Προς το περιεχόμενο

Mac Mini/Media Center - ερωτήσεις

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καλό με τα apple είναι ότι δεν σε ενδιαφέρει η μεταπολιτική αξία γιατί είναι μηχανήματα που δουλεύουν απροβλημάτιστα για χρόνια. Βέβαια αυτό είναι και θέμα προσωπικό σου. Πάντως ναι, τα πουλάς καλύτερα και ποιό εύκολα. Η γνώμη μου είναι να προχωρήσεις στην αγορά, μην τα φοβάσαι, δεν θα απογοητευτείς. Εγώ πάντως δεν απογοητεύτηκα.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το καλό με τα apple είναι ότι δεν σε ενδιαφέρει η μεταπολιτική αξία γιατί είναι μηχανήματα που δουλεύουν απροβλημάτιστα για χρόνια. Βέβαια αυτό είναι και θέμα προσωπικό σου. Πάντως ναι, τα πουλάς καλύτερα και ποιό εύκολα. Η γνώμη μου είναι να προχωρήσεις στην αγορά, μην τα φοβάσαι, δεν θα απογοητευτείς. Εγώ πάντως δεν απογοητεύτηκα.

Thanx bro. Ακριβώς τα ίδια ακούω κι από ένα φίλο μου, που έδωσε σχεδόν 2000 για macbook pro πριν 2+ χρόνια και δεν έχει μετανιώσει ούτε ευρώ, από ότι μου λεει.

Δημοσ.

http://www.everymac.com/systems/apple/mac_mini/stats/mac-mini-core-2-duo-2.0-early-2009-nvidia-specs.html

Σύμφωνα με αυτό το site πάντως, τα mac mini του Μαρτίου 2009 έχουν χάσει μόνο 100-125 $ από την αξία τους μετά από 8 μήνες. Σε pc πιστεύω πέφτει πολύ πιο γρήγορα η αξία λόγω της συνεχούς εμφάνισης hardware... ( τι να πούμε για τις κάρτες γραφικών / επεξεργαστές πχ )

Και είδα να το προτείνουν σε διάφορα sites, δε ξέρω απο Macs πάντως, ας σχολιάσει το site κάποιος από τα παιδιά που κατέχει το αντικείμενο.

Δημοσ.
Για την μεταπωλητικη αξια (sic!) των Mac, εχω γραψει κατι ψιλα εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2932609&postcount=23

Μη περιμενεις πως θα δωσεις το Mini - 100 ευρω, απο τιμη αγορας... :-[

Σαν επίσημη αντικειμενική αξία μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει δώσει το iMac του 450 ευρώ, ειδικά στην Ελλάδα. Όσο για το μίνι, για την ακρίβεια ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το δώσω :-)

Δημοσ.
Σαν επίσημη αντικειμενική αξία μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει δώσει το iMac του 450 ευρώ, ειδικά στην Ελλάδα

Δε συνηθιζω να μιλαω για πραγματα που δεν εχω δει/γνωριζω απο πρωτο χερι:

Περιπου 2 μηνες πριν 2 Imac (2007) αγωνιζοντουσαν να δωθουν για 450 ευρω...

Ειχαν μπει κανονικες αγγελιες κλπ -και οχι τα μηχανηματα δεν ειχαν προβλημα!

Μεταξυ θεωρητικης τιμης και αγοραστικης πραξης, υπαρχει μεγαλη διαφορα :shifty:

Δημοσ.

ΟΚ δεν διαφωνώ, φαντάζομαι το έχεις ψάξει αρκετά. Πάντως δεν φανταζόμουν ότι θα το δώσω και -100, οκ είναι υπερβολικό, αλλα είμαι σίγουρος ότι, ακόμη κι αν η μεταπωλητική αξία των Mac δεν είναι ανάλογη της φήμης τους, σίγουρα είναι καλύτερη από των Pc (αναλογικά)

Δημοσ.

Εντάξει για να είμαστε ρεαλιστές, τέτοιες τιμές μόνο στο e-bay και άμα τις πιάσεις. Στην Ελλάδα ούτε για πλάκα. Η θα περιμένεις να πετύχεις «καλό αγοραστή» με το ρίσκο να βγουν νέα μοντέλα και να πέσει και άλλο η αξία, η θα το σκοτώσεις.

Δυνατή μεταπολιτική αξία είχαν στην G εποχή, που έβγαιναν τα μοντέλα με μικρότερη συχνότητα. Μετά την intel εποχή έχει πέσει πολύ.

Παράδειγμα:

Αυτή τη στιγμή έχω ένα macbook core2duo μαύρο με 2giga ram και 7200 δίσκο. Μου βγήκε πολύ πάνω από 1500€. Το νέο macbook κάνει 960€ πόσα να πιάσει δηλαδή το δικό μου macbook? Ούτε για αστείο δεν αξίζει να το δώσω. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι με χαλάει κι όλα να το κρατήσω όπως και σκοπεύω να κάνω.

Δημοσ.

Πιθανότατα έχεις δίκιο. Για κάποιον αδιευκρίνηστο λόγο, όμως, έχω την αίσθηση ότι ένα φθηνότερο μηχάνημα όπως το Mini διατηρεί αναλογικά καλύτερη μεταπωλητική αξία. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Όμως βγήκαμε offtopic...

Για Θεσσαλονίκη αξίζει να το πάρω απο Maconline ή από καταστηματα που συνεργάζονται με Rainbow (Elite, Multirama, You, κλπ)?

Δημοσ.
Είναι αρκετά καλό. Στην Ελλάδα, το μόνο πρόβλημα του είναι πως δεν υπάρχει κάποιος Provider που να δίνει το πρόγραμμα των καναλιών σε μορφή που διαβάζει το EyeTV έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις εύκολα προγραμματισμένες εγγραφές.

Τα ψηφιακά της ΕΡΤ, παίζουν μια χαρά. ΟΜΩΣ, αυτά είναι σε MPEG2. Τα νέα ψηφιακά που θα αρχίσουν να εκπέμπουν σε λίγο καιρό θα είναι σε κωδικοποίηση MPEG4. Δεν ξέρω αν το EyeTV την υποστηρίζει.

Πρέπει να πάρεις έξοδο SVIDEO ή Composite από το δέκτη της Nova και να τροφοδοτήσεις το EyeTV. Δεν ξέρω αν θα αξίζει από θέμα ποιότητας εικόνας.

Έχει βγάλει και η Pinacle ένα USB TV Tuner συμβατό για Mac. Κι εκείνο όμως χρησιμοποιεί την εφαρμογή EyeTV της Elgato (και μάλιστα μια light έκδοση).

Γενικά, μπορείς να πεις πως η Elgato στα Mac TV-Tuners παίζει μπάλα μόνη της...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...