dimkar2405 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Α! και κάτι τελευταίο: να πάρω Mini DisplayPort 2 HDMI ή MiniDVI 2 HDMI? έχουν διαφορά? Μάλλον απόι ebay θα έρθει ό,τι είναι να 'ρθει, οπότε... Noμιζω πως το μακ μινι ερχεται με Mini-DVI to DVI Adapter, οποτε ενα DVI to HDMI θα χρειαστουμε. Εκτος αν εννοεις να παρεις ενα καλωδιο που θα συνδεεται κατευθειαν.
EKTELESTES Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δεν ήθελα να το κάνω flameΤο Dell Studio Hybrid το χεις στα υπόψην σου;Aν και δεν ξέρω για την κάρτα γραφικών Απλά για να δικαιολογήσω και αυτό που είπα πριn,δεν θεωρώ καλή την λύση mac ΜΟΝΟ για media center γιατί η Multimedia φάση στα Windows θεωρώ ότι είναι καλύτερη,και πιο άνετο είναι το hardware και καλύτερα προγράμματα υπάρχουν. Αυτά,αν δεν σε ενδιαφέρει τότε καλές αγορές Μα...το Dell έχει Intel GMA 1300 κάρτα γραφικών (αρκετά χειρότερη δηλαδή από την 9400), λίγο χειρότερο επεξεργαστή, λίγο χειρότερη μνήμη + ότι είναι ακριβότερο ;; Τι νόημα έχει να πήγαινε σε Dell;;
elven Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Το έγραψα απλά σαν κομψό,είπα δεν γνωρίζω την κάρτα γραφικών.(δεν είναι ακριβότερο,στην Ελλάδα ίσως) Γενικά πιστεύω με ένα custom media center θα του βγαιναν φθηνότερα και καλύτερα,τες πα
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ερώτηση: Μπορείς με κάποια μέθοδο να καταγράφεις στο Mac-mini εκπομπές από την τηλεόραση; elven, δε θέλεις να το κάνεις flame, αλλά κάνεις προτάσεις για ακριβότερο και χειρότερο hardware-ικά μηχάνημα με δικαιολογία ότι είναι πιο κομψό, λες και το πρόβλημα του Mac-mini είναι πως δεν είναι όμορφο.
elven Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ερώτηση: Μπορείς με κάποια μέθοδο να καταγράφεις στο Mac-mini εκπομπές από την τηλεόραση; elven, δε θέλεις να το κάνεις flame, αλλά κάνεις προτάσεις για ακριβότερο και χειρότερο hardware-ικά μηχάνημα με δικαιολογία ότι είναι πιο κομψό, λες και το πρόβλημα του Mac-mini είναι πως δεν είναι όμορφο. Το ανέφερα σαν παράδειγμα είπα,και ναι αν είναι μόνο για media center videos και Music του κάνει κι ένα revo.\ Δλδ τι να κάνω,να κάτσω να φτιάξω media center απο τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται; Εκτός απο το hardware παίζει ρόλο και το software,και για multimedia φάση τα προγράμματα των Windows είναι καλύτερα,να το παραβλέψουμε κι αυτό;
arxaggelos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Το Dell Studio Hybrid το χεις στα υπόψην σου;Aν και δεν ξέρω για την κάρτα γραφικώνΑπλά για να δικαιολογήσω και αυτό που είπα πριn,δεν θεωρώ καλή την λύση mac ΜΟΝΟ για media center γιατί η Multimedia φάση στα Windows θεωρώ ότι είναι καλύτερη,και πιο άνετο είναι το hardware και καλύτερα προγράμματα υπάρχουν. Elven σε ευχαριστώ για την πρότασση, ειλικρινά, αλλά το έχω δει και δεν με εντυπωσίασε και πολύ, άσε που πράγματι είναι ακριβότερο με χειρότερη κάρτα γραφικών και δεν θέλω να παίξω με την τύχη μου στα 1080p. Επίσης, δεν είμαι και πολύ της συναρμολόγησης, και επιπλέον κουράστηκα να κοιτάω τα νώτα μου για ιούς, bugs και άλλες @@ριές. Να θυμίσω ότι το θέλω και για δουλειά. To revo είναι πολύ light από την άλλη. Noμιζω πως το μακ μινι ερχεται με Mini-DVI to DVI Adapter, οποτε ενα DVI to HDMI θα χρειαστουμε. Εκτος αν εννοεις να παρεις ενα καλωδιο που θα συνδεεται κατευθειαν. ναι τον έχει τον ανταπτορα αυτόν αλλά δεν με πειράζει να πάρω άλλον (Mini Dsiplay 2 HDMI) αν υπάρχει καλός λόγος να το κάνω Μπορείς με κάποια μέθοδο να καταγράφεις στο Mac-mini εκπομπές από την τηλεόραση; Υποθέτω ότι με κάποιο TV Tuner θα γίνεται.
