amnaraki Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας παιδιά, Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με ένα «παράξενο» πράγμα που συμβαίνει με τον υπολογιστή μου. Λοιπόν μια όμορφη μέρα αποφάσισα να αποχωριστώ τα vista και να περάσω στον υπολογιστή μου τα windows7. Από εκείνη τη μέρα ο υπολογιστής μου ΔΕΝ κλείνει!!!!! Και όταν λέω δεν κλείνει εννοώ… ότι πατάω το shutdown κλείνουν κανονικότατα τα windows, και ο πύργος μένει κανονικά ανοιχτός , τα ανεμιστηράκια συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.. γενικά όλα λειτουργούν κανονικά μέσα στο κουτί. Προσπάθησα να κάνω shutdown και από το cmd με την εντολή «shutdown –s –t -1 –f» αλλά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα τα windows κλείνουν κανονικά, αλλά ο υπολογιστής όχι. Σκέφτηκα λοιπόν… πριν φωνάξω κάποιον να του κάνει εξορκισμό… να ζητήσω τη βοήθεια σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων … (να σημειώσω ότι έχω περάσει 2 διαφορετικές εκδόσεις των windows7 και την τελευταία την απεγκατέστησα και την ξαναεγκατέστησα 3 φορές… αλλά σε καμία από τις προσπάθειες ο υπολογιστής δεν έκλεισε κανονικά… ενώ φυσικά πριν το format, με τα vista δεν είχε παρουσιάσει ποτέ αυτό το πρόβλημα)
random Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 κατ' αρχήν να δούμε αν γίνεται κανονικό shutdown οσον αφορά το software, και απλά μένει ενεργό το υλικό, ή το shutdown των windows δεν ολοκληρώνεται ποτέ, δηλαδή "κρεμάει". Οταν γινεται ολο αυτό που περιγράφεις, (κλεινουν τα win, μενουν ενεργα τα fan), μετά, όταν θελεις να ξαναμπεις στα win, πατάς το κουμπί power στον πυργο, και: 1. βλέπεις τα μυνηματα του bios, το starting windows, και μπαίνει κανονικά windows χωρίς περίεργα (πχ. μυνηματα οτι τα win δεν εκλεισαν κανονικά, ή/και έλεγχος δίσκων/checkdisk, κλπ) ; ή 2. το power δεν κανει τιποτα με απλο πατημα, και χρειάζεται να το πατήσεις παρατεταμενα (4-5'') για να κλεισει το pc, και στο επομενο boot εχεις μηνυματα για abnormal shutdown; αν ισχυει το 1, τα win δεν φταινε. νομιζω με 1-2 αλλαγες στο bios, θα φτιάξει. Δες (BIOS) εκει που λεει για power management, ενα setting που παιρνει 2 τιμές (S1 or S3). επελεξε το S3. αν το 2ο, θελει εναν ελεγχο στα windows, ποιος ειναι ο λογος που δεν ολοκληρώνεται το shutdown (πιθανον θεμα drivers) ισως στο event viewer / system log να εχει κατι. έχεις καποια περιφερειακά συνδεδεμένα στο κουτί ; (πχ. tv tuner, καποιον εξτρα sata controller, εξωτερικο δισκο). ------------------------------------ Αν εχεις συνδεση στο ρουτερ με καλώδιο ethernet, και πριν δώσεις shutdown, αποσυνδέσεις το καλώδιο, συμβαίνει το ίδιο;
amnaraki Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου . Λοιπόν… 100% δεν συμβαίνει κανένα από τα 2. Δηλαδή το 1ο δεν συμβαίνει καθόλου, με μια φορά το power δεν κάνει τίποτα. Το 2ο γίνεται κατά το ήμισυ, δηλαδή με παρατεταμένο πάτημα κλείνει.. αλλά όταν ανοίγει δεν βγάζει κανένα μήνυμα για abnormal shutdown!!! Βέβαια αυτό στο BIOS με το S1 και S3 το έκανα S3 αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Δοκίμασα και αυτό που μου είπες με το Ethernet αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι. Όσο για τα περιφερειακά.. έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.. αλλά και όταν τον βγάζω πάλι το ίδιο συμβαίνει.
dancer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 η λυση ειναι πολυ απλη, πινακας ελεγχου-> υλικο και ηχος -> διαχειρηση συσκευων -->κεντρικοι ελεγκτες διαυλου ιεεε1394 δεξι κλικ ιδιοτητες-> διαχειρηση ενεργειας τσεκαρε το πρωτο κουτακι και εισαι ετοιμος
amnaraki Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Πω πω… με γλύτωσες από περιττά έξοδα εξορκισμού Η/Υ!!!!!! χιχιχι Αυτό ήταν…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ… νόμιζα πως δεν θα βρισκόταν ποτέ η λύση.. ή αν βρισκόταν θα ήταν κάτι πολύ πιο περίπλοκο από ένα check !!!! Σε 1000ευχαριστώ και πάλι :-D:-D (παρεμπιπτόντως τσέκαρα το κουμπί και ήμουν έτοιμη.. ) χιχιχι
rossi2 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 τα σεβη μου στον dancer φιλε εισε σουπερ πεδεβομε πολλη καιρο να βρο τη λυση σε εφχαριστω μετα τιμης rossi2 (παντελης)
tasos19 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 καλησπέρα!! έφταιξα ένα καινούργιο σύστημα με I7 επεξεργαστή και μητρική την GA-X58A-UD7 και έχω το ίδιο πρόβλημα. έβαλα τα windows 7 pro 64bit ελληνικά και στην διαχείριση συσκέυών στον ελεγκτή 1394 δεν μου βγάζει αυ΄την την επιλογή που είπε ο dancer.... μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;;;;
alex4paok Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 η λυση ειναι πολυ απλη, πινακας ελεγχου-> υλικο και ηχος -> διαχειρηση συσκευων -->κεντρικοι ελεγκτες διαυλου ιεεε1394 δεξι κλικ ιδιοτητες-> διαχειρηση ενεργειας τσεκαρε το πρωτο κουτακι και εισαι ετοιμος R e S p E C t
alex4paok Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 η λυση ειναι πολυ απλη, πινακας ελεγχου-> υλικο και ηχος -> διαχειρηση συσκευων -->κεντρικοι ελεγκτες διαυλου ιεεε1394 δεξι κλικ ιδιοτητες-> διαχειρηση ενεργειας τσεκαρε το πρωτο κουτακι και εισαι ετοιμος R e S p E C t
georgio89_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 φιλε μου εισαι πολλυ μπροστα...................σε ευχαριστω παρα πολλυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα