Nik0s Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Kαλησπερα, Σκεφτομαι εδω και καιρο το ανοιγμα ενος μαγαζιου Πωλησεης και Επισκευης H/Y. Επειδη δεν εχω ξανακανεις τετοιο εγχειρημα ανοιγματος στην αγορα θα ηθελα να εχω εναν συνεργατη να το δουλευοθμε μζι ως ομοτιμοι συνεταιροι. Ειναι κανεις απο Θεσσαλονικη που εχει και αυτος την ιδια επιθυμια και θα ηθελε να ξεκινησουμε κατι τετοιο? Ευχαριστω και φυσικα μονο σοβαρες προτασεις παρακαλω.
Dakonblackblade Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Περιμένουμε σε αυτά τα θέματα τον aledjo. Αυτός θα σε κατατοπίσει κατάλληλα. Επ τώρα το είδα , δεν είναι πλέον στο φόρουμ. Δυστυχώς θα σε κατατοπίσει κάποιος άλλος.
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 ε δε χρειάζεται, αυτό που άλλωστε θα προτείνει είναι πριν (και πάνω) απ' όλα, να πάρετε υπάλληλο (κοπέλα)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μηπως πρεπει να ξανασκεφτεις καλυτερα πριν αποφασισεις να ανταγωνιστεις Πλαισιο/eshop αλλα και ενα σωρο ακομα "εταιρειες" που ανοιγοκλεινουν καθε λιγο και λιγακι σε αυτο τον κλαδο? Εκτος αν εχεις ηδη εξασφαλισμενη πελατεια και απλα αναζητας κεφαλαιο. Αλλιως δε νομιζω να αξιζει τοσο μεγαλο ρισκο... Ο πελατης που δεν ειναι μιλημενος να ερθει στο μαγαζι σου, απλα δεν θα ερθει. Θα ανοιξει τον internet explorer και θα κανει τις αγορες του. Στη χειροτερη αν δε σκαμπαζει απο internet θα παει ως προβατο στο "πλαισιο" "γιατι ειναι παλιο, γνωστο και μεγαλο μαγαζι". Σε εσενα θα ερθει καποιος απο την γειτονια αν του καει κανενα τοροφοδοτικο και βαριεται να τρεχει ως το πλαισιο. Ειδικα αν μιλας για πολεις σαν τη Θεσσαλονικη που εχουν ολων των ειδων τα καταστηματα στον κλαδο αυτο, θα ελεγα πως το ρισκο πολλαπλασιαζεται. Χωρις παρεξηγηση, πιστευω οτι το ανοιγμα μιας καφετεριας -ειδικα στη Θεσσαλονικη- εμπεριεχει μικροτερο ρισκο... Οσο για τον aledjo, μπορει σε καποια θεματα οι αποψεις του να προκαλουν κακες εντυπωσεις αλλα εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300632 που μιλαει για το συγκεκριμενο θεμα, εχει 90% δικιο, καθως εχω δουλεψει κι εγω αυτην τη δουλεια σε 2 διαφορετικες επιχειρησεις+1 ποστο του δημοσιου. Ισως σε βοηθησει να μαθεις καποια πραγματα που ισως να μη γνωριζεις
kage Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 μονο που εκει μιλαγε απο την μερια του υπαλληλου και ναι για τα λεφτα που βγαζε εννοειτε δεν αξιζει.. το σιτε που χεις βγαζει λεφτα-πελατεια?εχεις συνεργασια με κανα 2-3 εταιριες ?να χεις δηλ ενα στανταρ ποσο το μηνα..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 μονο που εκει μιλαγε απο την μερια του υπαλληλου και ναι για τα λεφτα που βγαζε εννοειτε δεν αξιζει..το σιτε που χεις βγαζει λεφτα-πελατεια?εχεις συνεργασια με κανα 2-3 εταιριες ?να χεις δηλ ενα στανταρ ποσο το μηνα.. Οχι kage αν διαβασεις πιο προσεκτικα το post μιλαει στο 2ο κομματι και για την δουλεια αυτη γενικοτερα, οχι απο τη σκοπια του υπαλληλου. Και λεει ολοσωστα πραγματα, τα οποια καλο ειναι να εχει υποψην ο καθενας που σκεφτεται να ασχοληθει με το αντικειμενο αυτο.
