akpe Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Θα χρειαστείς υπομονή, χρήμα και υπομονή. Α και υπομονή. Νομίζω πως τα πεδία έχουν άδεια... αναψυκτηρίου! Μπορεί να κάνω και λάθος. Το πόσο θα κοστίσει και σε πόσο χρόνο θα έχεις απόσβεση/κέρδος εξαρτάται από το τι δουλειά θα κάνεις, πως θα στήσεις το πεδίο, τι εξοπλισμό θα αγοράσεις κ.λπ. Περισσότερα θα βρείς αν ρωτήσεις στο pbzone.net. Σε ποιά περιοχή σκέφτεσαι να το ανοίξεις;
Xorxhs! Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δεν εχω παιξει ποτε μου paintball και θα ηθελα να δοκιμασω τουλαχιστον μια φορα.Τι πρεπει να προσεξω την πρωτη φορα και ποιο χωρο προτεινετε κοντα στο Μαρουσι που μενω?
Hellaslover Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Θα χρειαστείς υπομονή, χρήμα και υπομονή. Α και υπομονή. Νομίζω πως τα πεδία έχουν άδεια... αναψυκτηρίου! Μπορεί να κάνω και λάθος. Το πόσο θα κοστίσει και σε πόσο χρόνο θα έχεις απόσβεση/κέρδος εξαρτάται από το τι δουλειά θα κάνεις, πως θα στήσεις το πεδίο, τι εξοπλισμό θα αγοράσεις κ.λπ. Περισσότερα θα βρείς αν ρωτήσεις στο pbzone.net. Σε ποιά περιοχή σκέφτεσαι να το ανοίξεις; Ειμαι απο Μυτιληνη αλλα σκεφτομαι να μεινω Αθηνα. Ισως να το ανοιξω στο νησι μου που δεν υπαρχει παιντβαλλ γηπεδο και να μεινω εκει, η στην Αθηνα που δεν εχω σκεφτει ακομα τη περιοχη. Ο εξοπλισμος κτλ δε πιστευω να μου κοστισουν πολλα, θα τα φερω απο Αμερικη η παραγγελια απο Κινα, δεν εχω δει τη μου συμφερει ακομα. Περισσοτερο με απασχολει η αδεια, ασφαλεια, εφορια κτλ. Υπαρχει καποιο γραφειο που μπορω να επικοινωνησω και να παρω σιγουρη απαντηση; Η αδεια ποσο περιπου κοστιζει χοντρα χοντρα; Ας πουμε η αδεια αναψυκτηριου μεσο ορο ποσο κανει και ποσο καιρο κανει να βγει; Αν ειναι να μου βγει το λαδι και να παρω μεγαλο δανειο να το ξανασκεφτω... Επισης πρεπει να ειναι επιπεδο το εδαφος; Με δεντρα/ χωρις δεντρα; Εχει σημασια; Μη με κυνηγανε οι οικολογοι... Στο νησι μου ξερω ατομα που εχουν χωραφια στα βουνα λιγο εξω απο τη πολη και μπορω πολυ ευκολα να νοικιασω αλλα δε ξερω αν επιτρεπεται νομικα να ειναι σε πλαγια κτλ. Και κατι ακομα. Το παιντβαλλ στην Ελλαδα εχει επιτυχια; Ο κοσμος γνωριζει τι ειναι και πηγαινει να παιξει;
akpe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δεν εχω παιξει ποτε μου paintball και θα ηθελα να δοκιμασω τουλαχιστον μια φορα.Τι πρεπει να προσεξω την πρωτη φορα και ποιο χωρο προτεινετε κοντα στο Μαρουσι που μενω? Αθήνα υπάρχουν αρκετά πεδία, δες εδώ για περισσότερα. Προσωπικά θα πρότεινα το Paintball Hellas (Πάρνηθα) Greek Paintball (Μαλακάσα) Sniper Club (Παλλήνη) Athens Paintball Village (Σπάτα) Όσο για το τι πρέπει να προσέξεις, δες εδώ. