Προς το περιεχόμενο

Παει ο ηχος! (οχι παντου).

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Αντιμετωπιζω εδω και 2 ημερες ενα προβλημα, οποιος μπορει να βοηθησει θα του ημουν ευγνωμων.

Εχω ενα προβλημα με τον ηχο στον υπολογιστη (τρεχει Sabayon 5 32bit).

Πιο συγκεκριμενα, ο ηχος λειτουργει στο συστημα (π.χ. ηχος εναρξης), ενω και τα τεστ απο τη διαχειριση λειτουργουν.

Δεν εχω ομως ηχο στον Firefox, αλλα και σε κανενα προγραμμα αναπαραγωγης ταινιων, εκτος απο ενα. Δηλαδη ο ηχος λειπει απο το VLC, το Kplayer και πολλα άλλα, ομως αν χρησιμοποιησω το (μουφικο) Dragon για να αναπαραξω κατι, εχω κανονικα ηχο, οπως εχω και στο preview thumbnail του εκαστοτε video μεσα στον Dolphin.

Τι στο καλο να φταιει που απουσιαζει ο ηχος απο τις αλλες εφαρμογες και τον Firefox?

PS: Εψαξα στο Ιντερνετ, αλλα κατι αντιστοιχο δεν βρηκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Αφου σε ευχαριστησω, να πω οτι αυτά μου εβγαλε:

>kded4      6833  georgeman  mem       REG        8,1    395688    3840839 /usr/lib/libsndfile.so.1.0.20
knotify4   6928  georgeman  mem       REG        8,1    395688    3840839 /usr/lib/libsndfile.so.1.0.20
knotify4   6928  georgeman   13u      CHR     116,10       0t0      10279 /dev/snd/controlC1
kmix       6977  georgeman  mem       REG        8,1    395688    3840839 /usr/lib/libsndfile.so.1.0.20
kmix       6977  georgeman   11u      CHR      116,4       0t0      10130 /dev/snd/controlC0
kmix       6977  georgeman   13u      CHR     116,10       0t0      10279 /dev/snd/controlC1

Τωρα τι σημαινουν ενας θεος ξερει :P :-(

Χμ, για δοκίμασε μέσα πχ από τις ρυθμίσεις του vlc να αλλάξεις το audio output από default (που μάλλον το στέλνει σε pulseaudio) σε alsa και δες αν έχεις ήχο.

• Moderators
Χρησιμοποιεις pulseaudio?

Στη λιστα με τις προτεινομενες συσκευες αναπαραγωγης υπαρχει και αυτο, αλλα πρωτο ειναι το HDA Ati SB (ALC888 Analog).

Στη λιστα αυτη δεν υπαρχει ALSA (και αμφιβαλλω αν υπηρχε και πριν που ειχα ηχο).

Χμ, για δοκίμασε μέσα πχ από τις ρυθμίσεις του vlc να αλλάξεις το audio output από default (που μάλλον το στέλνει σε pulseaudio) σε alsa και δες αν έχεις ήχο.

Το αλλαξα, και εξακολουθει να μην εχει ηχο.

Σημ: Ουτε στον Opera εχω ηχο.

Δεν πειραξα κατι σε καμια ρυθμιση, απλα εχω την εντυπωση οτι ο ηχος εξαφανιστηκε μετα απο καποιο update που ηταν διαθεσιμο και το εβαλα. {Στο ιδιο update νομιζω οτι εγινε και αναβαθμιση στον Kernel του λειτουργικου, καθως και στον package manager. Μπορει να ειναι τυχαιο, απλα το αναφερω}

• Moderators

Χμμμ νομιζω οτι καπου εδω εχουμε προβλημα.

Λεει Card: CNF7166, Mixer: USB Mixer

This sound device does not have any playback controls.

Και πατωντας F6 για να επιλεξω αλλη συσκευη, μου εμφανιζει την Ati SB, κι επιλεγοντας την βγαζει αρκετες επιλογες και πληροφοριες που φαινονται σωστες.

To θεμα ειναι, πώς κανω προεπιλογη το Ati SB και οχι το CNF7166, ετσι ωστε να στελνει τον ηχο στη σωστη συσκευη?

• Moderators

Με Xine ειμαι :-)

Απλα μαλλον προσπαθει να αναπαραξει ηχους με αυτο το "CNFταδε" και οχι με το σωστο Ati SB ALC888. Ομως στη διαχειριση ηχου, ειναι προεπιλεγμενο το ALC888 και κανοντας κλικ στο κουμπι να το τεσταρει, αναπαραγεται κανονικα ο ηχος.

Οποτε καπως πρεπει να αλλαξω τη default ρυθμιση.

Χμμμ...

Αν αλλαξεις device με το f6, βγεις απο το μεικτη με Esc, σωσεις με ενα "alsactl store" σαν root και επανεκκινησεις, εξακολουθει να εχει την usb καρτα σαν default?

• Moderators

Να σε -χιλιο- ευχαριστησω (για πολλοστη φορα) !! :-D

Problem solved! Και μακαρι να μπορω κι εγω να βοηθαω ετσι κοσμο καποια στιγμη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...