Nik0s Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μηπως πρεπει να ξανασκεφτεις καλυτερα πριν αποφασισεις να ανταγωνιστεις Πλαισιο/eshop αλλα και ενα σωρο ακομα "εταιρειες" που ανοιγοκλεινουν καθε λιγο και λιγακι σε αυτο τον κλαδο? Εκτος αν εχεις ηδη εξασφαλισμενη πελατεια και απλα αναζητας κεφαλαιο. Αλλιως δε νομιζω να αξιζει τοσο μεγαλο ρισκο... Ο πελατης που δεν ειναι μιλημενος να ερθει στο μαγαζι σου, απλα δεν θα ερθει. Θα ανοιξει τον internet explorer και θα κανει τις αγορες του. Στη χειροτερη αν δε σκαμπαζει απο internet θα παει ως προβατο στο "πλαισιο" "γιατι ειναι παλιο, γνωστο και μεγαλο μαγαζι". Σε εσενα θα ερθει καποιος απο την γειτονια αν του καει κανενα τοροφοδοτικο και βαριεται να τρεχει ως το πλαισιο. Ειδικα αν μιλας για πολεις σαν τη Θεσσαλονικη που εχουν ολων των ειδων τα καταστηματα στον κλαδο αυτο, θα ελεγα πως το ρισκο πολλαπλασιαζεται. Χωρις παρεξηγηση, πιστευω οτι το ανοιγμα μιας καφετεριας -ειδικα στη Θεσσαλονικη- εμπεριεχει μικροτερο ρισκο... Οσο για τον aledjo, μπορει σε καποια θεματα οι αποψεις του να προκαλουν κακες εντυπωσεις αλλα εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300632 που μιλαει για το συγκεκριμενο θεμα, εχει 90% δικιο, καθως εχω δουλεψει κι εγω αυτην τη δουλεια σε 2 διαφορετικες επιχειρησεις+1 ποστο του δημοσιου. Ισως σε βοηθησει να μαθεις καποια πραγματα που ισως να μη γνωριζεις Παρα πολυ σωστα φιλε μου ολα αυτα που λες και σε ευχαριστω πολυ και για το λινκ του aledjo. Δηλαδη φιλε μου ο λογος που τα απλα συνοικιακα μαγαζακια μπορουν και δουλευουν ειναι κατα τη γνωμη σου η εξασφαλισμενη πελατεια που ηδη εχουν και η οποια θα προτιμησει αυτους εναντι του Πλαισίου? Απο την αλλη ομως οταν ανοιξανε και αυτοι δεν τους ηξερε κανενας οποτε πως μπορεσαν να αναπτυχθουν αφου ετσι και αλλιως υπηρχε το πλαισιο/multirama και τα συναφη?
paschalia Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω (και απορώ που δεν έχει ειπωθεί από κανέναν προλαλήσαντα). Σκοπεύεις ν'ανοίξεις νετ-καφε. Ωραία. Νομίζεις ότι είναι σοφή κίνηση και επιλογή να ζητάς από το ίντερνετ συνεργάτες ? ΠΩΣ ξέρεις ότι θα βρεις κάποιον καλό συνεργάτη και όχι το αντίθετο ? Η γνώμη μου είναι να βολιδοσκοπήσεις κάποιον από το φιλικό σου περιβάλλον για μια τέτοια κίνηση.
Nik0s Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω (και απορώ που δεν έχει ειπωθεί από κανέναν προλαλήσαντα). Σκοπεύεις ν'ανοίξεις νετ-καφε. Ωραία. Νομίζεις ότι είναι σοφή κίνηση και επιλογή να ζητάς από το ίντερνετ συνεργάτες ? ΠΩΣ ξέρεις ότι θα βρεις κάποιον καλό συνεργάτη και όχι το αντίθετο ? Η γνώμη μου είναι να βολιδοσκοπήσεις κάποιον από το φιλικό σου περιβάλλον για μια τέτοια κίνηση. Βασικα μαγαζι επισκυης Η/Υ σκοπευω να ανοιξω αλλα μιας που το εθεσες ακι το χα στο μυαλο μου γιατι οχι και καποιο νετ καφε αν το πρωτο απο οτι λενε τα παιδια δεν θα αποφερει κερδη. Αν δεν εχεις ομως ατομα τοθυ στενου κυκλου που να θελουν η ειναι ασχετα με το θεμα πρεπει να ψαξεις και μεσω νετ. Πρωτα θα γινει γνωριμια φυσικα και αν τα βρουμε τοτε προχωραμε σε συνεργασια. Το νετ ειναι ενας τροπος για νεες γνωριμιες και εδικα εδω μεσα που ολοι μας ασχολουμαστε λιγο-πολυ με υπολογιστες. Γιατι οχι?!
arxaggelos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 off topic ρε παιδιά ο aledjo γιατί έιναι εκτός? έχω χάσει επεισόδια μου φαίνεται...
washcloud Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω (και απορώ που δεν έχει ειπωθεί από κανέναν προλαλήσαντα).Σκοπεύεις ν'ανοίξεις νετ-καφε. Ωραία. Νομίζεις ότι είναι σοφή κίνηση και επιλογή να ζητάς από το ίντερνετ συνεργάτες ? ΠΩΣ ξέρεις ότι θα βρεις κάποιον καλό συνεργάτη και όχι το αντίθετο ? Η γνώμη μου είναι να βολιδοσκοπήσεις κάποιον από το φιλικό σου περιβάλλον για μια τέτοια κίνηση. Δεν έγραψε για νετ-καφέ, για μαγαζί πώλησης-service Η/Υ έγραψε. Όσο για την κίνηση να ψάξει για "συνεργάτη" online, δε νομίζω να είναι απαραίτητο να συντάξει συμφωνητικό συνεργασίας μαζί του στον πρώτο καφέ που θα πιούνε. Προφανώς το παληκάρι δεν έχει σχετικούς γνωστούς στον κύκλο του, και σαν ιδέα δεν είναι και η χειρότερη να την ψάξει εδώ (τεχνολογικό φόρουμ ftw) για να κάνει γνωριμίες (λογικά απ΄τη Θεσσαλονίκη). Εκτός κι αν έχεις τη χειρότερη άποψη περί γνωριμιών με βάση online αγγελίες. Οσο για τον aledjo, μπορει σε καποια θεματα οι αποψεις του να προκαλουν κακες εντυπωσεις αλλα εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300632 που μιλαει για το συγκεκριμενο θεμα, εχει 90% δικιο, καθως εχω δουλεψει κι εγω αυτην τη δουλεια σε 2 διαφορετικες επιχειρησεις+1 ποστο του δημοσιου. Ισως σε βοηθησει να μαθεις καποια πραγματα που ισως να μη γνωριζεις ...επειδή πρώτος εγώ το προχώρησα με σχετικό σχόλιο : Ο Nik0s έγραψε Mακρι να δει το ποστ και να απαντησει! προφανώς επειδή πήρε "πολύ σοβαρά" το ποστ του Dakonblackblade Περιμένουμε σε αυτά τα θέματα τον aledjo. Αυτός θα σε κατατοπίσει κατάλληλα.Επ τώρα το είδα , δεν είναι πλέον στο φόρουμ. Δυστυχώς θα σε κατατοπίσει κάποιος άλλος. και περίμενε κάποιον "Μεσσία". Δεδομένου πως κατ' αρχάς βρίσκεται (τουλάχιστον) 504 Κm μακρυά το μέλος aledjo για Επειδη δεν εχω ξανακανεις τετοιο εγχειρημα ανοιγματος στην αγορα θα ηθελα να εχω εναν συνεργατη να το δουλευοθμε μζι ως ομοτιμοι συνεταιροι.Ειναι κανεις απο Θεσσαλονικη που εχει και αυτος την ιδια επιθυμια και θα ηθελε να ξεκινησουμε κατι τετοιο? είπα να το γυρίσω στην (ψιλο)πλάκα αναφέροντας την (γνωστή στην επικράτεια του Ινσομνια και) προσφιλή συνήθεια του προαναφερθέντος μέλους να κινείται περί του θηλυκού άξονα. Από 'κει και πέρα, κι όσον αφορά τις απόψεις του περί του επαγγέλματος του τεχνικού, έχω κάποια ιδέα, και δεν διαφωνώ κάθετα πως έχουν βάση, ούτε και λέω "μην διαβάσεις τίποτα από αυτές". Μην όμως το γυρίζουμε στο να κρεμαστεί ο Nik0s από αυτές, πόσο μάλλον έχοντας στο μυαλό (το ξαναπαραθέτω) το συγκεκριμένο του ποστ : Mακρι να δει το ποστ και να απαντησει!
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Το θέμα είναι το πως θα διαχειριστείς σωστά το μαγαζί που θα ανοίξεις.Παίζει μεγάλο ρόλο το πως συμπεριφέρεσαι στον πελάτη , το πόσο γρήγορα τον εξυπηρετείς , το πόσο γρήγορα θα του απαντήσεις στο mail Που θα στείλει και γενικά μακριά από λαμογιές , μακριά από πειρατικά μέσα και γενικά να έχεις μεράκι και οργάνωση στην δουλειά σου. 2 χρόνια δούλευα σε μαγαζί σαν τεχνικός και παρ' όλο που ήταν ένα μαγαζί και όχι αλυσίδα δεν είχε και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αλυσίδες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.