Προς το περιεχόμενο

Νέο pc...

clevercitizen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινάμε λοιπόν απ την αρχή να φτιάξουμε ένα pc

1. CPU PHENOM II 965

2. MB ASUS M4A79XTD EVO

3. RAM CORSAIR CMX4GX3M2A1600C9 XMS3 DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 (1600MHZ) DUAL CHANNEL KIT

4. VGA MSI 4890 CYCLONE 1GB PCI-E RETAIL

5. SSD KINGSTON SNV125-S2BD/64GB SSDNOW V SERIES 64GB DESKTOP BUNDLE

6. KOYTI APEVIA X-PLORER SILVER

7. PSU COOLERMASTER RS-620 REALPOWER M620 620W

Οι απορίες μου τώρα....

1. Αξίζει να κρατήσω τον 965 και να μην πέσω στον 955 για 20 ευρώ διαφορά?

2. MSI 790FX-GD70 αντί της asus? Αυτό που με προβληματίζει είναι το msi γιατί στο παρελθόν έχω κάψει 3 msi mb...

Επίσης στις μνήμες τι εννοεί 1600(o/c)? Πρέπει να πειράξω τη mb κάπως έτσι ώστε οι μνήμες να τρέχουν στα 1600ΜΗz?

3.Οι KINGSTON KHX2000C8D3T1K2/4GX DDR3 4GB (2X2GB) PC16000 2000MHZ CL8 HYPERX DUAL CHANNEL KIT μπορεί να θεωρηθούν υπερβολή?

4.-

5.Μάλλον δε θα τον αγοράσω άμεσα αλλά στο μέλλον. Τι λέτε για κάποιον 32άρι (μόνο το λειτουργικό θα βάλω πάνω)?

6.-

7.Το ψιλοέβαλα στην τύχη. Θέλω να λάβω υπόψιν και πιθανή μελλοντική αγορά άλλησ μιας 4890. Τώρα που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται μικρό....

Ακούω σχόλια προτάσεις αλλαγές.

Για cpu intel δεν πολυψήνομαι αλλά αν στα ίδια χρήματα η Intel διαθέτει καλύτερη, σε επιδόσεις, πρόταση μπορώ να το σκεφτώ.

Για o/c δεν μπορώ να ασχοληθώ στην παρούσα φάση λόγω έλλειψης χρόνο. Η εργοστασιακή ψύκτρα/ανεμιστεράκι θα με καλύψει λέτε?

Budget γύρω στα 800€ +-50(αν είναι να βγάλουμε τον ssd και να προσθέσουμε κάτι χρησιμότερο np),καθημερινή χρήση, vs2008 + games σε full hd αναλύσεις(1920χ1080), έχω 24αρα dell.

Ευχαριστώ.

Σημ: δεν επείγομαι, μπορώ να περιμένω κάνα μήνα ακόμα, αν είναι να κυκλοφορίσει στην αγορά τίποτα καινούριο. Στη λογική του περίμενε 1 μήνα, θα πέσουν οι τιμές και θα γλιτώσεις ένα 50άρικο δε θέλω να μπώ με τίποτα.

Δημοσ.

Πρόχειρα πρόχειρα μια παρατήρηση.Βάλε περισσότερη ραμ και ας είναι και πιο αργή.

Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη μητρική από την msi στην αγορά.

Δημοσ.

Βλακεία μου, νόμιζα ότι έλεγε 2χ2 gb σύνολο 4

Την αλλάζω και στο αρχικό ποστ.

Καλύτερη από την MSI γενικά ή τη συγκεκριμένη?

Επίσης ποια η διαφορά του crossfire με το crossfireX?

Δημοσ.

Κοίτα αν πάρεις αυτή την μητρική και αυτόν τον επεξεργαστή για να μείνεις με την Stock ψύκτρα...Ε είσαι λίγο άκυρος...

O/C και χρόνο να μην έχεις είναι πλέον τόσο εύκολο σε AMD..Μέσα από τα windows πατάς δύο κλίκ και κάνεις..Με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή θα παίζεις.

attachment.php?attachmentid=735&stc=1&d=1199245755

oc546.png

Το παραπάνω είναι για ashrock.

Δες και για asus

Για msi δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο αλλά είναι το πιο "επικίνδυνο" board που υπάρχει.

Για τον ssd θα σου έλεγα ή πάρε κάποιον που να είναι τούμπανο ή μην πάρεις...Θα έχεις τέρμα καλή αποκρισιμότητα και με αυτόν που έβαλες.Αλλά ξέρω εγώ;

Δεν θα τον έπαιρνα τον συγκεκριμένο.

Δημοσ.
Ε όχι και overclock μέσα από windows...

Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε;;

E δες από πάνω τι παίζει...Μην τα ξεχάσεις εσύ αλλά αυτός που δεν τα ξέρει δεν χρειάζεται και να τα μάθει..

Δημοσ.

Παιδιά μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Είπαμε o/c για όχι μέχρι τουλ τα χριστούγεννα. Και αν είναι να ασχοληθώ, θα το κάνω σωστά απ το bios και όχι με προγραμματάκια απ τα windows...

Ακόμα δε πήρα pc και θα κοιτάζουμε το ο/c? Δε με ενδιαφέρει να βγάζω high score στα benchmarks αλλά να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. (π.χ. στα games η καρτούλα σηκώνει 1920χ1080 σε full antializing κτλ?)

Τέσπα, πρότινε μου και ένα αθόρυβο ανεμιστεράκι και βλέπουμε.

Τώρα ας απαντήσει κάποιος και στις συγκεκριμένες απορίες.

Να απαντήσω εγώ σε μία που βρήκα, διαφορά crossfire με crossfireX. Στην πρώτη περίπτωση είσαι αναγκασμένος η 2η κάρτα να είναι ακριβώς ίδια με την 1η, ενώ στη δεύτερη μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε άλλη ati vga.

Πάντως με απασχολεί πολύ το psu

Δημοσ.

Για εμένα να παίξεις κάπου εδώ.Βγάλε την ψύκτρα και το fan αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με o/c άμεσα.Την παίρνεις όταν θελήσεις.Πάρε μια κάρτα dx11 τούμπανο αφού ούτως ή αλλως έχεις σκοπό να δώσεις σεβαστό ποσό για gpu και άσε τον SSD για μελλοντική αναβάθμιση αργότερα.Για να μπεί ο ssd σε αυτά τα λεφτά πρέπει να κάνεις περικοπές αρκετές..Και εντάξει δεν ψιολοαξίζει.Όχι ο ssd.Αξίζει και με τα 1000.Οι περικοπές δεν αξίζουν για την περίπτωσή σου όπως σε κόβω.(Τα λέει όλα η dell :P)

77206383.jpg

Δεν ξέρω τι από τα παραπάνω έχεις ήδη και δεν χρειάζονται...(Δίσκος,dvd)

Ένα κουτί ολοκληρωμένο έφτιαξα.ΑΝ σκοπεύεις να βάλεις ssd πάντως μπορούμε να το ρίξουμε την τιμή αρκετά.Αλλά και με o/c λες θα ασχοληθείς,και απαιτήσεις έχεις σε παιχνίδια,εγώ θα σου έλεγα psu,m/b,cpu,ram,gpu να πας στα απο πάνω.

Δημοσ.

ΟΚ.

Καταρχάς το psu δε μου αρέσει καθόλου. Δεν εχω ξαναακούσει αυτή τη μάρκα αλλά και στην περίπτωση που είναι ποιοτικό, τα watt μου φαίνονται πολύ λίγα.

Να κάνω λοιπόν έναν νέο συνδυασμό

AMD PHENOM II 965

MSI 790FX-GD70 (στο site του eshop έλεγε ότι υποστηρίζει μόνο crossfire και όχι crossfireX γι αυτό είχα μιά επιφύλαξη αλλά τώρα ΟΚ)

OCZ Black Edition AMD Ready 4GB Kit DDR3-1600 (ευχαριστώ, δεν τις είχα εντοπίσει)

GIGABYTE RADEON HD5850 GV-R585D5-1GD-B 1GB PCI-E RETAIL (directx 11, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό)

και τώρα θέλουμε κάποιο psu

λέω να πάω κατευθείαν στην κορυφή(για μένα) ZALMAN ZM770-XT 770W στα 144 €

Τα 770w ίσως να φαίνονται πλεονασμός αλλά

α.) το 660W της zalman έχει -12€

β.) μελλοντικά υπάρχει πιθανότητα προσθήκης άλλης μιας vga

hdd κ dvd έχω (έναν wd sata 7200rpm 320gb, βολεύομαι)

όλα αυτά γύρω στα 730€ (χωρίς φπα)

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας

Δημοσ.
Καταρχάς το psu δε μου αρέσει καθόλου.

Σώπα ρε φίλε clevercitizen που δε σου αρέσει ένα από τα καλύτερα τροφοδοτικά της κατηγορίας του..

Τι δε σου αρέσει ακριβώς; Το χρώμα της γρύλιας;

Δεν εχω ξαναακούσει αυτή τη μάρκα

Δε χρειαζόταν να προσθέσεις τίποτε άλλο μετά απ' αυτή τη φράση, αλλά μιας και το έκανες, θα συνεχίσω.