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να πας με μεγάλη παρέα, έτσι το ευχαριστιέσαι περισσότερο. Ειμαι απο Μυτιληνη αλλα σκεφτομαι να μεινω Αθηνα. Ισως να το ανοιξω στο νησι μου που δεν υπαρχει παιντβαλλ γηπεδο και να μεινω εκει, η στην Αθηνα που δεν εχω σκεφτει ακομα τη περιοχη. Απ'όσο βλέπω υπάρχει πεδίο στην Νεάπολη, αν κατάλαβα καλά λειτουργεί στα πλαίσια κάποιου αθλητικού κέντρου. Βέβαια δεν ξέρω το κατά πόσο λειτουργεί ακόμα (διότι δυστυχώς πολλά πεδία στην επαρχία είναι πυροτεχνήματα, τηλέφωνο δεν υπάρχει, η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί). Αν έχεις το χρόνο πέρνα μια βόλτα να κόψεις κίνηση και, γιατί όχι, να μιλήσεις και με τον ιδιοκτήτη. Ο εξοπλισμος κτλ δε πιστευω να μου κοστισουν πολλα, θα τα φερω απο Αμερικη η παραγγελια απο Κινα, δεν εχω δει τη μου συμφερει ακομα. Περισσοτερο με απασχολει η αδεια, ασφαλεια, εφορια κτλ. Υπαρχει καποιο γραφειο που μπορω να επικοινωνησω και να παρω σιγουρη απαντηση; Η αδεια ποσο περιπου κοστιζει χοντρα χοντρα; Ας πουμε η αδεια αναψυκτηριου μεσο ορο ποσο κανει και ποσο καιρο κανει να βγει; Αν ειναι να μου βγει το λαδι και να παρω μεγαλο δανειο να το ξανασκεφτω... Κοίτα, παραγγελία από Αμερική δυστυχώς είναι σκέτη αυτοκτονία, εκτός αν έχεις ήδη τις απαραίτητες άδειες εισαγωγής. Αν όχι, προβλέπεται τρέξιμο ανάμεσα σε ΓΑΔΑ - τελωνείο για μήνες και στο τέλος να πληρώσεις πολλαπλάσια. Καλύτερα ψάξε από Ευρώπη. Για εφορία, ασφάλειες κ.λπ. δυστυχώς δεν έχω ιδέα, στο pbzone θα ξέρουν σίγουρα. Επισης πρεπει να ειναι επιπεδο το εδαφος; Με δεντρα/ χωρις δεντρα; Εχει σημασια; Μη με κυνηγανε οι οικολογοι... Στο νησι μου ξερω ατομα που εχουν χωραφια στα βουνα λιγο εξω απο τη πολη και μπορω πολυ ευκολα να νοικιασω αλλα δε ξερω αν επιτρεπεται νομικα να ειναι σε πλαγια κτλ. Δεν νομίζω να υπάρχει (νομικός) περιορισμός για το που μπορείς να στήσεις πίστα. Έχω δεί πίστα σε τραγικά στενή πλαγιά χωρίς καθόλου βλάστηση, όπου κάποιος είχε πετάξει 4-5 καρούλια και το είχε ονομάσει πεδίο. Fail. Το σημαντικό είναι να υπάρχει σωστή διαμόρφωση του εδάφους και να μην έχει ούτε πολύ πυκνή αλλά ούτε αραιή βλάστηση, ώστε να βοηθά στο παιχνίδι. Το μέγεθος του οικοπέδου παίζει και αυτό ρόλο, ανάλογα με το αν θέλεις να ανοίξεις πεδίο σε δάσος ή σε ξέφωτο με εμπόδια. Και κατι ακομα. Το παιντβαλλ στην Ελλαδα εχει επιτυχια; Ο κοσμος γνωριζει τι ειναι και πηγαινει να παιξει; Επιτυχία έχει, τουλάχιστον σε σχέση με το 2000 που ξεκίνησα να παίζω. Εντάξει, δεν έχουμε και το επίπεδο της Αμερικής ή της Αγγλίας στο άθλημα, το σημαντικότερο όμως είναι, εκτός του οτι έχουν πολλαπλασιαστεί πεδία και καταστήματα, πως ένας σεβαστός αριθμός νεων παικτών μένει στο άθλημα είτε απλά ως hobby είτε μπαίνοντας σε κάποια ομάδα.
Danny7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 akpe το ξερεις πως x7<x7 phenom :P:P:P!!!για οσους εχουν αποριες υπαρχει το pbzone.net oπως ειπε και ο akpe!οσο για μαρκαδορο θα σου προτεινα για αρχη αμα δεν θες να διαθεσεις πολλα λεφτα ενα μεταχειρισμενο tippmann custom 98!παρολα αυτα εξαρταται και τι ειδος paintball θες να παιξεις(rec,milsim,speeball)!!τεσπα δεν θελω να γραψω περισσοτερα γιατι θα γραφω για ωρεεεες μπειτε στο pbzone και θα σας λυθει πιστευω και η παραμικρη απορια! υγ:γνωμη μου ειναι οσοι θελουν να το αρχισουν σοβαρα και εχουν παιξει και 2-3 φορες σε καποιο πεδιο η να κανουν μια καινουρια ομαδα με τους φιλους τους η να ψαξουν και καποια αλλη που υπαρχει ηδη και θα αποκτησουν ετσι και πολυ εμπειρια!!
