yiannis_1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Πριν απο κάποιους μήνες προσπάθησα να τοποθετήσω σε ConRoe945G-DVi εναν ιντελ Ε5200. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Το pc ξεκινούσε αλλά ο Ε5200 δεν αναγνωριζόταν απο το bios και δούλευε σαν μονοπύρινος στα 7χ200=1400 mherz. Χτες καθώς ήμουν στο ίντερνετ και έψαχνα να βρω κανένα mod για αντιμετώπιση του vdrop της εν λόγω μητρικής έπεσε το μάτι μου σε αυτό. http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t54467.html Μπαίνοντας στο cpu support page της asrock παρατήρησα πως η 1333-DVI/H εν αντιθέση με την 945G-DVi υποστήριζε wolfadale και με έπιασε πάλι ο καημός. Σήμερα λοιπόν δεν αντιστάθηκα και crossflashαρα ακολουθώντας της οδηγίες για το crossflashing το bios της 1333-DVI/H στην ConRoe945G-DVi μου. Δεν εχω κάποιον wolfadale αυτήν την στιγμή απάνω αλλά το σύστημα ξεκίνησε κανονικότατα όλα δουλεύουν μια χαρά με τον E2180 που προϋπήρχε. Δεν παρατήρησα βελτίωση ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο σε OC και τώρα αυτό που θέλω είναι να κουμπώσω κανάν Ε5200 απο αυτούς που εχω να δω αν όντος θα παίξει. Εδω και ενα SS απο την crossflashed ConRoe945G-DVi. Όχι και άσχημα για μητρική low end αγορασμένη 60 ευρό τον 2ο του 2007!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν το κόλπο δούλεψε. Να η Asrock 945 DVI paired με E5200 τον οποίον πριν το crossflashing δεν αναγνώριζε. Βέβαια χωρίς ρεύμα και bsel mod στα 266 δεν πήγαινε πουθενά παραπάνω απο το screenshot . Και αφού κατοιγορήθηκα ως αντιoverclocker σε άλλο μου Post το πήρα πατριωτικά. Επρεπε να πάω παραπάνω και ας μην εχω vcore ρυθμίσεις στο bios. Διάβασα ξανά με προσοχή το vmod του shamino, κατέβασα το datasheet της σειράς intel E5xxx-E6xxx, κατέβασα και το core temp για να δω την startup vcore του E5200 μου και άρχισα να μονώνω και να γειώνω vids στην πίσω πλευρά του E5200. Ιδού και ενα πρώτο ss με τα αποτελέσματα. Αυτό είναι με το vmod στα 1,475 αλλά το asrock κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ και δίνει απο 1,38-1,408. Οπότε αύριο πάλι λύνω να δοκιμάσω το 1.525 για να μην πω κατευθείαν το 1.55 vmod που με αναγωγή θα μου δώσουν 1,43 με 1,483 real ρεύμα να πιάσω τα 3700-3760 και να τερματίσω και cpu και motherboard. H cpu πιάνει max 3760 stable με 1,475 σε καλή μητρική(startup vid 1.225:cry:). Για να δούμε πόσο κοντά θα φτάσει η asrockia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits@kos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Πολύ ωραίος μαν. Φαίνεται πως το hardware στα χέρια ψαγμένων χρηστών ξεδιπλώνει κρυμμένα ταλέντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ φίλε mits@kos. Απλά να δω πως θα σηκωθώ αύριο (χμμ σήμερα) να πάω δουλειά.:lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μπράβο ρε Γιάνναρε. Πολύ καλή δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Έγινε και το vmod στα 1,55. Η μόνη χαζομάρα είναι πως τώρα εχει μικρότερο vdrop απο πριν και βρίσκομαι σε αρκετά επικύνδυνα ρεύματα για τα nm της συγκεκριμένης cpu. H αναγωγή του vdrop δηλαδή δεν ίσχυσε και ίσως θα πρέπει να ξανακάνω το vmod για 1,525 ρεύμα που λογικά θα μου δώσει το επιθυμητό 1,475. Τέσπα για μπανάνα cpu μιλάμε ούτος η άλλος των 50ευρό. Απο την άλλη το πολύ ρεύμα μου επέτρεψε να σπάσω το προηγούμενο ρεκόρ της Ε5200 @3760 σε asus p5k deluxe vrop modded!!! Δεν το πίστευα όταν το είδα. Και το καλύτερο ήταν πως με απλές transend 667 της πλάκας μου έδινε καλύτερα αποτελέσματα στα 3760 απο την Asus και ας έπαιζε η asus με geil ultra στα 800-900 και τεσσάρια!!! H deluxe στα ίδια ~3760 μου έδινε 15,5 δευτερόλεπτα... Έτσι πρόκειτε να δουλεύει απο δω και μπρός με λίγο πιο κάτω το ρεύμα όταν κάνω το 1,525 mod που πιστεύω θα ναι το τελικό. Μια Ati 5870 του λείπει τώρα και ενας SSD. As!!! rocks!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits@kos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Είναι απίστευτο το τι μπορείς να ξεζουμίσεις από μια CPU των 50 ευρώ. Και να πάθει τπτ, σιγά τι θα κλαίς (χώρια το RMA)... Με SSD και 5870 θα έχεις ένα gaming θηριάκι πλάκα πλάκα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Απλα respect!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.