ppsakis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 καλησπερα σε ολους, ως ασχετος εχω την εξης απορια: Αυτη τη στιγμη εχω μια 8600GTS η οποια αποτι φαινεται δεν με καλυπτει. Σκεφτομαι αν αξιζει να την αντικαταστησω με μια καινουρια ή να παρω μια 2η nvidia και να δοκιμασω να εχω και τις 2 σε SLI. Δεν ειμαι καν σιγουρος οτι γινεται να εχω 2 διαφορετικες καρτες (nvidia παντα) σε SLI αλλα υποθετω οτι γινεται (σωστα?). Τι απο τα 2 θα προτεινατε? Αν παω σε εντελως καινουρια καρτα ειμαι διατεθημενος να δωσω εως 200ε. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σχετικο αλλα εχω 26αρα οθονη σε αναλυση 1900χ1200.
phanispal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Πες μας αν θες από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα και τι games σε ενδιαφέρουν. Θα μπορούσα κάλιστα να σου προτείνω μία GTX260, μία 5770 ή μια 5850 αν έδινες κάτι παραπάνω, αλλά παίζει ρόλο και το υπόλοιπο σύστημα, γι' αυτό και σε ρωτάω. SLI με 8600GTS μην το σκέφτεσαι καν.
ppsakis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 το υπολοιπο συστημα χοντρικα ειναι gigabyte P31-S3G intel core2 quad cpu Q6600 @ 2.4 3gb ram ssd 64gb και εχω ακομα XP SP3 και δεν προβλεπεται να αλλαξω στο αμεσο μελλον. Γενικα δεν παιζω πολλα παιχνιδια, αλλα θα ηθελα να εχω τη δυνατοτητα να παιζω αξιοπρεπως τιποτα τυπου GTA IV, κανενα CoD και τετοια...
phanispal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δεν ανέφερες το σημαντικότερο ίσως, το τροφοδοτικό. Αν έχεις κανα 400άρι no name, σε βλέπω είτε να αλλάζεις και τροφοδοτικό, είτε να πηγαίνεις σε κάτι υποδεέστερο.
pcos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 5770 ανετα και με 400αρι εδω η "βιβλος" των καταναλωσεων http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770/28.html
phanispal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχουν (υπήρχαν καλύτερα) κάτι Q-Tec 500άρια όμως.. που ούτε μια Χ1950Pro δεν ήταν σε θέση να τροφοδοτήσουν.
opera Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 συγνώμη ρε παιδιά το παληκάρι ρωτάει με ποιό από τους 2 τρόπους θα πετύχει καλύτερες επιδόσεις αν δεν κάνω λάθος, αν γνωρίζει κανείς ας απάντήσει παρακαλώ γιατί και εγώ άσχετος είμαι όσον αφορά το sli και το CrossFire και το πότε πλεονεκτούνε έναντι μιας και μόνο κάρτας. θα πρέπει να ξέρω να απαντήσω όταν με ρωτήσει ο γιός μου.
antonl Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 συγνώμη ρε παιδιά το παληκάρι ρωτάει με ποιό από τους 2 τρόπους θα πετύχει καλύτερες επιδόσεις αν δεν κάνω λάθος, αν γνωρίζει κανείς ας απάντήσει παρακαλώ γιατί και εγώ άσχετος είμαι όσον αφορά το sli και το CrossFire και το πότε πλεονεκτούνε έναντι μιας και μόνο κάρτας. Αν μπορεί να δώσει ως 200€, προφανώς θα δει ανώτερες επιδόσεις με μια νέα κάρτα. Ακόμα κι αν θα πρέπει να πάρει και τροφοδοτικό με τα ίδια χρήματα. Γνώμη μου είναι πως SLi/Crossfire έχει νόημα μόνο αν γίνει με τις κορυφαίες κάρτες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
phanispal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και στις περισσότερες) θα το πετύχει με την αγορά μιας άλλης, κατά πολύ ταχύτερης, πιο σύγχρονης και λιγότερο ενεργοβόρας κάρτας. Το Crossfire/SLI αξίζει κατ' εμέ στην περίπτωση που έχεις ήδη μία κάρτα γραφικών και πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 1. Είναι εφικτό να βρεις τη δεύτερη σε πάρα πολύ καλή τιμή. 2. Όλες οι υπόλοιπες (ταχύτερες) κάρτες γραφικών είναι κατά πολύ ακριβότερες και δε συμφέρουν έστω οικονομικά. 3. Τα παιχνίδια που παίζεις αξιοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εκάστοτε συστοιχία. 4. Δε σε απασχολούν παράγοντες όπως θερμοκρασία, κατανάλωση κ.ά., απλά σ' ενδιαφέρει να το κάνεις μόνο και μόνο επειδή ΜΠΟΡΕΙΣ (όπως λέει κι ένας φίλος). Στο "4." αναφέρω κάποια απ' τα μειονεκτήματα του Crossfire/SLI.
opera Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστώ πολύ παιδιά εγώ είμαι "καλυμμένος" από τις απαντήσεις.
liopyr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ότι λένε οι phanispal + antonl. 8600Gt @SLi = κωμωδία.
ppsakis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 τροφοδοτικο αποτι βλεπω εχω ενα 450ρι no name . Αποτι βλεπω προτεινετε να παω για καινουρια καρτα. Εχετε κατι συγκεκριμενο να προτεινετε στα λεφτα που ανεφερα? Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.
liopyr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Η 4770 είναι ότι πρέπει. Μικροπαραχωρήσεις σε αναλύσεις-details βέβαια θα αναγκαστείς να κάνεις, αλλά playable θα είναι τα σημερινά παιχνίδια.
BaNcU Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Εγώ προτείνω 5770 ( δεδομένου ότι και ένα 400άρι No-name σηκώνει 4850 ) που έχει λιγότερη κατανάλωση από όλα τα προαναφερθέντα και με πιο σοβαρά επιχειρήματα στην πλευρά της . Δεν παίζει να μην δεν μπορεί να "θρέψει" μια 5770 το 450άρι No-name !
antonl Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Εγώ προτείνω να δει τις δύο που ανέφεραν οι προλαλήσαντες Η 4770 έχει καλό value for money ενώ με την 5770 θα μπορέσει να παίξει πιο άνετα στη native ανάλυση της οθόνης και θα ναι πιο futureproof. Ζυγίζεις ανάγκες και πορτοφόλι και πράττεις ανάλογα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.