tsourekia Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Είχα καιρό να μπω να τσεκάρω αν βρέθηκε λύση και σήμερα αυτό που είδα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Ερώτηση, επειδή έχω το Nokia USB cable και μου φαίνεται πολύ πιό απλό σε σχέση με τη μέθοδο διαμέσου RS232, το έχει δοκιμάσει κανείς έτσι? Δουλεύει στάνταρ? Βέβαια αν κατάλαβα καλά, στο 1ο λινκ που λέει ότι χρειάζεται το CA-42 NokiaCable, από τη στιγμή που το κόβει και χρησιμοποιεί μόνο το βύσμα USB, μάλλον θα κάνει και ένα οποιοδήποτε καλώδιο USB, αρκεί να γίνουν σωστά οι συνδεσμολογίες (TX,RX,GRN,VCC). Σωστά? δεν το δοκίμασα γιατί το έφτιαξα με την μέθοδο με το RS232 (ήρθε πρώτο αυτό από το ebay και μετά το καλώδιο)...αλλά αν ψάξεις στο youtube υπάρχει ένα κατατοπιστικότατο βίντεο όπου κάποιος τα καταφέρνει πολύ εύκολα με το συγκεκριμένο καλώδιο...λογικά και τα άλλα καλώδια θα δουλέψουν, φτάνει να έχεις drivers και να κάνεις σωστή συνδεσμολογία..
johnCRT Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Ok, απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο καλώδιο για Nokia κι όχι κάποιο άλλο καλωδιάκι USB. Προφανώς, λέω γω τώρα, να έχει κάποιο κυκλωματάκι μέσα στο μπλε βύσμα (το οποίο το ψάχνω μπας κ το φτιάξω μόνος μου με τα υλικά που έχω τώρα στο σπίτι). Δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς, απλά με τρώει να το φτιάξω τώρα, και τα μαγαζιά είναι κλειστά. Άσε που αυτό το καλώδιο είναι για απαρχαιωμένα κινητά και θα πρέπει να γυρίσω όλη τη Στουρνάρα για να το βρω και αν... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:14 ---------- Προφανώς, λέω γω τώρα, να έχει κάποιο κυκλωματάκι μέσα στο μπλε βύσμα... Όντως! http://img143.imageshack.us/img143/4713/ca42.jpg Και εννοείται πως δεν θα μπω στη διαδικασία να το φτιάξω...
tsourekia Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 αν έχεις την όρεξη να έρθεις, εγώ αγόρασα ένα τέτοιο καλώδιο από ebay αλλά έφτιαξα το δίσκο χωρίς να το χρησιμοποιήσω...αν το θες είναι δικό σου...
johnCRT Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 αν έχεις την όρεξη να έρθεις, εγώ αγόρασα ένα τέτοιο καλώδιο από ebay αλλά έφτιαξα το δίσκο χωρίς να το χρησιμοποιήσω...αν το θες είναι δικό σου... Φίλε σ'ευχαριστώ πολύ αλλά πήγα το πρωί κ το αγόρασα. Δεν πειράζει. Τώρα θα κάτσω να το τροποποιήσω
tsourekia Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 ελπίζω όλα να πάνε καλά και αν θες οτιδήποτε εδώ είμαστε...
johnCRT Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Ερώτηση: την πλαστική κάρτα τη βάζουμε α) μεταξύ PCB και της καφέ ορθογώνιας φύσας με τις 20επαφές ή β) μεταξύ PCB και της μακρόστενης φύσας με τις 3 επαφές (επαφές μοτέρ)??? Σύμφωνα με το Guide λέει πως η κάρτα πρέπει να καλύπτει τα headconnectors τα οποία είναι το (α). Όμως είδα στο Youtube ένα βιντεάκι στο οποίο καλύπτει τις άλλες επαφές (Β) του μοτέρ και με μπέρδεψε...
tsourekia Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 εγώ τα κατάφερα καλύπτοντας τις επαφές που βρίσκονται στο κάτω αριστερό μέρος του δίσκου. υπάρχει όμως και η εκδοχή να καλύψεις αυτές που βρίσκονται στο κέντρο (περίπου) του δίσκου. Δοκιμάζεις και βλέπεις...