EKTELESTES Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Εκτός απο το hardware παίζει ρόλο και το software,και για multimedia φάση τα προγράμματα των Windows είναι καλύτερα,να το παραβλέψουμε κι αυτό; Elven...μπορείς να τρέξεις και Windows ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο Mac Mini...και όχι μόνο να κάνεις dual boot όπως στα Pc, αλλά να έχεις και τα 2 λειτουργικά να τρέχουν την ΙΔΙΑ ΩΡΑ...
haHa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Guyz τα πράγματα είναι απλά. Σκέφτομαι να αλλάξω το pc μου, και είχα πει σε παλαιότεριο thread (για το EeeΒοχ αν θυμάμαι καλα) ότι πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι το μέγεθος, δεν την παλεύω με τους πύργους. Παντως μπορεις να εξετασεις και την περιπτωση των media center κουτιων αν σε ενδιαφερει το μεγεθος: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%CF%D5%D4%C9%C1%2520-%2520CASES&category2=MEDIA%2520CENTER Θα εχεις και πιο φθηνο και πιο δυνατο μηχανημα, αλλα και καλυτερο software που μαλιστα θα εκμεταλλευεται καλυτερα το hardware σου.(θεαση ταινιων με επιταχυνσηαπο την καρτα γραφικων κλπ)
georgeadams Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 ναι τον έχει τον ανταπτορα αυτόν αλλά δεν με πειράζει να πάρω άλλον (Mini Dsiplay 2 HDMI) αν υπάρχει καλός λόγος να το κάνω Όχι, δεν υπάρχει λόγος. Και με τα δύο, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχεις στο HDMI. Υποθέτω ότι με κάποιο TV Tuner θα γίνεται. Σωστά! Για παράδειγμα με το Elgato EyeTV Hybrid. Elven...μπορείς να τρέξεις και Windows ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο Mac Mini...και όχι μόνο να κάνεις dual boot όπως στα Pc, αλλά να έχεις και τα 2 λειτουργικά να τρέχουν την ΙΔΙΑ ΩΡΑ... Ναι, εντάξει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ο σκοπός είναι να το χειρίζεσαι με ένα τηλεκοντρόλ από τον καναπέ σου. Αν είναι να τρέχεις Windows σε Parallels ή VMWare και να βλέπεις έτσι τις ταινίες σου, άστο καλύτερα...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Σωστά! Για παράδειγμα με το Elgato EyeTV Hybrid. Αυτό φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό! Το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει αν προσφέρει πράγματι όλα αυτά που λέει; Επίσης, γνωρίζει κανείς αν η υποστήριξη του για ψηφιακή τηλεόραση το κάνει πολύ χρήσιμο και για το μέλλον; Δηλαδή όταν τα κανάλια γίνουν ψηφιακά (που απ' όσο γνωρίζω θα γίνει πάρα πολύ σύντομα), θα είναι συμβατά με το EyeTV Hybrid και θα μπορώ να καταγράφω και από εκεί σε υψηλή ποιότητα; Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τα 3-4 ψηφιακά που υπάρχουν; Τέλος, υπάρχει NOVA στο σπίτι, ο αποκωδικοποιητής είναι στο σαλόνι. Υπάρχει τρόπος να παίρνω εικόνα και από εκεί; Και να καταγράφω; Ίσως αξίζει ένα νέο thread. Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες συσκευές;
georgeadams Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Αυτό φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό! Το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει αν προσφέρει πράγματι όλα αυτά που λέει; Είναι αρκετά καλό. Στην Ελλάδα, το μόνο πρόβλημα του είναι πως δεν υπάρχει κάποιος Provider που να δίνει το πρόγραμμα των καναλιών σε μορφή που διαβάζει το EyeTV έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις εύκολα προγραμματισμένες εγγραφές. Επίσης, γνωρίζει κανείς αν η υποστήριξη του για ψηφιακή τηλεόραση το κάνει πολύ χρήσιμο και για το μέλλον; Δηλαδή όταν τα κανάλια γίνουν ψηφιακά (που απ' όσο γνωρίζω θα γίνει πάρα πολύ σύντομα), θα είναι συμβατά με το EyeTV Hybrid και θα μπορώ να καταγράφω και από εκεί σε υψηλή ποιότητα; Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τα 3-4 ψηφιακά που υπάρχουν; Τα ψηφιακά της ΕΡΤ, παίζουν μια χαρά. ΟΜΩΣ, αυτά είναι σε MPEG2. Τα νέα ψηφιακά που θα αρχίσουν να εκπέμπουν σε λίγο καιρό θα είναι σε κωδικοποίηση MPEG4. Δεν ξέρω αν το EyeTV την υποστηρίζει. Τέλος, υπάρχει NOVA στο σπίτι, ο αποκωδικοποιητής είναι στο σαλόνι. Υπάρχει τρόπος να παίρνω εικόνα και από εκεί; Και να καταγράφω; Πρέπει να πάρεις έξοδο SVIDEO ή Composite από το δέκτη της Nova και να τροφοδοτήσεις το EyeTV. Δεν ξέρω αν θα αξίζει από θέμα ποιότητας εικόνας. Ίσως αξίζει ένα νέο thread. Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες συσκευές; Έχει βγάλει και η Pinacle ένα USB TV Tuner συμβατό για Mac. Κι εκείνο όμως χρησιμοποιεί την εφαρμογή EyeTV της Elgato (και μάλιστα μια light έκδοση). Γενικά, μπορείς να πεις πως η Elgato στα Mac TV-Tuners παίζει μπάλα μόνη της...
haHa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Τα ψηφιακά της ΕΡΤ, παίζουν μια χαρά. ΟΜΩΣ, αυτά είναι σε MPEG2. Τα νέα ψηφιακά που θα αρχίσουν να εκπέμπουν σε λίγο καιρό θα είναι σε κωδικοποίηση MPEG4. Δεν ξέρω αν το EyeTV την υποστηρίζει. Στους υπολογιστες δεν αγχωνομστε τοσο για αυτο, μιας και το tuner αρκει να ειναι ψηφιακο. Την αποκωδικοποιηση (αν το σημα ειναι mpeg2 ή mpeg4) την κανει το software. Οποτε καθε ψηφιακο tvtuner μας κανει! (ετσι τουλαχιστον νομιζω!)
Delirium Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Guyz τα πράγματα είναι απλά. Σκέφτομαι να αλλάξω το pc μου, και είχα πει σε παλαιότεριο thread (για το EeeΒοχ αν θυμάμαι καλα) ότι πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι το μέγεθος, δεν την παλεύω με τους πύργους. Επίσης χρειάζομαι ένα Media Center γιατί περιμένω καινούρια TV (δεν έχω καν DVD και δεν θέλω να πάρω). Αυτά, σε συνδυασμό με το ότι 1)διαλέγω συσκευές για all-around χρήση, δεν μου αρέσει να μαζεύω κουτάκια από 'δω και απο εκεί μέσα στο σπίτι, καθώς και 2)δεν μου χρειάζεται ούτε raw power στο pc ούτε κανένα τρελό σουπερ ντούπερ home theater στην τηλεόραση, θεώρησα ότι το Mini συνδυάζει τα πάντα από αυτά που πιστεύω εγώ ότι χρειάζομαι εγώ. Δεν είπαμε ούτε ότι είναι το θεϊκό μηχάνημα, ούτε ότι είναι για τα μπάζα. Συν το γεγονός ότι είναι portable για να αλλάζει δωμάτια αν χρειαστεί και είναι και όμορφο για το σαλόνι. Αν κάνω λάθος πέιτε μου και προς Θεού μην το κάνετε flame! Εκτος και θελεις απαραιτητα Mac, τσεκαρε και αυτο εδω το μικρο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=328020 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=341281 http://www.skroutz.gr/c/24/desktops.html?keyphrase=ion+asrock
EKTELESTES Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Το χα τσεκάρει κι εγώ το 330 ( προσοχή ΟΧΙ το "S" ) αλλά διάβασα ότι σε κάποια blue ray ζορίζεται λίγο. 720p παίζει άψογα αλλά 1080p αν έχουν μεγάλο bitrate ίσως να μη μπορεί να τα παίξει. Στο τεστ εδώ στο Insomnia είπαν ότι τα έπαιζε ΟΚ αλλά δεν αναφέρουν νομίζω bitrates κλπ. Βέβαια είναι στη μισή και λίγοτερο τιμή, αλλά ΟΚ.. ^^ Αν μπορούσες κάπου να το δοκιμάσεις ο ίδιος θα ταν καλή λύση.
arxaggelos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξέρω ρε γμτ το Mini πάλι μου φαίνεται πιό ελκυστικό σαν πακέτο...Κι εκτός αυτού, εδώ και 1-2 χρόνια σκέφτομαι το switch και νομίζω ότι είναι ενδιαφέρουσα συγκυρία: αγορά 37" σε προσφορά από γνωστό, το παλιό pc ζορίζεται, μόλις ανακοινώθηκαν τα upgrades στα μίνι, δεν έχω τρέχοντα έξοδα, κλπ. OK σαφώς πιό ακριβό αλλά δεν αγοράζω pc κάθε μέρα και από όσο ξέρω τα mac διατηρούν υχηλή μεταπωλητική αξία. Το Asrock σε 6 μήνες δεν θα είναι σχετικά junk σε οικονομική αξία δίπλα στο Mini?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.