Προς το περιεχόμενο

Μπλοκάρισμα laptop για μια ασύρματη σύνδεση.

Tekkenman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως θα γίνει να μπλοκάρω τον ίδιο μου το laptop ώστε να μην μπορεί να μπει σε μια συγκεκριμένη ασφαλής (με κωδικό) ασύρματη σύνδεση; Είχα ακούσει ότι γίνεται από τη γραμμή εντολών αλλά δεν ξέρω πως. Έχω windows vista, norton antivirus 2009.

Σας παρακαλώ πρέπει να με βοηθήσετε, μην ρωτήσετε πως και γιατί. Το μόνο που θέλω είναι να φαίνεται η σύνδεση στην αναζήτηση μαζί με τις άλλες που υπάρχουν αλλά να μην μπορεί να μπει στο internet από τη συγκεκριμένη σύνδεση.

Και μια διευκρίνηση: ο υπολογιστής ή μάλλον το router που εκπέμπει αυτήν την ασυρματη σύνδεση η οποία θέλω να μπλοκαριστεί από το laptop δεν είναι δικός μου, είναι κάποιου γείτονα μάλλον, που δεν τον ξέρω. Οπότε η μόνη λύση είναι από το laptop μου.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αφού έχει κωδικό πως συνδέεται ο υπολογιστής στο δίκτυο του;

Ξέρει τον κωδικό. Μην ρωτήσεις ποιος και γιατί. Γι αυτό λέω, βοηθήστε.

Δημοσ.

θες να σταματήσεις την αυτόματη σύνδεση που κάνει dld?

η κάποιος άλλος παίρνει το laptop σου και δεν θες να μπαίνει στο ξένο δίκτυο?

αν θες απλά να σταματήσεις την αυτόματη σύνδεση μπορείς να κάνεις remove το network από το network center

Control Panel > Network and Sharing Center > Manage Wireless Networks in the left pane and right-click the one you want to Remove.

Δημοσ.
θες να σταματήσεις την αυτόματη σύνδεση που κάνει dld?

η κάποιος άλλος παίρνει το laptop σου και δεν θες να μπαίνει στο ξένο δίκτυο?

αν θες απλά να σταματήσεις την αυτόματη σύνδεση μπορείς να κάνεις remove το network από το network center

Control Panel > Network and Sharing Center > Manage Wireless Networks in the left pane and right-click the one you want to Remove.

κάποιος άλλος παίρνει το laptop

Δημοσ.
κάποιος άλλος παίρνει το laptop

Δηλαδή εσύ να έχεις πρόσβαση (επειδή ξέρεις τον κωδικό) ενώ ο άλλος χρήστης του φορητού, να μην έχει. Χμμμ... αρκετά ανέντιμο. Οι οδηγίες του Darkson είναι σωστές.

Δημοσ.

από ότι κατάλαβα ας πούμε ότι ο γείτονας είναι φίλος και του έδωσε τον κωδικό να μπαίνει.

το laptop όμως το παίρνει πχ και ο αδερφός του. που κάπως του Tekkenman του ξέφυγε ο κωδικός του γείτονα. οποτε θέλει να μην μπορεί να μπει ο αδερφός του όποτε το παίρνει ας πούμε.

μια λύση που σκέφτομαι είναι να κάνεις δεύτερο account στο laptop να βάλεις κωδικό στο δικό σου και parental control (έχουν τα vista) στο δικό του ώστε να του κόψεις το internet τελείως.

Δημοσ.

Δεν τον ξέρει τον γείτονα. Από τύχη ή από κόλπο έχει τον κωδικό. Προφανώς δεν μπορεί να κλειδώσει τον υπολογιστή του (δεν του επιτρέπεται) αλλιώς θα το είχε κάνει. Τέσπα ... παιχνιδάκια να παίζουμε.

...

Και μια διευκρίνηση: ο υπολογιστής ή μάλλον το router που εκπέμπει αυτήν την ασυρματη σύνδεση η οποία θέλω να μπλοκαριστεί από το laptop δεν είναι δικός μου, είναι κάποιου γείτονα μάλλον, που δεν τον ξέρω. ...

Δημοσ.

Μπες στο γείτονα και άλλαξε και τον κωδικού του wifi έτσι ώστε να το ξέρεις μόνο εσύ :P. Μετά πέτα ένα χαρτάκι κάτω από την πόρτα του γείτονα και γράψε "Cosmote-Ο κωδικός του ασύρματου δικτύου σας αλλάχτηκε για λόγους ασφαλείας σε αυτόν". Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά :P

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις και ένα καινούργιο laptop για τον άλλον και ξεμπερδεύεις μία και καλή! :)

Δημοσ.

Δεν φταίτε εσείς εγώ φταίω που μπήκα στο insomnia να ζητήσω συμβουλές. Όσο για τα ασυνάρτητα που λέγατε ουδέν σχόλιο.

Land_Of_Banania πως θα μπω στο γείτονα?

Γράφω 192.168.1.1

Username=admin

password=admin,1234 αλλα δεν μπαίνει.

Δημοσ.
Δεν φταίτε εσείς εγώ φταίω που μπήκα στο insomnia να ζητήσω συμβουλές. Όσο για τα ασυνάρτητα που λέγατε ουδέν σχόλιο.

Land_Of_Banania πως θα μπω στο γείτονα?

Γράφω 192.168.1.1

Username=admin

password=admin,1234 αλλα δεν μπαίνει.

παλι καλα που δεν ειχες την απαιτηση απο το insomnia να σου στηλει ατομο να κλεψει καλυτερα τον γειτονα :lol::lol:

τεσπα, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μπεις μεσα στο ρουτερ και να βαλεις MAC address block την MAC (wireless -> security) οποιων θες να αποκλησεις. Με αυτο τον τροπο οποιος και να εχει τον κωδικο ΔΕΝ θα μπορει να συνδεθει, ακομα και αν αλλαξει ο κωδικος και μαθευτει παλι.

Δημοσ.
παλι καλα που δεν ειχες την απαιτηση απο το insomnia να σου στηλει ατομο να κλεψει καλυτερα τον γειτονα :lol::lol:

τεσπα, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μπεις μεσα στο ρουτερ και να βαλεις MAC address block την MAC (wireless -> security) οποιων θες να αποκλησεις. Με αυτο τον τροπο οποιος και να εχει τον κωδικο ΔΕΝ θα μπορει να συνδεθει, ακομα και αν αλλαξει ο κωδικος και μαθευτει παλι.

Επειδή βλέπω ξέφυγε τελείως το θέμα και από ότι φαίνεται θα βγω και κλέφτης λοιπόν ακούστε: Έχω ένα μικρο(όχι πολυ) αδερφάκι και δεν θέλω να μπαίνει στο νετ για ευνόητους λόγους (μην μου πειτε να μπω στο πίνακα ελέγχου και να βάλω μέτριο ή αξιοπιστο νετ κτλ. δεν είναι τόσο χαζός)και τελοσπάντων θέλω να μην μπαίνει στο ιντερνετ αλλά και να μην καταλάβει τι έγινε.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΩ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. Ούτε εγώ θέλω να μπω στο ιντερνετ απλά τα πράματα. snk7 Πως θα μπω στο router?

Δημοσ.

φιλε μου πρεπει να καταλαβεις δεν πρεπει να περνεις τιποτα στα προσωπικα μεσα στο ιντερνετ διοτι πολυ απλα ειναι απροσωπο...

εαν ειναι ετσι τοτε δεν μπορεις να κανεις αυτο που σου ελεγα με τις ΙΡ διοτι θα μπλοκαρει και τους 2 σας.

Αυτο που ειπαν για διπλους χρηστες το δοκιμασες? Δηλαδη να φτιαξεις αλλο εναν χρηστη απο το control panel.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...