StavrosD Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Λέω να πάρω για ένα παλιό μηχάνημα μια κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει επιτάχυνση HD Video. Είδα σε χαμηλή τιμή τις Nvidia 210 και 22GT. Θα έχουν ικανοποιητική ισχύ σε CUDA για να αποκωδικοποιεί το CoreAVC βίντεο υψηλής ανάλυσης ή όχι; Σημείωση: Το σύστημα ήδη παίζει τα αρχεία HD με το CoreAVC με επιτάχυνση μόνο από την X1600XT, αλλά επειδή πλέον έχω μια κάρτα DVB-S2 και θέλω να βλέπω τα HD κανάλια χωρίς να σπάει η κίνηση λέω να πάω σε CUDA.
phanispal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 +1 @ pcos Για το συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο προορίζεται, πιστεύω πως δε θα δεις διαφορά.
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 OK. Απλά δεν ήμουν σίγουρος επειδή η 210 έχει μόνο 16Cuda cores, και δεν ξέρω πόσους χρησιμοποιεί το CoreAVC. Τώρα έχω μια X1600XT και φοβάμαι ότι θα χάσω γενικά σε επιδόσεις, αλλά ελπίζω να μην είναι τραγική η διαφορά.
pcos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 βασικά με το νέο MPC homecinema δεν θα χρειαστείς καν το CUDA και το coreavc. έχουν κάνει καλή δουλειά οι τύποι. μέχρι και μια δυνατή ATI κάρτα μπορείς να πάρεις. p.x. 4670 με DVB όμως δεν ξέρω τι παίζει
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Για το MPC Homecinema το ξέρω. Χρησιμοποιούν το DXVA (ή κάπως έτσι) και κάνουν παπάδες. Δυστυχώς για DVB δεν έχω βρεί τρόπο να φτιάξω ένα Filtergraph της προκοπής. Πήρα τελικά την 220GT. Είπα αντί να δώσω 37€ για την 210, καλύτερα 69€ για την 220GT και όταν κάνω αναβάθμιση θα την πουλήσω να πάρω την διαφορά πίσω. Την 210 δεν πρόκειται να την έπαιρνε κανείς.
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δυστυχώς για DVB δεν έχω βρεί τρόπο να φτιάξω ένα Filtergraph της προκοπής. Δοκίμασες να εγκαταστήσεις τα standalone filters που δίνει το MPC-HC project; Κατά βάση, σε ενδιαφέρει το MPCVideoDec.ax, καθώς αυτό είναι που κάνει όλη τη δουλειά της αποστολής μέσω DXVA του video bitstream στη GPU για decoding. Αυτό βέβαια για Η.264 και VC-1 video μόνο. Δεν ξέρω αν οι σταθμοί που βλέπεις από την κάρτα DVB σου εκπέμπουν σε H.264. Αν είναι σε MPEG-2 ή σε απλό MPEG-4 αντί του MPEG-4 AVC/H.264 => no go. Το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο τραγικό, καθώς οι απαιτήσεις τους σε CPU κύκλους είναι αρκετά μικρότερες σε σχέση με το H.264.
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Σε χ.264 εκπέμπουν. Να δεις που τώρα που πήρα nvidia (είμαι της ATI. στο καινούργιο σύστημα πάλι ΑΤΙ θα πάρω) θα βγει έκδοση που θα τρέχει και σε ATI Stream ή directcompute. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:29 ---------- Εγκατέστησα και το MPCVideoDec.ax και τα codec της Elecard για HD βίντεο. Πάλι μόνο το coreavc βλέπει το DVBDream. Δεν με χαλάει όμως, μια χαρά παίζει με ελάχιστη χρήση επεξεργαστή.
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ο CoreAVC μάλλον έχει υψηλότερο merit από τα άλλα φίλτρα και προτιμάται αυτόματα αυτός.
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Έχει μενού για να επιλέξω το codec που θέλω. Απλά στα H.264 coded δεν έχει άλλο διαθέσιμο. Κατέβασα τα φίλτρα, πήγα στον κατάλογο που τα αποσυμπίεσε και έτρεξα σε command prompt regsvr32 MPCVideoDec.ax Μου έγραψε ότι καταχωρήθηκε επιτυχώς. Δεν νομίζω να χρειάζεται να κάνω επανεκκίνηση πρώτα. Μόλις έκανα όλα τα φίλτρα register. Δεν το βλέπει και πάλι. Από μια πλευρά καλύτερα. Τώρα έχω CUDA με την 220GT, ενώ αν λειτουργούσε και με αυτό τον τρόπο θα αισθανόμουν ότι πήγαν πεταμένα τα λεφτά. Με την ευκαιρία, στο 3DMark06 από τα 1777 περίπου το σύστημα ανέβηκε στα 6564, και το windows experiance index στο aero και 3d από 4.4 & 4.5 πήγε στο 6.4. Ικανοποιητική βελτίωση με 64.90€ update: Μόλις είδα ότι για να παίξει το PhysX (αν χρειαστεί) θέλει τουλάχιστον 32cores, οπότε στην 210 που έχει 16 δεν θα έτρεχε. Όταν πάω στην 5870 (αν εγκριθεί μια επιδότηση) θα μου μείνει και για PhysX processor.
pcos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 και που να παιρνες την 4670 με τα ιδια λεφτα. ακομα πιο ψηλα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510723
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.