DukeOfDream Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 τελικα εφωσον παψει να ειναι αναγνωρισημος δεν γινεται με τιποτα να του γραψεις απο την αρχη το firmware?δοκιμασα το bootable cd αναβαθμισης firmware της seagate αλλα τζιφος δν βλεπει καθολου τον δισκο...η δε seagate εχει σηκωσει τα χερια ψηλα!μιλησα με εναν τεχνικο και δν μπηκε στην διαδικασια να μου πει τιποτα μονο την λεξη "αντικατασταση" δν τους κοφτει και καθολου για τα δεδομενα μας...μακαρι να βρεθει η ακρη...ψαχνω μερα νυχτα μπας και βρω μια λυση...αν την βρω θα την ποσταρω...
johnCRT Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Nαι ρε Duke, πόσταρε αν βρεις κάτι σε παρακαλώ. Εγώ θα παραγγείλω από ebay έναν ίδιο, θα αλλάξω πλακέτα κι ελπίζω να λειτουργίσει. Θα σας ενημερώσω
johnCRT Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Βρήκα αυτό Τι λέτε, θα κάνει δουλειά? Προβληματίζομαι γιατί ο δικός μου έχει διαφορετικό data code. Kι επιπλέον λέει ότι: Symptoms of failure: * The drive will power up normally (no ticking noises, errors etc) but will not be recognized by the computer * The drive will power up normally and be recognized correctly but will report a size of 0 bytes * The drive will power up but report SMART errors on boot Replacement the PCB will not solve the problem above. Those problem is caused by the HDD firmware corrupted.
washcloud Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 H αναβάθμιση firmware απ' το cd της Seagate θα έπρεπε να γίνει κανονικά, εκτός κι αν είσαι τόσο γκαντέμης που τα έφτυσε ΚΑΙ η πλακέτα; Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πάρεις πλακέτα αναγκαστικά αλλά πριν από οτιδήποτε ψάξου στο σχετικό θρεντ για τη σειρά αυτή, μήπως κάνεις κάτι λάθος με το update.
johnCRT Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μάλλον, δεν κατάλαβες καλά. Ο σκληρός στα καλά καθούμενα διέκοψε την επικοινωνία με το σύστημα και απ'το επόμενο startup δεν αναγνωρίζεται καν στο Bios. Δηλαδή δεν έγινε πάνω στην προσπάθεια αναβάθμισης. Αυτό που ρωτάω είναι αν παραγγείλω το συγκεκριμένο PCB θα δουλεψει? Έστειλα και στον seller ένα mail, περιμένω απάντηση.
DukeOfDream Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 H αναβάθμιση firmware απ' το cd της Seagate θα έπρεπε να γίνει κανονικά, εκτός κι αν είσαι τόσο γκαντέμης που τα έφτυσε ΚΑΙ η πλακέτα; Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πάρεις πλακέτα αναγκαστικά αλλά πριν από οτιδήποτε ψάξου στο σχετικό θρεντ για τη σειρά αυτή, μήπως κάνεις κάτι λάθος με το update. εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το παλικαρι...δν φαινεται ουτε στο bios...συνεπως και το προγραμμα αναβαθμισης της seagate δν εκανε τιποτα...δν τον βλεπει καν...ρε παιδια αν ειναι δυνατον εχουμε υγηεις σκληρους με δεδομενα χωρις firmware...καπως θα πρεπει να μπορουμε να το εγκατασησουμε...δλδ ο σκληρος οταν πρωτοφτιαχνεται εχει απο τον θεο περασμενο το firmware?απλα δν μας δινουνε την λυση απο την seagate και προτιμανε να μας στειλουν κατευθειαν στην αντικατασταση...ωστωσο για τα αρχεια μας δν λενε τιποτα...ελεος!