αλλά και στην περίπτωση που είναι ποιοτικό, τα watt μου φαίνονται πολύ λίγα.

Είτε θες να το πιστέψεις είτε όχι, αυτό σε καλύπτει άνετα. Ας σου φαίνονται λίγα τα 400W, ας σου φαίνονται ό,τι θέλεις.

και τώρα θέλουμε κάποιο psu

λέω να πάω κατευθείαν στην κορυφή(για μένα) ZALMAN ZM770-XT 770W στα 144 €

Πρόσεχε εκεί στην κορυφή μονάχα, φυσάει πολύ, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει.

Τα 770w ίσως να φαίνονται πλεονασμός αλλά

α.) το 660W της zalman έχει -12€

β.) μελλοντικά υπάρχει πιθανότητα προσθήκης άλλης μιας vga

hdd κ dvd έχω (έναν wd sata 7200rpm 320gb, βολεύομαι)

Με αυτά κατά νου, το Enermax που προτάθηκε δε θα πάρει χαμπάρι, να 'σαι σίγουρος γι' αυτό, και σου πληρώνω την κορυφή αν δεν αντέξει το Enermax.

Δημοσ.
Σώπα ρε φίλε clevercitizen που δε σου αρέσει ένα από τα καλύτερα τροφοδοτικά της κατηγορίας του..

Δε χρειαζόταν να προσθέσεις τίποτε άλλο μετά απ' αυτή τη φράση, αλλά μιας και το έκανες, θα συνεχίσω.

Είτε θες να το πιστέψεις είτε όχι, αυτό σε καλύπτει άνετα. Ας σου φαίνονται λίγα τα 400W, ας σου φαίνονται ό,τι θέλεις.

Με αυτά κατά νου, το Enermax που προτάθηκε δε θα πάρει χαμπάρι, να 'σαι σίγουρος γι' αυτό, και σου πληρώνω την κορυφή αν δεν αντέξει το Enermax.

ε ενταξει ρε μαν το παιδι μπορει να μην ξερει τοσο καλα για υπολογιστες οσο εσυ . μην του την λες . :P

Δημοσ.

Ούτ' εγώ γνωρίζω φίλε p_under. Αλλά ο κυρ γούγλης υπάρχει και γι' αυτό, όχι για να λέμε ότι δεν έχουμε ακούσει ξανά την Enermax.

Κι εγώ κάποτε δε γνώριζα την PC P&C, δε βγήκα να πω ότι δεν την ξέρει η μάνα της. Περίπου δύο λεπτά χρειάστηκα για να ξεδιαλύνω τη θολούρα, όχι παραπάνω.

Δημοσ.

να σου πω την αληθεια ουτε εγω την ηξερα (pc p &c )προπερσυ αλλα δεν μου πηρε κ μενα πανω απο 10 λεπτα να την μαθω

offtopic ends here .

Δημοσ.

Από http://extreme.outervision.com/PSUEngine με o/c τον επεξεργαστή στα 3800MHz και 2 VGA μου δίνει recomended psu wattage 550w. + ένα 20% γιατί θέλω να κρατήσει 3ετία τουλάχιστον, πάμε στα 660w.

Οπότε όχι μόνο τα 400w δε με καλύπτουν αλλά ούτε τα 525 του enermax.

Είπα ότι δεν έχω ξανακούσει αυτή τη μάρκα και ότι προτιμώ μάρκες που τις έχω δουλέψει και τις ξέρω. Πρίν από μια τετραετία τα zalman ήταν κορυφή. Σήμερα δε γνωρίζω, γι αυτό και ρωτάω. Και πρόσεξε λίγο το υφάκι σου, εγώ ούτε ειρωνεύτικα (αλήθεια πωλητής στο πλαίσιο δουλεύεις?) ούτε είπα τπτ, είπα απλώς ότι δε γνωρίζω αυτή τη μάρκα και προτιμώ να πάρω κάτι που ξέρω.

Σημ: αν ήθελα να παίζω μόνο πασιέντζες ναι, και τα 400w μια χαρά είναι...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:00 ----------

Ούτ' εγώ γνωρίζω φίλε p_under. Αλλά ο κυρ γούγλης υπάρχει και γι' αυτό, όχι για να λέμε ότι δεν έχουμε ακούσει ξανά την Enermax.

Κι εγώ κάποτε δε γνώριζα την PC P&C, δε βγήκα να πω ότι δεν την ξέρει η μάνα της. Περίπου δύο λεπτά χρειάστηκα για να ξεδιαλύνω τη θολούρα, όχι παραπάνω.

και εγώ που δεν την ξέρω δεν είμαι η μάνα της....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...