johnCRT Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Aποτυχία από τ'αποδυτήρια που λένε... Συνδέοντας το καλώδιο USB δεν το βλέπει καν. Οπότε δεν μπορώ ούτε να το εγκαταστήσω και φυσικά δεν του δίνει ούτε και κάποια COM port ώστε να το δηλώσω στο hyperterminal. Ίσως φταίει η version καλωδίου που πήρα. Κατα πάσα πιθανότητα θα πρέπει να βρω κάποιο συμβατό κινητό να το τερματίσω ώστε να το δει το σύστημα.... τρέχα γύρευε. Μάλλον θα την ψάξω με τον άλλον τρόπο. Ήδη 25ευρώ στον κουβά...
tsourekia Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 έχω αγοράσει και το RS232 εξαρτηματάκι...αν το θες και πάλι μπορείς να το δανειστείς...
johnCRT Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Για θύμισέ μου, τι ακριβώς εξάρτημα χρειάζεται για την επισκευή μέσω RS232... να κατέβω από βδομάδα σε κανένα ηλεκτρονικάδικο να τα πάρω... Κι επίσης ποιό guide συγκεκριμένα ακολούθησες γιατί στο καθένα λέει και διαφορετικά πράγματα. Αφού εσένα δούλεψε, να ακολουθήσω κι εγώ το ίδιο. Ευχαριστώ προκαταβολικά
tsourekia Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Για θύμισέ μου, τι ακριβώς εξάρτημα χρειάζεται για την επισκευή μέσω RS232... να κατέβω από βδομάδα σε κανένα ηλεκτρονικάδικο να τα πάρω... Κι επίσης ποιό guide συγκεκριμένα ακολούθησες γιατί στο καθένα λέει και διαφορετικά πράγματα. Αφού εσένα δούλεψε, να ακολουθήσω κι εγώ το ίδιο. Ευχαριστώ προκαταβολικά Χρησιμοποίησα αυτόν τον οδηγό http://www.mapleleafmountain.com/seagatebrick.html και ένα βίντεο που βρήκα στο youtube. Απλώς κάλυψα τις επαφές κάτω αριστερα όπως λέει το βίντεο και όχι αυτές που λέει ο οδηγός. Χρειάζεσαι έναν RS232 to TTL converter σαν αυτόν που αναφέρει ο οδηγός αλλά εγώ όπου και να έψαξα δεν το βρήκα. Έτσι αγόρασα τα εξαρτήματα που αναφέρονται εδώ http://users.ntua.gr/dpiperid/MyWebPage/Contructions/converters/rs232tottlEN.htm και μου τον έφτιαξε ένας φίλος με εμπειρία στις κολλήσεις. Ταυτόχρονα παρήγγειλα από το ebay το συγκεκριμένο εξάρτημα αλλά και το καλώδιο της nokia. Ήμουν τυχερός και τον επανέφερα στην πρώτη μου προσπάθεια με το μηχάνημα που φτιάξαμε, οπότε τα υπόλοιπα μου έμειναν...
akiss Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 θα ήθελα να ευχαριστήσω τον tsourekia , που μου έδωσε τα καλώδια του και κατάφερα να φτιάξω και τους 5 δίσκους μου που είχαν πρόβλημα, και είχαν μέσα σημαντικά για έμενα αρχεία. δυστυχώς, ενω τους είχα σε raid(mirror), χτύπησαν όλοι, σχεδόν ταυτόχρονα. έχω ξεκινήσει τώρα την διαδικασία backup σε άλλους δίσκους καθώς και σε blueray. Ένα είναι το σίγουρο, ότι ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που αγόρασα seagate δίσκους.
kabamaru21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 την τυχη μου... εχω τον 7200.11 (fwsd15)... και ξαφνικά δεν τον βλεπουν τα bios.. εχει κανεις καμια πλακετα να την δανιστω και να παρω τα data? η αμα ξερετε που μπορω να βρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα