schumacher_ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Θα ήθελα να μάθω, αν μπορώ να κάνω με κάποιο τρόπο αυτό που λέει ο τίτλος: να κάνω forward μία port ή ένα port range ταυτόχρονα σε 2 δικτυακές συσκευές μου. Έστω ότι δέχομαι ένα πακέτο δεδομένων σε μία συγκεκριμένη πόρτα του ρουτερ μου (είναι δρομολογημένο να έρχεται στο βασικό pc μου). Θέλω κάποιες φορές αυτά τα δεδομένα να τα χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα και σε άλλο pc σε άλλο δωμάτιο. Γίνεται? Εν των προτέρων, νομίζω πως είναι ανέφικτο αυτό (πιο πολύ σα διαίσθηση) αλλά θα ήθελα να μου το διαβεβαιώσει κάποιος που ξέρει, ή να μου πει πώς να το κάνω Ευχαριστώ πολύ
VasKag Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 αν εννοεις οτι εχεις 2 υπολογιστες σε δικτυο στο σπιτι σου, συνδεδεμενα με το ιδιο router, και θες ο καθε υπολογιστης να εχει το δικο του port ανοιγμενο στο router, ενοειται και γινεται. ποιος ο λογος να εχουν και τα 2 pc την ιδια πορτα? (αν αυτο εννοεις)
schumacher_ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 αν εννοεις οτι εχεις 2 υπολογιστες σε δικτυο στο σπιτι σου, συνδεδεμενα με το ιδιο router, και θες ο καθε υπολογιστης να εχει το δικο του port ανοιγμενο στο router, ενοειται και γινεται. ποιος ο λογος να εχουν και τα 2 pc την ιδια πορτα? (αν αυτο εννοεις) Αυτό ακριβώς που λες έχω, router συνδεδεμένο με 2 pc. Το ερώτημα είναι πιο πολύ θεωρητικό. Μπορώ να κάνω ένα 2ο forward σε άλλη πόρτα στο 2ο pc, αλλά λέω μήπως με κάποιο τρόπο γίνεται αυτό που ρώτησα στο 1ο ποστ
lexmark Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ουσιαστικα οχι. Ειναι σαν να εχεις μια γραμμη τηλεφωνου και 2 τηλεφωνα. Οταν μιλας εσυ απο το ενα τηλεφωνο δεν μπορει να σηκωσει το 2ο καποιος αλλος και να τηλεφωνησει καπου αλλου.
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 δεν γινεται να κανεις port forward πχ την 3389 σε 2 pc.γιατι πολυ απλα το ρουτερ δεν ξερει σε ποιο απο τα 2 pc θες να στειλεις δεδομενα οποτε δεν γινεται.οποτε η θα πρεπει να βαλεις αλλη πορτα η οταν θες να κανεις την ιδια πορτα απλα πας σε πραγματικο δικτυο οποτε εκει δεν χριαζεται port forward.
schumacher_ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 δεν γινεται να κανεις port forward πχ την 3389 σε 2 pc.γιατι πολυ απλα το ρουτερ δεν ξερει σε ποιο απο τα 2 pc θες να στειλεις δεδομενα οποτε δεν γινεται.οποτε η θα πρεπει να βαλεις αλλη πορτα η οταν θες να κανεις την ιδια πορτα απλα πας σε πραγματικο δικτυο οποτε εκει δεν χριαζεται port forward. Επειδή ουσιαστικά απαντήθηκε το ερώτημά μου, μπορείς να μου εξηγήσεις (σε πμ πλέον) τι εννοείς με την τελευταία πρότασή σου? Σχετικά με την απάντησή σου πάντως, μία μπακαλίστικη σκέψη θα ήταν ότι μπορώ να δώσω κάποια επίπεδα προτεραιότητας στις συσκευές μου. Π.χ όταν έχω ένα port forward σε 2 ή και παραπάνω συσκευές, να επιλέγει ο ρουτερ αρχικά αυτή με τη μεγαλύτερη προτεραιότητα (π.χ την .5 σε σχέση με την .6), κ.ο.κ. Αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
nske Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Σχετικά με την απάντησή σου πάντως, μία μπακαλίστικη σκέψη θα ήταν ότι μπορώ να δώσω κάποια επίπεδα προτεραιότητας στις συσκευές μου. Π.χ όταν έχω ένα port forward σε 2 ή και παραπάνω συσκευές, να επιλέγει ο ρουτερ αρχικά αυτή με τη μεγαλύτερη προτεραιότητα (π.χ την .5 σε σχέση με την .6), κ.ο.κ. Αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο? Ο αναπόφευκτος περιορισμός που υπάρχει εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας των πρωτοκόλλων, είναι ότι NAT θα γίνει προς έναν host. Το ποιος θα είναι αυτός ο host μπορεί να το αποφασίσει ο router με τα κριτήρια που θα του ορίσεις, εφόσον το λογισμικό του υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Σε έναν low-budget, embedded router με κλειστό λογισμικό μην περιμένεις πολλές δυνατότητες, σε έναν router που μπορεί να τρέξει λογισμικό όπως το Netfilter του Linux ή το PF του OpenBSD, μπορείς να αξιοποιήσεις οποιοδήποτε κριτήριο μπορείς να φανταστείς -η να κάνεις κάποια κατανομή, ισότιμη ή με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Υσ. με κάποιο διάβασμα, πάντα.
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Επειδή ουσιαστικά απαντήθηκε το ερώτημά μου, μπορείς να μου εξηγήσεις (σε πμ πλέον) τι εννοείς με την τελευταία πρότασή σου? Σχετικά με την απάντησή σου πάντως, μία μπακαλίστικη σκέψη θα ήταν ότι μπορώ να δώσω κάποια επίπεδα προτεραιότητας στις συσκευές μου. Π.χ όταν έχω ένα port forward σε 2 ή και παραπάνω συσκευές, να επιλέγει ο ρουτερ αρχικά αυτή με τη μεγαλύτερη προτεραιότητα (π.χ την .5 σε σχέση με την .6), κ.ο.κ. Αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων οσο ξερω δεν γινεται.τωρα για το πραγματικο δικτυο πχ εχεις ενα pc με Ip 192.168.1.33 και εχεις και μια συνδεση πχ οτενετ που βγαινει στο ιντερνετ με ip 194.219.227.33 οταν θες να μπεις στο pc σου πρεπει να γραψεις την Ip 194.219 κτλ κτλ και μετα να εχεις κανει Port forward Στην 192.168.1.33 και θυρα 3389 για να μπεις στο pc σου.αν εχεις ομως και αλλο pc εκει πρεπει να δωσεις οχι την 3389 που ειναι για το remote desktop αλλα αλλη θυρα για να μην γινει το παραπανω προβλημα.ενας τροπος για να το λυσεις αυτο θα ηταν να πας σε πραγματικο δικτυο.δηλαδη η συνδεση σου εχει ip 194.219.227.33 αλλα απο πισω εχεις πχ αλλες 4 ip της μορφης 193.92.150.13 πχ μεχρι 17 αυτες ειναι πραγματικες ip(τις πληρωνεις παραπανω) κλεινεις το nat δεν κανεις port forward αλλα αντιθετως δινεις στα pc σου απο μια πραγματικη Ip.ετσι οταν θες να κανεις remote desktop den μπαινεις στην Ip 194.219.227.33 αλλα πας και γραφεις απευθειας την ip 193.92.150.13 που εχεις δωσει στο pc.αν δωσεις την 14 θα μπει στο αλλο pc.περιορισμος δεν υπαρχει απλα το πληρωνεις παραπανω και χανει λιγο σε θεμα ασφαλειας που δεν εχεις nat.το καθε pc βγαινει στο ιντερνετ με δικια του πραγματικη ip απλα ολα δρομολογουνται πισω απο την 194.219.227.33
schumacher_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 nske και poulinos, σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
snk7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 αλλη μια προταση ειναι η εξης: εαν θες να "τρεξεις" απομακρυσμενα ενα προγραμμα αλλα δεν σε αφηνει απο τις ρυθμισεις να αλλαξεις την ports..μπορεις να ορισεις 2 διαφορετικες Ports στο router αλλα να καταληγουνε στην ιδια port στα διαφορετικα Pc. Π.χ εχω 2 FTP server στο δικτυο μου αλλα τρεχουνε στην 21. η εξωτερικη IP μου ειναι 86.22.22.22 ο ενας FTP εχει 192.168.2.120:21 ο αλλος εχει 192.168.2.100:21 οπως καταλαβαινεις υπαρχει προβλημα να συνδεθω εξω απο το δικτυο αλλα μπορω να κανω το εξης απο τον δρομολογητη (router) forward Την 587 στον 192.168.2.120 port 21 forward Την 1378 στον 192.168.2.100 port 21 Τωρα εχω διαθεσημους και τους 2 FTPserver μου στον εξωτερικο κοσμο. αρκει να συνδεθω ως εξης 86.22.22.22:587 για να μπω στον 192.168.2.120 86.22.22.22:1378για να μπω στον 192.168.2.100 οπως βλεπεις εγωτερικα εβαλα αλλες Ports αλλα και οι 2 καταληγουνε στην 21... αλλα σε αλλο pc. Αυτο μπορει να φανει πολυ πιο χρησιμο σε περιπτωσεις, που οπως ειπα πιο πριν, το προγραμμα δεν αφηνει να αλλαξω ρυθμησεις, Remote Desktop για παραδειγμα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:36 ---------- Επισης ξεχασα να σου πω οτι μπορει να γινει αλλα οχι απο το router. Το router στελνει σε εσενα τα πακετα και εσυ τα κανεις forward σε αλλο pc. Ειναι μια πολυ γνωστη hacking τεχνικη που ονομαζεται "Man in the middle of attack"
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 αυτο που ειπεο φιλος πιο πανω αν και δεν το εχω δοκιμασει θα πετυχει.πολλα ρουτερ σου λενε inside port kai outseide Port.δηλαδη μπορει η trigger port να ειναι η 21 αλλα μεσα να το στελνεις σε αλλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.