zoranb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Βρε παιδιά στο σπίτι, ο ηλ/λόγος μου έχει βάλει στο δωμάτιο να έρχεται ένα καλώδιο δικτύου (ethernet), του λέω να μου το διακλαδώσει σε 2, ώστε να βάζω το ένα στο pc και το άλλο στην νέα 40άρα LCD μου κ μου λέει πως δεν γίνεται, δεν υπάρχει διακλαδωτήρας. Ισχύει; Δεν υπάρχει λύση;
sivadWS2 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Η απάντηση στο πρόβλημα είναι απλή και ονομάζεται switch!!! Ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/PER_switch.phtml
zoranb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 χμμ καλό, thanx, αλλά τώρα που δεν θα μπούν τα καλώδια μέσα σε τοίχους, αυτή η συσκευή θα φαίνεται, γιατί απότι βλέπω είναι σχετικά ογκώδης. Κάτι άλλο πιό μικρό υπάρχει; Ή τέλος πάντων κάτι πιό μικρό σε switch?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 σαν ένα adsl router είναι σε μέγεθος αν όχι μικρότερο...
Predatorkill Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Υπαρχουν και παθητικα switch που δεν θελουν ρευμα και ειναι και πολυ μικρα. Κανε μια αναζητηση στο google, ολο και κατι θα βρεις.
zoranb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 και τί μειονέκτημα έχουν αυτά τα παθητικά, δηλαδή τί δεν μπορούν να κάνουν σε σχέση με τα άλλα, αυτά που παίρνουν ρεύμα;
Predatorkill Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δεν εχω ιδεα! Ειχαμε ενα τετοιο στο παλιο μου γραφειο και εδινε δικτυο σε 2 PC απο ενα αλλο μεγαλο switch, δεν μου εβγαλαν ποτε προβλημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:58 ---------- Δες εδω: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=312956
StavrosD Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει και η λύση των homeplug. Χρησιμοποιούν το δίκτυο ρεύματος για να κάνουν δίκτυο. Απλά βάζεις ένα σε κάθε πρίζα που θες δίκτυο.
zoranb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει και η λύση των homeplug. Χρησιμοποιούν το δίκτυο ρεύματος για να κάνουν δίκτυο. Απλά βάζεις ένα σε κάθε πρίζα που θες δίκτυο. 1. με τις υπερτάσεις τί παίζει όταν είναι πάνω στις μπρίζες; 2. έχεις κανένα link από πώλησή τους εδώ στην Ελλάδα;
StavrosD Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 1. Για υπερτάσεις δεν έχω ακούσει τίποτα. Το μόνο πρόβλημα που έχω ακούσει είναι ότι αν είναι συνδεδεμένα σε διαφορετικές φάσεις μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Από την άλλη έχω ακούσει από αδέρφια σε διαφορετικό διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία που κάναν μια χαρά δίκτυο. 2. http://www.skroutz.gr/c/913/network-plc.html?keyphrase=home+plug
zoranb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Aαααα και σε διαφορετικά διαμερίσματα μπορεί να γίνει αυτό; και δεν υπάρχει θέμα σφάλειας;
sivadWS2 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ο άνθρωπος έχει ήδη καλώδιο και του προτείνετε homeplug; Πόσο μικρότερο από 15x9x3cm ψάχνεις να βρείς; Αφού αναφέρεις ότι θα το έχεις στο δωμάτιο σου.... Ένα switch ξεκιναει απο 10 ευρώ ενώ το homeplug από 100+ το ζευγάρι...
zoranb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 απλώς σίγουρα με το switch θα φαίνονται καλώδια σόλο το χώρο γιατί δεν έχουν σκάψει για μπρίζες κ επίσης επειδή η ethernet σε κολόνα καταμεσής του δωματίου θα φαίνεται άσχημα ένα switch στη μέση, γιαυτό ζητάω για πιό μικρό σε διαστάσεις, για να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο!
Predatorkill Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Αυτο το λινκ που σου εδωσα πριν το ειδες; http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=312956 Σε ρωτω καθως μου εκανε auto-merge το μηνυμα και μπορει να μην το ειδες.
StavrosD Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Aαααα και σε διαφορετικά διαμερίσματα μπορεί να γίνει αυτό; και δεν υπάρχει θέμα σφάλειας; Υποστηρίζουν κρυπτογράφηση AES στα δεδομένα, και πρέπει να περάσεις κάποιες ρυθμίσεις για να βλέπει το ένα το άλλο. Θεωρητικά κάποιος που ξέρει μπορεί να δει τα δεδομένα σου, αλλά στατιστικά για να βρει το κλειδί χρειάζονται αρκετοί αιώνες. Συνεπώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.