Luxx Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θα παμε αυριο για πρωτη φορα να παιξουμε Paintball στην Κορωπη στην Αθηνα. Ειδα διαφορα βιντεακια και μου αρεσε παρα πολυ. Εχω μια απορια για το τι ρουχα πρεπει να φορεσω, καθως και αν πρεπει να φορεσω αρβυλα ή αθλητικα παπουτσια. Μολις εχω αγορασει τα asics kinsei3 που κανανε 200 ευρω και δε θελω να λερωθουν! Απο την αλλη με αρβυλες θα ειναι βολικα; Για τα ρουχα τωρα, ειναι καλυτερα να νοικιασω στολη; Δε ξερω καθολου. Και λογικα μακρυ μανικι, ετσι; Εχω μια εκστρατειας χακι πανω-κατω. Να φορεσω αυτη; Επισης θα ηθελα να μου πει καποιος μερικα σεναρια, ποιο ειναι το καλυτερο και τι ακριβως κανει η φιαλη με τον αερα.
akpe Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Αύριο; Tεταρτιάτικα; Λοιπόν. Ρούχα άνετα, κανα φουτεράκι, κανα τζινάκι, γενικώς να μην εμποδίζουν σε περπάτημα/τρέξιμο/σπρίντ και να μην φοβάσαι να τα λερώσεις (χώμα, λάσπες, μπογιά -αν και βγαίνει με νερό- νεκρά ζωύφια κ.λπ.). Αν έχεις στρατιωτικό παντελόνι/χιτώνιο φόρεσέ τα, δεν είναι τόσο θέμα στρατοκαυλίασης όσο θέμα παραλλαγής (εκτός αν σκάσεις μύτη στο δάσος με urban camo-εκεί είναι θέμα μαλάκυνσης). Στα παπούτσια τώρα, παίζει μεν ρόλο και το που θα παίξεις αλλά προτίμησε μποτάκια/άρβυλα, ή κάτι τέλος πάντων που να προσφέρει υποστήρηξη στους αστραγάλους. Δεν θα πρότεινα να παίξεις π.χ. σε ανώμαλο έδαφος με αθλητικά. Τα άρβυλα μπορεί για λίγο στην αρχή να σου φανούν άβολα αλλά αργά ή γρήγορα θα συνηθήσεις. Η φιάλη παρέχει αέρα ή διοξείδιο στο marker. Σενάρια... υπάρχουν τα κλασσικά "σεναριάκια" που παίζονται σε γρήγορα παιχνίδια. Στα γρήγορα: Capture the flag: Κάθε ομάδα έχει μια σημαία στη βάση της. Σκοπός είναι η μία ομάδα είναι είτε α) απλά να πάρει τη σημαία της άλλης, είτε β) να την πάρει και να την φέρει στην δική της βάση. Center flag: Υπάρχει μια μονο σημαία στο κέντρο του πεδίου. Σκοπός κάθε ομάδας είναι να την πάρει και να την επιστρέψει είτε α) στην βάση της είτε β) στην βάση της αντίπαλης ομάδας. Τα δυο παραπάνω παίζονται και με τα δυο objectives αναλόγως του τι θέλουν οι παίκτες. Αν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με τα "α". Team Deathmatch & Deathmatch: Χωρίς scenario, ομάδα Α εναντίον ομάδας Β, και όλοι εναντίον όλων αντίστοιχα. ΓΙΙΙΙΙΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΡΡΡΡΡΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑ. Εκτός από αυτά, δυο πιο "ψαγμένα" (και καλά): Στρατηγός: Σκοπός της μιας ομάδας (άμυνα) είναι να προστατεύσει έναν άοπλο "στρατηγό" και να τον μεταφέρει με ασφάλεια από το ένα σημείο του πεδίου στο άλλο. Η δεύτερη ομάδα (επίθεση) προσπαθεί να τον ξεκάνει. Συνήθως σε αυτό το σενάριο η ομάδα της άμυνας υπερέχει αριθμητικά σε αναλογία 2/3 ή 1/2. Ζόμπι: Πρώτη ομάδα τα ζόμπι. Δεύτερη ομάδα οι άνθρωποι. Τα ζόμπι εξουδετερώνονται μόνο με headshot. Αντιθέτως, οι "άνθρωποι" γίνονται ζόμπι αν την φάνε οπουδήποτε. Αν το ζόμπι φάει κεφαλίδι φεύγει από το παιχνίδι. Η πλάκα ποιά είναι; Αν το ζόμπι φάει άνθρωπο, γίνεται και αυτός με τη σειρά του ζόμπι και παίρνει το μέρος τους. Λυπάμαι μόνο αυτόν που θα μείνει ως μόνος ζωντανός άνθρωπος στο τέλος. Χαβ φάν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.