Typhoon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξέρω είναι η αλήθεια τι παίζει με γυναίκες και λοιπά μέλη οικογένειας, μιας και δεν έχω Αλλά ισχύει ότι μπορείς να διαπραγματευτείς μόνος σου το πακέτο σου. Εγώ παίρνω λιγότερο από 4000 μικτά, οπότε δεν μπήκα ποτέ στο τριπάκι να κοιτάξω αν μπορώ να έχω ιδιωτική ασφάλιση, αλλά στο TK μου είπαν για τις 4000 το μήνα. Πάντως η κάλυψη που έχω είναι αρκετά καλύτερη από την ελληνική, βέβαια να πω ότι δίνω και 2 φορές τα λεφτά.
naftis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Γνωρίζει κανείς εάν είναι δυνατόν να μην ασφαλιστώ σε κάποιο δημόσιο ταμείο και αντ' αυτού να δίνω τις εισφορές σε ιδιωτική ασφάλιση της επιλογής μου; Γνωρίζω ότι είναι υποχρεωτικό από το νόμο να είμαι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, απλά ρωτάω αν κάποιος έχει βρει κάποιο παραθυράκι που να το παρακάμπτει. Ούτε να το σκέπτεσαι να μην ασφαλιστείς σε Δημόσιο οργανισμό, για πολλούς οικονομικούς και άλλους λόγους (πχ είναι υποχρεωτική). Δεν βλέπεις τι γίνεται αυτόν τον καιρό με την Ασπίδα? Ιδιωτική ασφάλιση μόνο σαν έξτρα ασφάλιση και εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.
jimarass Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά, ας πούμε κάποιος υπογράφει ιδιωτικό συνταξιοδοτικό για 30 χρόνια. Ποιος μας εξασφαλίζει ότι η ιδιωτική εταιρία δε θα κλείσει? Εϊδατε τι έγινε με τους κολοσσούς στην κρίση τώρα. Ακόμα και η Σιτιμπανκ πήγε να κλείσει. Υπάρχει κάποια εξασφάλιση από το κράτος?
pournaras Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά, ας πούμε κάποιος υπογράφει ιδιωτικό συνταξιοδοτικό για 30 χρόνια.Ποιος μας εξασφαλίζει ότι η ιδιωτική εταιρία δε θα κλείσει? Εϊδατε τι έγινε με τους κολοσσούς στην κρίση τώρα. Ακόμα και η Σιτιμπανκ πήγε να κλείσει. Υπάρχει κάποια εξασφάλιση από το κράτος? Δυστυχως ετσι ειναι, με την ιδιωτικη δεν εισαι ποτε σιγουρος, οσον αφορα τη συνταξη. Απο την αλλη ομως σε οτι εχει να κανει με ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, οι ιδιωτικες ειναι πολυ καλυτερες. Πιστευω οτι ο συνδυασμος αυτων των δυο (αν γινει καποια στιγμη) ειναι και καλυτερο για τους πολιτες αλλα και για τα ιδια τα ταμεια.
kirimis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά, ας πούμε κάποιος υπογράφει ιδιωτικό συνταξιοδοτικό για 30 χρόνια.Ποιος μας εξασφαλίζει ότι η ιδιωτική εταιρία δε θα κλείσει? Εϊδατε τι έγινε με τους κολοσσούς στην κρίση τώρα. Ακόμα και η Σιτιμπανκ πήγε να κλείσει. Υπάρχει κάποια εξασφάλιση από το κράτος? Το κάθε κράτος λαμβάνει τα μέτρα του σε ότι αφορα την ιδιωτική ασφάλιση! Οπερ σημαίνει εποπτεία και κανόνες! Το πρόβλημα με το δικό μας κράτος είναι οτι δεν εχει επαρκης μηχανισμους για σωστό ελεγχο! Παραυτα βέβαια νομοθετικά έχει μεριμνησει και τα συμβόλαια ζωής σε περιπτωση που κάτι στραβώσει δεν χάνεται... Τα συμβόλαια της Ασπίδας είναι στην παρούσα φάση υπο την προστασία του κράτους και θα προσπαθήσει να τα σπρώξει σε άλλη ασφαλιστική ετσι ώστε οι ασφαλισμένοι να μην χάσουν κόπους μιας ζωής. Αυτο ειναι και το σωστό βασικά διαφορετικά και ο κλαδος της ασφαλισης θα πληγει, και η οικονομια μας κατ επεκταση. Απο εκει και περα... δεν υπάρχει τρόπος να επιλεξεις μονο ιδιωτικη ασφαλιση! Η Ευρώπη χρησιμοποιει δημόσια ασφάλιση και επικουρικά την ιδιωτικη για οποιον επιθυμει! Πρωτα εξασφαλισου μεσω ΙΚΑ και μετα κάνε οτι θες... κανονας!
black_widow Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Το κάθε κράτος λαμβάνει τα μέτρα του σε ότι αφορα την ιδιωτική ασφάλιση! Οπερ σημαίνει εποπτεία και κανόνες! Το πρόβλημα με το δικό μας κράτος είναι οτι δεν εχει επαρκης μηχανισμους για σωστό ελεγχο! Παραυτα βέβαια νομοθετικά έχει μεριμνησει και τα συμβόλαια ζωής σε περιπτωση που κάτι στραβώσει δεν χάνεται... Τα συμβόλαια της Ασπίδας είναι στην παρούσα φάση υπο την προστασία του κράτους και θα προσπαθήσει να τα σπρώξει σε άλλη ασφαλιστική ετσι ώστε οι ασφαλισμένοι να μην χάσουν κόπους μιας ζωής. Αυτο ειναι και το σωστό βασικά διαφορετικά και ο κλαδος της ασφαλισης θα πληγει, και η οικονομια μας κατ επεκταση. Απο εκει και περα... δεν υπάρχει τρόπος να επιλεξεις μονο ιδιωτικη ασφαλιση! Η Ευρώπη χρησιμοποιει δημόσια ασφάλιση και επικουρικά την ιδιωτικη για οποιον επιθυμει! Πρωτα εξασφαλισου μεσω ΙΚΑ και μετα κάνε οτι θες... κανονας! Mε έχει καλύψει ο παραπάνω χρήστης. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι με τα νοσοκομειακά προβλήματα της ΑΣΠΙΣ γιατί δεν ξέρουμε υπό ποιες προυποθέσεις ασφαλιζόντουσαν, αν υπήρχε το λεγόμενο ιατρικό underwriting και φυσικά με τα χαμηλά ασφάλιστρα, ό,τι δεν αναλάβουν οι ασφαλιστικές θα μπει εγγυητής το Δημόσιο. Πρόβλημα με την ΑΣΠΙΣ υπήρχε επίσημα εδώ και ένα χρόνο και ανεπίσημα πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να ακούω από ασφαλιστικούς συμβούλους ότι δε γνωρίζαν τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.