nick#18 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα παιδια. Εχω σαν kυριο λειτουργικο win xp pro στο laptop μου και του εβαλα και kubuntu. ολα οκ με το kubuntu (9.10) μετα την εγκατασταση αλλα κανω επανεκκινιση να μπω στα windows και μολις αλαξω μια φορα την επιλογη παγωνει ολο εκει...εχετε καμια ιδεα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Για ποσταρε τα περιεχομενα του /boot/grub/grub.cfg... σε code tags αν εχεις την καλοσυνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 μια βοηθεια how to για αυτα? :S Οκ το βρηκα μισο postαρω πισω με τον κωδικα. Να τος: ># # DO NOT EDIT THIS FILE # # It is automatically generated by /usr/sbin/grub-mkconfig using templates # from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub # ### BEGIN /etc/grub.d/00_header ### if [ -s /boot/grub/grubenv ]; then have_grubenv=true load_env fi set default="0" if [ ${prev_saved_entry} ]; then saved_entry=${prev_saved_entry} save_env saved_entry prev_saved_entry= save_env prev_saved_entry fi insmod ext2 set root=(hd0,5) search --no-floppy --fs-uuid --set 8ded5788-2755-4f17-8aca-9c35aad7879b if loadfont /usr/share/grub/unicode.pf2 ; then set gfxmode=640x480 insmod gfxterm insmod vbe if terminal_output gfxterm ; then true ; else # For backward compatibility with versions of terminal.mod that don't # understand terminal_output terminal gfxterm fi fi if [ ${recordfail} = 1 ]; then set timeout=-1 else set timeout=10 fi ### END /etc/grub.d/00_header ### ### BEGIN /etc/grub.d/05_debian_theme ### set menu_color_normal=white/black set menu_color_highlight=black/white ### END /etc/grub.d/05_debian_theme ### ### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ### menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic" { recordfail=1 if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi set quiet=1 insmod ext2 set root=(hd0,5) search --no-floppy --fs-uuid --set 8ded5788-2755-4f17-8aca-9c35aad7879b linux /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=UUID=8ded5788-2755-4f17-8aca-9c35aad7879b ro quiet splash initrd /boot/initrd.img-2.6.31-14-generic } menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic (recovery mode)" { recordfail=1 if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi insmod ext2 set root=(hd0,5) search --no-floppy --fs-uuid --set 8ded5788-2755-4f17-8aca-9c35aad7879b linux /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=UUID=8ded5788-2755-4f17-8aca-9c35aad7879b ro single initrd /boot/initrd.img-2.6.31-14-generic } ### END /etc/grub.d/10_linux ### ### BEGIN /etc/grub.d/20_memtest86+ ### menuentry "Memory test (memtest86+)" { linux16 /boot/memtest86+.bin } menuentry "Memory test (memtest86+, serial console 115200)" { linux16 /boot/memtest86+.bin console=ttyS0,115200n8 } ### END /etc/grub.d/20_memtest86+ ### ### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ### menuentry "Microsoft Windows XP Professional (on /dev/sda1)" { insmod ntfs set root=(hd0,1) search --no-floppy --fs-uuid --set de181df2181dcb03 drivemap -s (hd0) ${root} chainloader +1 } ### END /etc/grub.d/30_os-prober ### ### BEGIN /etc/grub.d/40_custom ### # This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the # menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change # the 'exec tail' line above. ### END /etc/grub.d/40_custom ### Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Παιδια κανεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Τι υπερπολυπλοκο ειναι αυτο το νεο αρχειο ρυθμισεων του grub2! Εγω θα αλλαζα αυτο το κομματι >menuentry "Microsoft Windows XP Professional (on /dev/sda1)" { insmod ntfs set root=(hd0,1) [b]search --no-floppy --fs-uuid --set de181df2181dcb03[/b] drivemap -s (hd0) ${root} chainloader +1 } σε >menuentry "Microsoft Windows XP Professional (on /dev/sda1)" { set root=(hd0,1) chainloader +1 } Βασικα, η ιδεα μου αρχικα ηταν να φυγει το αχρηστο κομματι που ειναι σε bold... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Θα το δοκιμασω σε λιγακι και σου λεω... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:50 ---------- Φιλε μου δεν μεν με αφηνει να αλαξω κατι στο αρχειο :S...αδυνατη προσβαση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Πρέπει να το κάνεις σαν root και όχι σαν απλός χρήστης. Δοκίμασε με την εντολή sudo. Π.χ. sudo nano /boot/grub/grub.cfg. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 ότι πειράζεις το πειράζεις σαν υπερχρήστης(root) , ή με sudo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Nαι μολις το παρατηρισα αυτι με τις ομαδες και εψαχνα να δω πως θα το αλαξω. Ευχαριστω επανερχομαι... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:09 ---------- Το εκανα με sudo και κολησα στο save :S πως το κανω? βλεπω κατω κατω που λεει writeOut ^6... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ctrl + o. Γιατι (πσιδευεσαι) με το nano και οχι με το gedit?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Θα σε γελασω γιατι Γιατι δεν ξερω μαλλον... Κανει τα ιδια παλι... μολις παω να αλαξω οποιαδηποτε επιλογη με το που κατεβασω το βελακι παγωνει... να σβησω μηπως σε ολα αυτες τις σειρες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Οχι, γιατι μετα θα μεινεις με το entry μονο, που δεν θα κανει τιποτα. Ειναι φρεσκια εγκατασταση ή αναβαθμιση απο 9.04? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Φρεσκια εγκατασταση ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δεν εχω να προτεινω κατι αλλο. Στα bug reports του debian βρηκα τα παρακατω. Πιστευω οτι το δικο σου προβλημα ειναι στο chainloading http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=550702 http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=553613 Ποσταρε αν θες το "sudo fdisk -l" σου... Ισως μια λυση να ειναι να βαλεις τον απλο grub, αλλα εχω ακομα φρεσκια στη μνημη μου την ταλαιπωρια της αλλαγης μετα απο ενα απροσεκτο dist-upgrade. Εκτος αυτου, πρεπει σε καθε επεξεργασια του παραπανω αρχειου απο το update-grub να ξαναοριζω τον χρονο που εμφανιζεται το μενου του grub και το ποιο λειτουργικο θα ειναι επιλεγμενο απο default (στο συγκεκριμενο pc ειναι τα xp). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Να τα ξαναπερασω απο την αρχη ολα να τελειωνω? δεν εχω τιποτα που θελω να κρατισω ουτε στα xp μιας και ειναι και αυτα φρεασκια εγκατασταση..θα ριξω ενα ματι πιο προσεκτικα το βραδυ που θα εχω πιο πολυ χρονο. Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.