GameStyle Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Έχω αγοράσει αυτήν την κάρτα και πραγματικά έχω χίλια προβλήματα! Θα αναφέρω μόνο 2 και αν λυθούν! a) Η ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ! Όταν π.χ παίζει ένα σταθερό μπιτάκι και σε μια φάση ακουστούν δυνατά vocals τα πάντα χαμηλώνουν! Επίσης μέσα σε videogame όταν παίζει background music δυνατά και σε μια φάση πυροβολήσω και η μουσική και η σφαίρα θα χαμηλώσουν! Σε Techno music που υπάρχουν διάφοροι ήχοι που μπαίνει ο ένας μετά τον άλλον η μουσική είναι σαν να ανεβοκατεβαίνει συνεχόμενα! Πως μπορώ να την συνδέσω με ένα καλώδιο αντί για το κλασσικό αναλογικό;; Οπτικό δεν έχει αλλά έχει ένα jack με κόκκινο φως. Με αυτό δεν θα έχει την ίδια ποιότητα με το αναλογικό; Ποιος μπορεί να μου πει τι ακριβώς καλώδια και μετατροπείς να αγοράσω για να συνδέσω τα ηχεία μου με το Jack αυτό;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
warewolf Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Έχω αγοράσει αυτήν την κάρτα και πραγματικά έχω χίλια προβλήματα! Θα αναφέρω μόνο 2 και αν λυθούν! a) Η ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ! Όταν π.χ παίζει ένα σταθερό μπιτάκι και σε μια φάση ακουστούν δυνατά vocals τα πάντα χαμηλώνουν! Επίσης μέσα σε videogame όταν παίζει background music δυνατά και σε μια φάση πυροβολήσω και η μουσική και η σφαίρα θα χαμηλώσουν! Σε Techno music που υπάρχουν διάφοροι ήχοι που μπαίνει ο ένας μετά τον άλλον η μουσική είναι σαν να ανεβοκατεβαίνει συνεχόμενα! Πως μπορώ να την συνδέσω με ένα καλώδιο αντί για το κλασσικό αναλογικό;; Οπτικό δεν έχει αλλά έχει ένα jack με κόκκινο φως. Με αυτό δεν θα έχει την ίδια ποιότητα με το αναλογικό; Ποιος μπορεί να μου πει τι ακριβώς καλώδια και μετατροπείς να αγοράσω για να συνδέσω τα ηχεία μου με το Jack αυτό;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Α) (αν δεν εχει hardware προβλημα) προφανως εχεις ενεργοποιημενο καποιο DSP ή effect απο το audio center της καρτας. β) το jack που λες με το κοκκινο φως, ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟΣ. αν τα ηχεια σου εχουν εισοδο οπτικης ινας, τοτε συνδεσε τα με αυτον τον τροπο.
GameStyle Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Α) (αν δεν εχει hardware προβλημα) προφανως εχεις ενεργοποιημενο καποιο DSP ή effect απο το audio center της καρτας. Και πως απενεργοποιείται το DSP (Digital Signal Processing;); Έχω κάτι που λέγεται SMART SOUND, αλλά το απενεργοποιώ και συνεχίζει το φαινόμενο.. β) το jack που λες με το κοκκινο φως, ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟΣ. αν τα ηχεια σου εχουν εισοδο οπτικης ινας, τοτε συνδεσε τα με αυτον τον τροπο. Ωραία μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις τι ακριβώς να αγοράσω από μετατροπείς ή καλώδια μέσω κάποιου λίνκ από κάποιο online μαγαζί; Απλά με την εγγύηση σου ότι είναι αυτό που χρειάζομαι, και το παραγγέλνω επιτόπιο. Θα σου ήμουν ευγνώμων.
warewolf Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Και πως απενεργοποιείται το DSP (Digital Signal Processing;); Έχω κάτι που λέγεται SMART SOUND, αλλά το απενεργοποιώ και συνεχίζει το φαινόμενο.. Ωραία μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις τι ακριβώς να αγοράσω από μετατροπείς ή καλώδια μέσω κάποιου λίνκ από κάποιο online μαγαζί; Απλά με την εγγύηση σου ότι είναι αυτό που χρειάζομαι, και το παραγγέλνω επιτόπιο. Θα σου ήμουν ευγνώμων. 1) κατ'αρχην, εσυ εχεις την sonar ds και εγω την d1, οποτε δεν ξερω αν το λογισμικο που εχουμε ειναι το ιδιο. εμενα ειναι το xonar audio center. Aν εχεις αυτο, τοτε στα κουμπια που εχει κατω δεξια (DSP Mode ) επελεξε προς το παρων το hf (hi-fi). Ετσι θα σιγουρευτεις οτι δεν εχεις καποιο mode του τυπου game,movie, gx κ.τ.λ. ετσι ωστε να αποφυγουμε καποια εφε. Υστερα, ανοιξε κι αλλο το audio center (να σηκωθει η οθονη του εκουαλαιζερ) ωστε να αποκαλυφθει το extra menu οπου ειναι τα κουμπια man, mixer, effect, karaoke, vocalfx κ.τ.λ. Σιγουρεψου οτι δεν εχεις ενεργοποιημενο καποιο vocalfx, ουτε τιποτε αλλο και κανε επιλογη στο κουμπι man. Εκει παλι σιγουρεψου οτι δεν εχεις ενεργοποιημενο το dolby virtual speaker και dolby prologiciix. Ολα τα παραπανω αφορουσαν εφφε, οπου μπορει να σου προκαλει το προβλημα του σκαμπανεβασματος ηχου κλπ που ανεφερες. 2) Με συνδεση οπτικης ινας θα μπορεις να επιλεξεις στο μελλον να κανεις ακομα και bypass ολο το συστημα των εφφε μικτη κ.τ.λ. και να φευγει κατευθειαν ο ηχος στα ηχεια χωρις καμια επεξεργασια. οσον αφορα την οπτικη ινα θεωρουμε δεδομενο οτι απο την μια μερια το καλωδιο θα ειναι jack οπου θα κουμπωσει στο pc σου. απο την αλλη μερια θα ειναι οτι σχημα εισοδου εχουν τα ηχεια σου. πιθανολογω οτι ειναι παλι στρογγυλο jack. σε αυτη την περιπτωση λοιπον ζητας ενα καλωδιο οπτικης ινας απο jack σε jack. θεωρουμε βεβαια δεδομενο, οτι τα ηχεια σου δεχονται ηχο ψηφιακα με οπτικη ινα και οχι με coaxial ψηφιακη. τωρα, υπαρχουν διαφορα μεγεθη μηκους οπτικης ινας. εγω αγορασα 2 μετρων και με καλυψε στον av ενισχυτη οπου συνδεθηκα. οποτε μέτρα ποσο μηκος χρειαζεσαι για να εισαι σιγουρος οτι θα σου φτασει. επισης, επειδη εμενα ο ενισχυτης εχει την κλασικη τετραγωνη εισοδο οπτικης, οταν πηγα να ζητησω ινα απο jack σε τετραγωνο, δεν ειχαν και μου εδωσαν ενα, οπου και στις δυο ακρες του ειχε και jack και τετραγωνο και εγω το περιστρεφω και διαλεγω. αυτο μου στοιχησε πιο ακριβα και δεν υπαρχει λογος να το παρεις αφου θα γνωριζεις εκ των προτερων τι ινα χρειαζεσαι. Οποτε, πρωτα κανε τις ρυθμισεις που σου ειπα πιο πανω. υστερα ελεγξε τα ηχεια σου ωστε να εισαι σιγουρος για την ψηφιακη εισοδο τους, (coaxial ή οπτικη ινα) και κατοπιν κανε την αγορα σου. οταν συνδεσεις την οπτικη ινα, τοτε στα windows επελεξε την αναπαραγωγη του ηχου απο S/PDIF passtrough device. ελπιζω να μην σε μπερδεψα με ολα τα παραπανω ωστε να προχωρησεις στους ελεγχους που ειπαμε. οτι απορια εχεις παλι, εδω ειμαστε. Υ.