tmjuju Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Να προτείνω και κάτι διαφορετικό… Πάρε ένα dac και σύνδεσε ψηφιακά (coaxial, toslink) τόσο το PC όσο και το CDPlayer σου (να μη σου πω και δορυφορική και tv κ.ο.κ.) Υπάρχουν αρκετά στην αγορά και δικαιολογούν και μια επένδυση λίγο υψηλότερη από τα 50e της κάρτας που λες, καθώς θα αναβαθμίσεις και το υπόλοιπο ηχοσύστημα.
akisk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 χαίρετε! πριν καιρό άκουσα ένα CD από την on-board κάρτα ήχου σε σύνδεση με ενισχυτή hifi, και ακουγόταν πολύ χειρότερα από το μάλλον ταπεινό hifi cd player μου, κυρίως σε δυναμικά και ευκρίνεια θα ήθελα να πάρω μια σαφώς καλύτερη, και έχω βρει αυτή εδώ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Asus-Xonar-DS-Sound-Card-PCI-Express.htm αν πρόκειται απλώς για λίγο καλύτερη, δεν θα το κανω, στόχος είναι να προσεγγίσω το hifi άκουσμα, όχι για κανονικά cd όσο για MP3, τα κανονικά CD προφανώς μπορώ να τα ακούω από το hifi και να τελειώνει η υπόθεση αν πάλι πρέπει να δώσω 100Ε για να πετύχω το στόχο, δεν θα το κάνω τι λέτε; ευχαριστώ! Από τη μικρή μου εμπειρία πάνω στο θέμα σου λέω ότι ακόμα και κάρτα ήχου 7ετίας είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση από τις σημερινές onboard. Να φανταστείς ότι έχω στο καινούριο μου pc μια ταπεινή sound blaster live pci που μπορεί να μην είναι 7.1, αλλά αποδίδει πολύ καλύτερα στη μουσική από την onboard realtec 888. Επειδή κάποιοι δεν μπορούν να ακούσουν τη διαφορά, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!
rebel2000 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Να προτείνω και κάτι διαφορετικό… Πάρε ένα dac και σύνδεσε ψηφιακά (coaxial, toslink) τόσο το PC όσο και το CDPlayer σου (να μη σου πω και δορυφορική και tv κ.ο.κ.) Υπάρχουν αρκετά στην αγορά και δικαιολογούν και μια επένδυση λίγο υψηλότερη από τα 50e της κάρτας που λες, καθώς θα αναβαθμίσεις και το υπόλοιπο ηχοσύστημα. Είναι πολύ καλή περίπτωση ένα ποιοτικό dac! Το πιο φθηνό αξιόλογο που έχω υπ όψιν μου είναι ενα Cambridge audio στα 350ε.. Υπάρχει τπτ φθηνότερο?
gdevelek Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Από τη μικρή μου εμπειρία πάνω στο θέμα σου λέω ότι ακόμα και κάρτα ήχου 7ετίας είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση από τις σημερινές onboard. Να φανταστείς ότι έχω στο καινούριο μου pc μια ταπεινή sound blaster live pci που μπορεί να μην είναι 7.1, αλλά αποδίδει πολύ καλύτερα στη μουσική από την onboard realtec 888. Επειδή κάποιοι δεν μπορούν να ακούσουν τη διαφορά, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει!! ουσιαστική η απάντησή σου, ευχαριστώ το ξεχωριστό DAC των 350Ε είναι audiophile λύση κι εγώ δεν τα πάω καλά με την όλη φιλοσοφία του audiophile...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.