν ειναι ορεξατοι ερχονται να το κοψουν.

Απο κει κ περα εγω λεω τι ειδα, και τι ισχυει εδω. Και προσωπικα λογαριασμο πολυ σπανια να πληρωσω εμπροθεσμα.

Δημοσ.

Ναι βρε δεν είπα τπτ.

Επειδή πρέπει να τραβιούνται μέχρι το ρολόι δεν κάνουν καν τον κόπο,πρέπει να φτάσει η κατάσταση στο αμήν για να σηκωθούν

Δημοσ.

Είμαι 90% σίγουρος ότι υπάρχει προσαύξηση (μιλάμε για λεπτά του ευρώ ή max κανα ευρώ) γι καθυστερημένους λογαριασμούς. Μπορώ να ψάξω παλιούς (2004 όταν πλήρωνα συστηματικά καθυστερημένα) που το έγραφε στον επόμενο.

Παίζει να ισχύει για μεγάλες καθυστερήσεις και όχι για μερικές μέρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...