Προς το περιεχόμενο

Ελάττωμα ή λάθος δικό μου?

VADER7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πήρα από τα Multirama το μάιο, το Linksys wag200 γιατί έχω ακούσει παρα πολύ καλά λόγια και ότι ανταποκρίνεται σωστά στο 2play τις Forthnet..

Το βάζω στην κεντρική πρίζα στην θέση του 3com που έχω, μπαίνω κάνω τις ρυθμίσεις που χρειάζονται, μπαίνει στο internet, μπαίνω κανονικά σε σελίδες, και μετά από ένα λεπτό κάνει αποσυγχρονισμό.. Έπειτα δεν συγχρονίζει καθόλου όση ώρα και να το αφήσεις..

Δεν μπορώ να καταλάβω τι φτάει γιατί το 3com δουλεύει καλά, χωρίς πολλές αποσυνδέσεις.

Δοκίμασα στο Linksys και Multimode, και ADSL2+ και G.dmt..

Το mtu το δοκίμασα και 1492(το οποιο αυτό έχει το 3com και δεν με αφήνει να το πειράξω), και Auto αλλα πάλι τπτ..Κάνω κάτι λάθος, η μπορεί να είναι και ελαττωματικό το Linksys?

Σας επισυνάπτω και ένα screenshot με τα χαρακτηριστικά τις γραμμής μου από το 3com..(Να σημειώσω πως η forthnet μου είχε ανεβάσει το noise από 6db στα 8db γιατί τους είχα κάνει πόλεμο για τις αποσυνδέσεις)

38519842.th.jpg

Δημοσ.

Πιθανότατα είναι κάποια «ασυμβατότητα» της γραμμής με το linksys. Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με δύο linksys WAG54G2. Νόμιζα ότι το πρώτο είναι ελαττωματικό, το επέστρεψα αλλά και το δεύτερο τα ίδια έκανε. Forthnet έχω κι εγώ και πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με σένα (αν και κλειδώνω ψηλότερα).

Είμαι στο ψάξιμο για speedtouch 585.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.. Τώρα όμως αν και εγώ το ίδιο ψιλιάζομαι με σένα, μπορώ να το πάω πίσω να πάρω ένα Belkin, η επειδή το πήρα Μάιο δεν θα το δεχτούν?

Δημοσ.

a) βασικα το 3com ειναι καλυτερο απο το wag200 και κακως το αλλαξες

β) με τετοιο att. κανονικα δε θαπρεπε να πεφτει το wag200 αν και σιγουρα σου συχρονιζει πιο ψηλα απο το 3com. Δες αν εχει το 09 firmware

Δημοσ.

@VADER7:

Γενικά ο νόμος λέει:

- Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.

- [...] ο αγοραστής δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του από τη στιγμή της παράδοσης του πράγματος και για 2 χρόνια, εφόσον στο διάστημα αυτό εκδηλωθεί πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνηθείσης ιδιότητας.

- Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες.

2. να μειώσει το τίμημα.

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Το θέμα είναι αν η «ασυμβατότητα» του router με τη γραμμή σου μπορεί να θεωρηθεί ελάττωμα ή έλλειψη. Κατά τη γνώμη μου άνετα αλλά αφενός δεν είμαι νομικός και αφετέρου απ οποιοδήποτε παραθυράκι ή ασάφεια μπορούν να εκμεταλλευτούν στα καταστήματα, πιθανότατα θα το κάνουν.

@DDoS:

Τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου είναι τα παρακάτω κι όμως είχα τα ίδια προβλήματα. Για τα λίγα λεπτά που συγχρόνιζε σε οποιοδήποτε mode, η ταχύτητα ήταν μάλιστα ~0.5-1Mbps χαμηλότερη απ το speedtouch 585 v6.

post-16437-129063033588_thumb.png

Δημοσ.

Το θέμα είναι μήπως κάνω εγώ λάθος καμια ρύθμιση...Αλλα τα κάνω όλα όπως τα είπε η forthnet στο τηλέφωνο αλλα πάλι τα ίδια..

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.. Τώρα όμως αν και εγώ το ίδιο ψιλιάζομαι με σένα, μπορώ να το πάω πίσω να πάρω ένα Belkin, η επειδή το πήρα Μάιο δεν θα το δεχτούν?

dyskolo να το δεχτουν

Το θέμα είναι μήπως κάνω εγώ λάθος καμια ρύθμιση...Αλλα τα κάνω όλα όπως τα είπε η forthnet στο τηλέφωνο αλλα πάλι τα ίδια..

δυσκολο να κανεις κατι λαθος.αμα χανει συγχρονισμο τοτε η μονη αλλαγη ειναι να βαλεις αλλο firmware.to 1.01.09 .και σιγουρεψου οτι εχεις βαλει φιλτρα παντου.αλλιως ειτε η γραμμη κανει παραξενα η το ρουτερ που μαλλον σε γραμμη παμε.thomson επρεπε να ειχες παρει.

Δημοσ.

δεν εχω δει.μερικες φορες αμα δεν συνδεθει και πας μεσα στις ρυθμισεις και πατησεις connect και δεν μπει μετα μπορει να δεις οτι λειπει το Password.an θεσ τωρα να σωσεις τις ρυθμισεις πιο σιγοιυρα τοτε telnet 192.168.1.254 και μετα Administrator kai password τιποτα και μετα saveall

Δημοσ.

Αν δεν εχουν περασει 15 μερες απο τοτε που αγορασες το προιον τοτε ειναι αναγκασμενοι να τους το πας και να σου γυρισουν τα λευτα σου πισω.

Δημοσ.
[...] το πήρα Μάιο δεν θα το δεχτούν?

Αν δεν εχουν περασει 15 μερες απο τοτε που αγορασες το προιον τοτε ειναι αναγκασμενοι να τους το πας και να σου γυρισουν τα λευτα σου πισω.

:) .

Δημοσ.

και για να το πας στις 15 θα πρεπει να ειναι σε αψογη κατασταση στο κουτι του αλλιως...

.αν ειναι τωρα eshop εκει ουτε στην επομενη δεν το παιρνουν πισω αμα εχει ανοιχει.πρεπει να τους πριξεις.και καλο και κακο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...