Γ. εμενα στο κουτι της καρτας ηχου, ειχε εναν πλαστικο ανταπτορα οπου το κουμπωνεις σε toslink οπτικη, και απο τετραγωνο γινεται mini jack. κοιτα μηπως εχεις και εσυ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:27 ---------- Και πως απενεργοποιείται το DSP (Digital Signal Processing;); Έχω κάτι που λέγεται SMART SOUND, αλλά το απενεργοποιώ και συνεχίζει το φαινόμενο.. Ωραία μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις τι ακριβώς να αγοράσω από μετατροπείς ή καλώδια μέσω κάποιου λίνκ από κάποιο online μαγαζί; Απλά με την εγγύηση σου ότι είναι αυτό που χρειάζομαι, και το παραγγέλνω επιτόπιο. Θα σου ήμουν ευγνώμων. 1) κατ'αρχην, εσυ εχεις την sonar ds και εγω την d1, οποτε δεν ξερω αν το λογισμικο που εχουμε ειναι το ιδιο. εμενα ειναι το xonar audio center. Aν εχεις αυτο, τοτε στα κουμπια που εχει κατω δεξια (DSP Mode ) επελεξε προς το παρων το hf (hi-fi). Ετσι θα σιγουρευτεις οτι δεν εχεις καποιο mode του τυπου game,movie, gx κ.τ.λ. ετσι ωστε να αποφυγουμε καποια εφε. Υστερα, ανοιξε κι αλλο το audio center (να σηκωθει η οθονη του εκουαλαιζερ) ωστε να αποκαλυφθει το extra menu οπου ειναι τα κουμπια man, mixer, effect, karaoke, vocalfx κ.τ.λ. Σιγουρεψου οτι δεν εχεις ενεργοποιημενο καποιο vocalfx, ουτε τιποτε αλλο και κανε επιλογη στο κουμπι man. Εκει παλι σιγουρεψου οτι δεν εχεις ενεργοποιημενο το dolby virtual speaker και dolby prologiciix. Ολα τα παραπανω αφορουσαν εφφε, οπου μπορει να σου προκαλει το προβλημα του σκαμπανεβασματος ηχου κλπ που ανεφερες. 2) Με συνδεση οπτικης ινας θα μπορεις να επιλεξεις στο μελλον να κανεις ακομα και bypass ολο το συστημα των εφφε μικτη κ.τ.λ. και να φευγει κατευθειαν ο ηχος στα ηχεια χωρις καμια επεξεργασια. οσον αφορα την οπτικη ινα θεωρουμε δεδομενο οτι απο την μια μερια το καλωδιο θα ειναι jack οπου θα κουμπωσει στο pc σου. απο την αλλη μερια θα ειναι οτι σχημα εισοδου εχουν τα ηχεια σου. πιθανολογω οτι ειναι παλι στρογγυλο jack. σε αυτη την περιπτωση λοιπον ζητας ενα καλωδιο οπτικης ινας απο jack σε jack. θεωρουμε βεβαια δεδομενο, οτι τα ηχεια σου δεχονται ηχο ψηφιακα με οπτικη ινα και οχι με coaxial ψηφιακη. τωρα, υπαρχουν διαφορα μεγεθη μηκους οπτικης ινας. εγω αγορασα 2 μετρων και με καλυψε στον av ενισχυτη οπου συνδεθηκα. οποτε μέτρα ποσο μηκος χρειαζεσαι για να εισαι σιγουρος οτι θα σου φτασει. επισης, επειδη εμενα ο ενισχυτης εχει την κλασικη τετραγωνη εισοδο οπτικης, οταν πηγα να ζητησω ινα απο jack σε τετραγωνο, δεν ειχαν και μου εδωσαν ενα, οπου και στις δυο ακρες του ειχε και jack και τετραγωνο και εγω το περιστρεφω και διαλεγω. αυτο μου στοιχησε πιο ακριβα και δεν υπαρχει λογος να το παρεις αφου θα γνωριζεις εκ των προτερων τι ινα χρειαζεσαι. Οποτε, πρωτα κανε τις ρυθμισεις που σου ειπα πιο πανω. υστερα ελεγξε τα ηχεια σου ωστε να εισαι σιγουρος για την ψηφιακη εισοδο τους, (coaxial ή οπτικη ινα) και κατοπιν κανε την αγορα σου. οταν συνδεσεις την οπτικη ινα, τοτε στα windows επελεξε την αναπαραγωγη του ηχου απο S/PDIF passtrough device. ελπιζω να μην σε μπερδεψα με ολα τα παραπανω ψστε να προχωρησεις στους ελεγχους που ειπαμε. οτι απορια εχεις παλι, εδω ειμαστε.
GameStyle Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά, Χίλια ευχαριστώ για τα πόστ σου. 1) Έχουμε και οι δύο το Audio Center απλά λογικά θα έχεις περισσότερες επιλογές από εμένα (λίγες). Όλα τα βρήκα εκτός από το "man" που αναφέρεις κάπου το οποίο μάλλον δεν υπάρχει στην ds. Έβγαλα το dx -το οποίο νόμιζα ότι μόνο καλό έκανε- και νομίζω δεν ακούω το ανεβοκατέβασμα. Με τον καιρό θα το δω σίγουρα και θα ξαναέρθω να το επιβεβαιώσω. 2) Τα ηχεία είναι τα z5500 και έχουν οπτικό βύσμα και coax από πίσω στο panel τους (από πάνω τους λέει "digital" ). Άρα το μόνο θέμα είναι η άλλη άκρη, δηλαδή η μεριά της κάρτας ήχου! Τα μέτρα άστα σε εμένα. Από αυτά που λέω τελικά δεν θα ζητήσω jack σε jack, σωστά;; Υπάρχει σερνικό καλώδιο optical που καταλήγει σε σερνικό τέτοιο "audio jack κόκκινου φωτός";; :p Πως θα ζητήσω το συγκεκριμένο βύσμα; γιατί είχα πάει σε μαγαζί να το περιγράψω και κατέληξα (επειδή δεν ήξερα) σε καλώδιο optical to optical και πήγε στο ράφι.. Η κάρτα είναι αυτή: βλέπεις το άσπρο βύσμα στα δεξιά (είναι μεταλλικό αλλά δεν φαίνεται καλά); αυτό είναι το περιβόητο βύσμα. Πως θα το ζητήσω;
warewolf Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 πρωτα, κοιτα αν στην συσκευασια της καρτας ηχου εχεις ενα μικρο πλαστικο μαυρο ανταπτορα οπου μετατρεπει το τετραγωνο βυσμα σε στρογγυλο jack. εμενα ειχε. αφου εχεις ηδη καλωδιο οπτικης ινας, τοτε εχεις τις εξης επιλογες. 1)αν βρεις τον ανταπτορα στην συσκευασια σου (και αφου εχεις ηδη το καλωδιο, χρειαζεσαι μονο αλλον εναν ανταπτορα απο τετραγωνο σε jack. πας λοιπον σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων και παιρνεις εναν ανταπτορα. κουμπωνεις τους 2 πλεον ανταπτορες στο καλωδιο σου (αν εχεις τον αλλον) και ξεμπερδεψες. 2) αν δεν εχεις ανταπτορα, και παλι αγοραζεις αλλα αυτη την φορα 2 ανταπτορες. τους κουμπωνεις στην οπτικη και την χρησιμοποιεις. 3) δεν εχεις ανταπτορα, ουτε θες να αγορασεις. σε αυτη την περιπτωση αγοραζεις ενα καλωδιο οπτικης ινας οπου θα ειναι και απο τις 2 πλευρες στρογγυλο jack (υπ οψιν στην οψη δεν ειναι το ιδιο με το jack καρφι που ξερεις π.χ. ακουστικα) αλλα μην σε μπερδεψει αυτο. εσυ θα ζητησεις μια οπτικη ινα που να κουμπωνει σε εισοδο jack και απο τις 2 πλευρες. σε αυτη την περιπτωση, η θα σου δωσουν ενα ετοιμο καλωδιο οπου στις ακρες του θα ειναι στρογγυλο, ή θα ειναι τεραγωνο και στην συσκευασια του θα περιεχονται 2 ανταπτορες. οπως καταλαβες, αν στην ουσια χρειαζεσαι 2 ανταπτορες (ή εναν αν εχεις ηδη εναν) τα λεφτα πανε στραφι αφου καλωδιο εχεις ηδη. αλλα ισως δυσκολευτεις να βρεις σε ενα τυχαιο καταστημα σκετους ανταπτορες. οποια απο τις πανω λυσεις κι αν επιλεξεις θα ζητησεις: 1) καλωδιο οπτικης (στα μετρα που θες) οπου και στις 2 πλευρες θα ειναι 3.5mm mini jack. ή 2) Δυο (ή εναν, αν εχεις ηδη εναν) Αντάπτορες 3.5mm mini jack to TOSLink. αν θες να δεις ΤΙ ειναι ο περιβοητος ανταπτορας που συζηταμε (κοιτα και στο κουτι της xonar αν εχεις ηδη εναν) τοτε κοιτα εδω: http://jineung.co.kr/gnuboard4.utf8/data/cheditor/0809/toslink_adapter_copy.jpg ελπιζω να βοηθησα.
stm00192 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Τα z5500 δεν έχουν jack οπτική είσοδο αλλα την κλασσική τετράγωνη! οπότε αντάπτορας χρειάζεται μονο για την κάρτα!
warewolf Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 τοτε φιλε gamestyle αναθεωρω μιας και απο οτι διαβασες παραπανω απο τον φιλο stm00192 οτι τα ηχεια σου εχουν εισοδο τετραγωνη toslink. χρειαζεσαι 2 ανταπτορες 3.5mm mini jack to TOSLink (αν δεν εχεις ανταπτορα καθολου) ή καλωδιο οπτικης οπου θα ειναι απο την μια τετραγωνο και απο την αλλη 3.5mm mini jack. στην παραπανω φωτο βλεπεις τον ανταπτορα.
GameStyle Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ WAREWOLF! Και τα άλλα τα παιδιά! Μάγκες αγόρασα 3m καλώδιο πάνω στο οποίο -από τη μία πλευρά- έβαλα ένα πλαστικό διαφανές βύσμα για να μπει στην jack-like οπτική θύρα της κάρτας! Όλα τα προβλήματα φύγανε και είμαι άψογος τώρα! Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.