Προς το περιεχόμενο

Τι ειναι το jmicron..?

apoxa2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβως ειναι το jmicron..?Οταν ανοιγει ο υπολογιστης μου καθε φορα πριν την φορτωση των windows βγαζει μια μαυρη οθονη που λεει Jmicron jmb(δεν προλαβαινω να το δω ακριβως)και μετα λεει no drivers και μπαινει στα windows μετα..Μπηκα στο site της μητρικης και κατεβασα http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=RBA8CzWoopUlYRFZ το δευτερο απο το sata αλλα παλι το βγαζει..Να το απενεργοποιησω απο το bios?Εκει λεει jmicron IDE.

Και μια ακομα ερωτηση:Γιατι καθε φορα στα windows 7 64bit οταν βαζεις drivers βγαζει ενα παραθυρο με 2 επιλογες,η μια λεει να το ξαναβαλλω και η αλλη οτι εγκατασταθηκε σωστα και να το αφησω.

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

O jmicron ειναι ενας controller IDE της μητρικης σου. Στο boot απλα κανει εναν ελεγχο και προσπερναει αν δεν εχεις καποια IDE συσκευη συνδεδεμενη. Γιατι να το απερνοποιησεις ομως?

Για τα windows 7 το εχω παρατηρησει και εγω αυτο και οχι μονο σε εγκατασταση οδηγων αλλα και αλλων προγραμματων. Υποθετω οτι οταν καποιος installer δεν τελειωνει σωστα το εχουν φτιαξει ετσι ωστε να μπορει ο χρηστης να το ξανακανει στα γρηγορα...Το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβαινει παντα σωστα αν εχει γινει σωστη εγκατασταση γι αυτο και σε ρωταει..

Δημοσ.
O jmicron ειναι ενας controller IDE της μητρικης σου. Στο boot απλα κανει εναν ελεγχο και προσπερναει αν δεν εχεις καποια IDE συσκευη συνδεδεμενη. Γιατι να το απερνοποιησεις ομως?

Για τα windows 7 το εχω παρατηρησει και εγω αυτο και οχι μονο σε εγκατασταση οδηγων αλλα και αλλων προγραμματων. Υποθετω οτι οταν καποιος installer δεν τελειωνει σωστα το εχουν φτιαξει ετσι ωστε να μπορει ο χρηστης να το ξανακανει στα γρηγορα...Το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβαινει παντα σωστα αν εχει γινει σωστη εγκατασταση γι αυτο και σε ρωταει..

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!:-DΕγω εχω 2 σκληρους σε sata οποτε για αυτο λεει no driver found?..Το αφηνω οπως εχει,δεν θα το απενεργοποιησω(ετσι και αλλιως δεν εχω IDE συσκευη)..Και εγω επειδη ελεγε οτι δεν εχει drivers για αυτο ειπα να τους κατεβασω δεν καταλαβα..Οσο αφορα τα windows ειναι λιγο σπαστικο παντως γιατι λες τωρα μπηκε ή δεν μπηκε το προγραμμα..Thanks koumos!

Δημοσ.

...δεν λέει "drivers", drives (= hard disk or optical) λέει.

Και δε θα στοιχημάτιζα ότι είναι ντε και καλά IDE ο controller.

Μια χαρά για SATA συσκευές μπορεί να είναι (και) αυτός - και το πιο πιθανό να υποστηρίζει (και) RAID arrays (ή/και e-SATA drives).

Μπορείς ίσως να τον απενεργοποιήσεις από το BIOS setup (not recommended though).

Για τυχόν άγνωστες λέξεις, Wikipedia ftw.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...