Προς το περιεχόμενο

μια αξιοπρεπής κάρτα ήχου

gdevelek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαίρετε!

πριν καιρό άκουσα ένα CD από την on-board κάρτα ήχου σε σύνδεση με ενισχυτή hifi, και ακουγόταν πολύ χειρότερα από το μάλλον ταπεινό hifi cd player μου, κυρίως σε δυναμικά και ευκρίνεια

θα ήθελα να πάρω μια σαφώς καλύτερη, και έχω βρει αυτή εδώ

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Asus-Xonar-DS-Sound-Card-PCI-Express.htm

αν πρόκειται απλώς για λίγο καλύτερη, δεν θα το κανω, στόχος είναι να προσεγγίσω το hifi άκουσμα, όχι για κανονικά cd όσο για MP3, τα κανονικά CD προφανώς μπορώ να τα ακούω από το hifi και να τελειώνει η υπόθεση

αν πάλι πρέπει να δώσω 100Ε για να πετύχω το στόχο, δεν θα το κάνω

τι λέτε;

ευχαριστώ!

Δημοσ.

δεν θυμάμαι το μοντέλο απ' έξω, θα σου πω ακριβώς όταν πάω σπίτι αργότερα, πάντως της Realtek ειναι η βασική τεχνολογία

ακούγοντας τον ήχο χωρίς μέτρο σύγκρισης δεν με ενόχλησε, αλλά όταν άκουσα δίπλα-δίπλα τα δύο μηχανήματα στα ίδια τραγούδια η διαφορά ήταν πραγματικά μεγάλη

να έχω καλό hifi και να μην το αξιοποιώ λόγω κακής κάρτας ήχου δε λέει καθόλου...

Δημοσ.

Σίγουρα ένα καλό cd player έχει dac και γενικά έξοδο πολύ καλύτερη της realtek...

Επειδή όπως είπες δοκίμασες cd στο cd player και mp3 στο pc και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και πολύ δίκαιο αυτό για το pc... :P

Δοκίμασε cd και στο pc και αν δεν δείς σημαντική διαφορά τότε φταίνε τα mp3 και πρέπει να τα κάνεις καλύτερα...Αν η διαφορά πάλι είναι μεγάλη τότε ψάξου για κάρτα ήχου....(η m-audio έχει γενικά καλό όνομα)

Δημοσ.
πριν καιρό άκουσα ένα CD από την on-board κάρτα ήχου σε σύνδεση με ενισχυτή hifi

CD λέει ότι άκουσε απ' ό,τι κατάλαβα. Τώρα βέβαια αν θέλει ν' ακούει mp3 εν τέλει, άλλο καπέλο.

Δημοσ.

mainboard: ASUS M2N-MX SE PLUS

audio: ASUS MCP61 high definition audio

όχι, δεν ειπα αυτό, δοκίμασα ΤΟ ΙΔΙΟ CD και στα δύο μηχανήματα, η σύγκριση ήταν με ίσους όρους

απλά το πισί το προορίζω να παίζει ΜΡ3

η M-audio έχει όντως καλό όνομα αλλά και αντίστοιχες τιμές

Δημοσ.

Δικό μου λάθος μπερδεύτηκα που θέλεις να ακούς mp3...

Πάντως απο προσωπική εμπειρία είχα περάσει θυμάμαι απο την ενσωματωμένη κάρτα σε μια audigy και είχα δει αρκετή διαφορά!

Αυτή φαίνεται αρκετά καλύτερη της audigy στα specs τουλάχιστον.

Δημοσ.
Να κανω κ εγω μια ερωτηση...Οι pci-x καρτες ηχου με τις απλες pci εχουν πολυ διαφορα?

Παλιότερα που το είχα ψάξει, είχα διαβάσει και καταλήξει στο ότι δεν αξίζουν.

Κάτι ότι δεν εκματαλλεύονται το υψηλότερο bandwidth κλπ..

Τι ισχύει τώρα, θα σε γελάσω.. :/

@gdevelek: Από την ALC662 σίγουρα θα δεις διαφορά, δεν τίθεται θέμα επ' αυτού. Δεν είναι όμως ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο.

Δημοσ.

Μαλιστα..θελω και γω να ξεφορτωθω την realtek,εκτος απο την διαφορα στον ηχο που θα εχω με μια εσωτερικη καρτα ηχου,θελω να εχω και καποιο equalizer να ρυθμιζω τον ηχο οπως θελω,γιατι απο τα vista και μετα απλα εξαφανιστηκε και αυτο απο τους drivers της realtek!

Μια διευκρινηση....στην φωτογραφια της Asus Xonar DS γιατι λεει Pci express?PCI απλη δεν ειναι?

Δημοσ.
Μαλιστα..θελω και γω να ξεφορτωθω την realtek,εκτος απο την διαφορα στον ηχο που θα εχω με μια εσωτερικη καρτα ηχου,θελω να εχω και καποιο equalizer να ρυθμιζω τον ηχο οπως θελω,γιατι απο τα vista και μετα απλα εξαφανιστηκε και αυτο απο τους drivers της realtek!

Μια διευκρινηση....στην φωτογραφια της Asus Xonar DS γιατι λεει Pci express?PCI απλη δεν ειναι?

pci-express x1 αν θυμαμαι καλα. Πρέπει να εχει η μητρικη σου λογικα αν είναι 2ετιας η πιο καινουργια. Η Asus ειναι χαλαρα καλυτερες απο τις pci M-audio που ειναι πλεον παλιες.

Δημοσ.

Το ALC662 ειναι ο codec που χρησιμοποιει η ενσωματωμενη καρτα ηχου της μητρικης σου..

Πρέπει να εχει η μητρικη σου λογικα αν είναι 2ετιας η πιο καινουργια

H μητρικη μου(GA965P-DQ6) εχει 3 pci x1,λογω ψυκτρας cpu και vga εχουν αχρηστευθει και οι 3,γι'αυτο και ψαχνω απλη pci

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...