skapodis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το παλικαρι...δν φαινεται ουτε στο bios...συνεπως και το προγραμμα αναβαθμισης της seagate δν εκανε τιποτα...δν τον βλεπει καν...ρε παιδια αν ειναι δυνατον εχουμε υγηεις σκληρους με δεδομενα χωρις firmware...καπως θα πρεπει να μπορουμε να το εγκατασησουμε...δλδ ο σκληρος οταν πρωτοφτιαχνεται εχει απο τον θεο περασμενο το firmware?απλα δν μας δινουνε την λυση απο την seagate και προτιμανε να μας στειλουν κατευθειαν στην αντικατασταση...ωστωσο για τα αρχεια μας δν λενε τιποτα...ελεος! Παιδιά με 70 Ευρώ σας ανακτώ τα δεδομένα και τον δίσκο μαζί. Ο δίσκος μετά την ανάκτηση εννοείται ότι θα είναι 100% λειτουργικός και δεν θα κολλήσει ξανά...
johnCRT Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Skapodis, το σκέφτομαι αλλά κολλάω στο θέμα "εχεμύθεια" φίλε. Χωρίς παρεξήγηση έτσι?
nitro912gr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 τον ίδιο δίσκο έχω δυστυχώς και εγώ, ευτυχώς είχα προλάβει να κάνω το firmware update πριν παρουσιάσει πρόβλημα, αλλά πριν από λίγες μέρες, και χωρίς να έχει περάσει ένας χρόνος από το firmware update, άρχισε να μπάζει νερά. Οριακά έσωσα τα αρχεία που είχα μέσα σε έναν ολόφρεσκο WD Caviar Black 640GB, λέω οκ θα θέλει ένα φορμάτ να στρώσει, αμ δε, κόλλαγε στο 64%, κατεβάζω τα seatools for windows από seagete και κάνει fail στα τεστ, που από ότι googlara μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα (system lag, κυκλικός έλεγχος πλεονασμού κτλ) μεταφράζεται σε πεθαμένο ή σχεδόν πεθαμένο δίσκο. Έλεος πλέον, σιχτίρισα την ώρα και την στιγμή που αγόρασα seagate (είχα χρόνια να πάρω, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια με κρατούσαν οι άψογοι hitachi που είχε το σύστημα όταν το πρώτοαγόρασα.) Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για το πιο σημαντικό μέρος ενός συστήματος και να είναι τόσο μεγάλο το fail rate? Παραλίγο να χάσω φωτογραφίες από την μέχρι τώρα ζωή μου, με τις παπαριές της seagate, μιλάμε για τεράστια συναισθηματική αξία. Καλά που ακόμα σημαντικότερα αρχεία, της σχολής μου τα είχα κάνει backup σχετικά πρόσφατα. Έλεος πλέον, από τότε που μετάφεραν τις μονάδες παραγωγής στην Κίνα όλο σκουπίδια μας πουλάνε.
johnCRT Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Πολύ απλά, δεν ξαναεπενδύουμε σε seagate! Aν ήταν εντάξει και σεβόντουσαν το όνομά τους θα πρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να προσφέρουν δωρεάν data recovery. Και λέω τουλάχιστον γιατί βγάζω απ'έξω την απώλεια χρόνου, ταλαιπωρία και ότι άλλο συνεπάγεται μιά τέτοια απώλεια.
skapodis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Skapodis, το σκέφτομαι αλλά κολλάω στο θέμα "εχεμύθεια" φίλε. Χωρίς παρεξήγηση έτσι? Καμία παρεξηγηση. Εγώ απλά είδα τι χρεώνουν οι εταιρίες Recovery και θεώρησα ότι είναι εξωφρενικά μεγάλα τα ποσά αυτά... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:25 ---------- Ξέχασα επίσης να πώ ότι στους προβληματικούς δίσκους της Seagate ανοίκουν οί σειρές: Barracuda 7200.11 Barracuda ES.2 (SATA Version) DiamondMax 22 εφόσον έχουν ένα από τα παρακάτω firmwares versions: SD12, SD13, SD14, SD15, SD16, SD17, SD18, SD35, SD81, SD1A Άρα update το firmware πριν να είναι αργά...!
giorgos001 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Γειά σε όλους. Καταρχήν συγνώμη για τυχόν λάθη. Δεν τα πάω και πολύ καλά με την ορθογραφία. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Αγόρασα τον δίσκο από τα Mu......a. Όταν πήγα σ'αυτούς με τον δίσκο μου είπαν ότι θα μου τον αλλάξουν. Και τους ρώτησα: Με αυτά που έχω μέσα τι θα γίνει; Δεν μπορείτε να τον επισκεύασετε π.χ να αλλάξετε την πλακέτα; Μου είπαν όχι. Όταν παρουσιάζεται πρόβλημα και καλύπτεται από την εγγύηση οι εντολές μας είναι να αντικαθιστούμε και όχι να επισκευάζουμε. Μου είπε επίσης ότι μπορούν να κάνουν μια προπάθεια να αποκαταστήσουν τα δεδομένα αλλά αυτό θα στοιχίσει γύρω στα 70-80Ε(δεν θυμάμαι ακριβώς). Δεν αφησα τον δίσκο μου και έφυγα εκνευρισμένος. Προσπάθησα να κάνω Firmware update αλλά το πρόγραμα δεν ευρισκε τον δίσκο. Τέλος, για να μην πολυλογούμε, βρήκα ένα site όπου εξηγούσε λιγο πολυ την αιτία του προβλήματος καθώς και τον τρόπο επιλυσής του. Για κάμποσους μήνες δεν το επιχείρησα. Απο δισταγμό, βαρεμάρα δεν ξέρω. Προχθές( Την Κυριακή) το έκανα και πέτυχε. Αφού ξεκόλησε, έκανα και ανβάθμιση στο λογισμικό. Τα δεδμένα ανέπαφα. Δεν θα συνιστούσα να το επιχειρήσετε εαν δεν γνωρίζετε καποια πολύ στοιχειώδη ηλεκτρονικά. Μπορεί να καταστρέψετε τον δίσκο σας. Παραθέτω λοιπόν το Link: http://www.msfn.org/board/solution-seagate-7200-11-hdds-t128807.html Αν έχετε απορίες, πείτε τις, και αν μπορέσω, θα βοηθήσω.
PCharon Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 @giorgos001 δε φταίνε οι άνθρωποι στο κατάστημα. Ο δίσκος δεν είναι επισκευάσιμος από όποιον κι όποιον, δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ένας οποιοσδήποτε τεχνικός Η/Υ. Επίσης οι ίδιοι οι κατασκευαστές αναφέρουν ρητά πως σε περίπτωση failure η εγγύηση καλύπτει το δίσκο και όχι τα δεδομένα. Είναι σωστά αυτά που σου είπαν. Anyway, μετά από καιρό τώρα είδα το θέμα. Κατέχω επίσης έναν ST3500320AS που ΔΕΝ ανήκει στην κατηγορία προβληματικού firmware τον οποίο και χρησιμοποιώ. Συνεπώς αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα με f/w και θέλει να δοκιμάσει αλλαγή πλακέτας σε αυτό το μοντέλο δίσκου "μπας και", αναλαμβάνω την προσωρινή αλλαγή πλακέτας (να γίνει η δουλειά και μετά την παίρνω πίσω) κατόπιν συνεννόησης. Μιλάμε μόνο γι Αθήνα, να μπορούμε να βρεθούμε κατ'ιδίαν, και όχι να με παιδέψετε με αποστάσεις, δε θα ασχοληθώ. .
Hackbob Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Έκανα και εγώ το λάθος και πήρα το seagate baragouta 7200 τον 500αρη.τον συνδεσα κανονικά στο bios τον αναγνωρίζει και ξεκιναει το λειτοργικο xp κάνει αναγνώριση υλικού βάζει οδηγούς υπαρχει στο σύστημα αλλά δεν τον βλεπω.τι παίζει ξέρει κανείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα