arxaggelos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά, είμαι ένα βήμα πριν την τελική απόφαση να το πάρω, αν ξέρετε βοηθήστε παρακαλώ. Πιστεύω ότι για τη δουλειά μου είναι υπερ-αρκετό το Mini, και θέλω να δω αν θα κάνει KAI για την 37" FullHD που περιμένω. 1) Ξέρει κανείς εγγυημένα ότι παίζει άνετα (χωρίς σπασίματα, καθυστερήσεις κλπ) mkv και γενικά "βαριά" αρχεία βίντεο? 2) Μπορεί να παίξει ήχο dts έστω και αν τον βγάζει απλά σαν στέρεο (όχι ψηφιακό)? Αυτό είναι θέμα software τελικά ή hardware? Με λίγα λόγια θέλω να συνδέσω εικόνα: Mac Mini > miniDVI 2 HDMI> HDMI > TV (HDMI in) ήχο: Mac Mini > headphone 2 RCA (άσπρο & κόκκινο) > TV (RCA in) λογικά θα δουλέψει σε XviD, αλλά θα δουλεψει και σε mkvμε dts? και τέλος, 3) θα φορτώνει το Plex μόνο με το apple remote ή άλλο συμβατό remote (αν υπάρχει)? Δηλαδή bootάρισμα και κατευθείαν να φορτώσει το πρόγραμμα με remote. Δεν θέλω να πάρω κάτι σε media center τύπου WD TV Live αν μπορώ να το αποφύγω. Όσο λιγότερες συσκευές τόσο το καλύτερο, έστω κι αν βγαίνει ακριβότερα Δεν έχω ιδέα (ακόμη) από Mac, αλλά προφανώς θέλω να αποκτήσω. Ευχαριστώ
dimkar2405 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Περιμενω με αγωνια τις απαντησεις, βρισκομαστε στην ιδια ακριβως θεση. Κατι επιπλεον ειναι το αν υπαρχουν προβληματα στην αναπαραγωγη flash videos.
papadakn Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Το τελευταίο mac mini, αυτό δηλαδή που ανακοινώθηκε τη προηγούμενη βδομάδα αναπαράγει χωρίς πρόβλημα 720p και 1080p αρχεία. DTS ήχο φαντάζομαι πως βγάζει με ένα απλό toslink adapter (απο το stereo jack σε optical). To plex μπορείς να το ρυθμίσεις να ανοιγει στο boot. Απλά θα πρέπει να πατάς το κουμπί του mac για να ξεκινάει το boot και μετά θα είσαι κατευθείαν στο περιβάλλον του plex. Το remote λογικά θα παίζει. Αλίμονο αν χρειαζόσουν wd live tv έχοντας ήδη mac mini. Αγόρασε το άφοβα.
gedgr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 1) Ναι, παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα 1080p mkv με το Plex (ακόμα και τα παλαιότερα Mac Mini αρκεί να είναι dual core, πόσο μάλλον τα νέα μοντέλα). 2) Ήχο dts μπορείς να έχεις είτε αυτούσιο από την οπτική έξοδο ήχου (για να οδηγηθεί σε dts decoder), είτε downmixed σε στέρεο από την αναλογική έξοδο ήχου (τόσο η οπτική όσο και η αναλογική συνδυάζονται σε μια έξοδο mini jack). 3) Αν θέλεις και Plex και Frontrow υπάρχουν plugins για να φορτώνεις το Plex μέσα από το Frontrow. Οπότε ναι, μπορείς αμέσως μετά το bootάρισμα να φορτώσεις από το remote πρώτα το Frontrow και εν συνεχεία μέσα από το Frontrow να ξεκινήσεις και το Plex. Σχετικές πληροφορίες έχει εδώ: http://forums.plexapp.com/index.php?/topic/1752-how-to-launch-plex-from-front-row/ και εδώ: http://www.holeintheceiling.com/blog/2009/03/03/front-row-plex/ Εγώ χρησιμοποιώ το plugin από το πρώτο link χωρίς πρόβλημα σε Leopard (δεν έχω δοκιμάσει σε Snow).
iced Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 να ναι καλα ο plex, γιατι αλλιως ουτε που θα κουνιοταν το hd!
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Πολύ ενθαρρυντικές οι απαντήσεις παιδιά, ευχαριστώ πολύ! 1)Για την εικόνα, ναι μιλάμε για το καινούριο low end 2.26GHz με 2g RAM οπότε καλύφθηκα 2)Για τον ήχο, για να καταλάβω καλα: δηλαδή η έξοδος του Mini είναι μια αλλά "διπλής προσωπικότητας", right? Εγώ θέλω απλά και ωραία να βγαίνει ενα καλώδιο από το Mini και να μπαίνει στην TV, χωρίς να μεσολαβεί άλλη συσκευή. Ενταξει αν χρειάζεται κανένας φτηνός αντάπτορας ΟΚ, αλλά δεν έχω και δεν σκοπέυω να αγοράσω αποκωδικοποιητη dts (πχ κάτι σε ενισχυτη δηλαδή). Μου αρκεί απλά να βγαίνει ήχος στέρεο. Αν κατάλαβα καλά, η συνδεση headphone 2 RCA που έδωσα πριν θα κάνει αυτόματα το downmix? 3)Για το Plex βρήκα αυτήν τη συμβουλή, που φαίνεται απλούστατη. Ξέρει κανείς αν δουλεύει? Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά!:-)
gedgr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 2) Η έξοδος ήχου του Mini είναι όντως διπλή. Αν συνδέσεις ένα απλό αναλογικό καλώδιο από mini jack σε διπλό rca, τότε θα πάρεις απλό ήχο stereo. Το τυχόν DTS ή AC3 soundtrack θα γίνει downmixed σε stereo (το downmix είναι δουλειά του software, με το Plex ή οποιονδήποτε άλλο player γίνεται χωρίς πρόβλημα). Αν κάποια στιγμή θελήσεις να συνδέσεις ενισχυτή AV, τότε συνδέεις οπτικό καλώδιο από οπτικό mini jack σε toshlink και αυτόματα ενεργοποιείται η οπτική έξοδος. 3) Λειτουργεί μια χαρά. Απλώς έτσι δεν μπορείς να καλέσεις το Frontrow μέσω του remote control (αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου το Frontrow, είναι η απλούστερη λύση). Γενικά πάντως, συνιστώ ανεπιφύλακτα το Mini για media center. Έχω το μοντέλο του 2007 (με Core2duo 1.83, 1GB RAM και GMA950) και παρά το φαινομενικά ασθενές hardware για 1080p, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Το καινούριο θα είναι σίγουρα ακόμα καλύτερο.
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 2) Η έξοδος ήχου του Mini είναι όντως διπλή. Αν συνδέσεις ένα απλό αναλογικό καλώδιο από mini jack σε διπλό rca, τότε θα πάρεις απλό ήχο stereo. Το τυχόν DTS ή AC3 soundtrack θα γίνει downmixed σε stereo (το downmix είναι δουλειά του software, με το Plex ή οποιονδήποτε άλλο player γίνεται χωρίς πρόβλημα). Αν κάποια στιγμή θελήσεις να συνδέσεις ενισχυτή AV, τότε συνδέεις οπτικό καλώδιο από οπτικό mini jack σε toshlink και αυτόματα ενεργοποιείται η οπτική έξοδος.3) Λειτουργεί μια χαρά. Απλώς έτσι δεν μπορείς να καλέσεις το Frontrow μέσω του remote control (αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου το Frontrow, είναι η απλούστερη λύση). Γενικά πάντως, συνιστώ ανεπιφύλακτα το Mini για media center. Έχω το μοντέλο του 2007 (με Core2duo 1.83, 1GB RAM και GMA950) και παρά το φαινομενικά ασθενές hardware για 1080p, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Το καινούριο θα είναι σίγουρα ακόμα καλύτερο. φίλε gedgr ήσουν κατατοπιστικότατος, ήταν ακριβώς αυτά που ήθελα να μάθω! τώρα μένει μόνο να πάρω την δαπανηρή απόφαση Ευχαριστώ παρα πολύ
georgeadams Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Για να παίξει σωστά το Apple Remote στο Plex σε Snow Leopard χρειάζεσαι τη (δωρεάν) εφαρμογή Candlair. Χωρίς αυτήν, όταν πατάς το κουμπί Menu στο Apple Remote, ανοίγουν ταυτόχρονα και το Plex και το Front Row! Κατά τα άλλα, συμφωνώ κι εγώ πως το Mac Mini είναι ιδανικό για Media Center. Έτσι χρησιμοποιώ κι εγώ το δικό μου (το προηγούμενο μοντέλο, που πρωτοκυκλοφόρησε την Άνοιξη): Media Center (με το Plex), Download Server και File Server (με εξωτερικό δίσκο) για το οικιακό μου δίκτυο.
elven Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ναι όντως πρέπει να ναι το ιδανικότερο media center που τρέχει OSX,είναι άσπρο και έχει κι ένα μήλο πάνω
skywritergr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ναι όντως πρέπει να ναι το ιδανικότερο media center που τρέχει OSX,είναι άσπρο και έχει κι ένα μήλο πάνω Είσαι γραφικός. Είναι το ιδανικότερο για κάποιον που έχει ήδη apple υπολογιστή και για κάποιον που θέλει να αλλάζει απο windows σε mac. Και σαν standalone να το δείς είναι εξαιρετικό γιατί είναι μικρό, όμορφο και πολλές δυνατότητες (και για ένα σαλόνι η ομορφία μετράει). Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μηδενίζεις την παρούσα.
elven Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Το mac νομίζω είναι ιδανικό για κάποιες δουλειές αλλά σίγουρα δεν το θεωρώ ιδανικό για media center. Ίσως είναι ιδανικό για media center αν έχει κι άλλο mac ώστε να γίνεται ευκολότερα το sharing. Εκτός απο τον μηδενισμό υπάρχει και το αντίθετο,η πλήρης αποθέωση χωρίς λόγο,αυτό σχολίασα
skywritergr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η πλήρης αποθέωση είναι επιβλαβής για τον απλό καταναλωτή. Άν εξέφραζες πριν την άποψη σου όπως την έκανες τώρα (χωρίς ειρωνεία δηλαδή) δεν θα είχα απολύτως καμία ένσταση.
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Guyz τα πράγματα είναι απλά. Σκέφτομαι να αλλάξω το pc μου, και είχα πει σε παλαιότεριο thread (για το EeeΒοχ αν θυμάμαι καλα) ότι πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι το μέγεθος, δεν την παλεύω με τους πύργους. Επίσης χρειάζομαι ένα Media Center γιατί περιμένω καινούρια TV (δεν έχω καν DVD και δεν θέλω να πάρω). Αυτά, σε συνδυασμό με το ότι 1)διαλέγω συσκευές για all-around χρήση, δεν μου αρέσει να μαζεύω κουτάκια από 'δω και απο εκεί μέσα στο σπίτι, καθώς και 2)δεν μου χρειάζεται ούτε raw power στο pc ούτε κανένα τρελό σουπερ ντούπερ home theater στην τηλεόραση, θεώρησα ότι το Mini συνδυάζει τα πάντα από αυτά που πιστεύω εγώ ότι χρειάζομαι εγώ. Δεν είπαμε ούτε ότι είναι το θεϊκό μηχάνημα, ούτε ότι είναι για τα μπάζα. Συν το γεγονός ότι είναι portable για να αλλάζει δωμάτια αν χρειαστεί και είναι και όμορφο για το σαλόνι. Αν κάνω λάθος πέιτε μου και προς Θεού μην το κάνετε flame! Φορ γουατ ιτ'ς γουόρθ, το thread με κάλυψε και ευχαριστώ όλες τις απαντήσεις. Α! και κάτι τελευταίο: να πάρω Mini DisplayPort 2 HDMI ή MiniDVI 2 HDMI? έχουν διαφορά? Μάλλον απόι ebay θα έρθει ό,τι είναι να 'ρθει, οπότε...
elven Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δεν ήθελα να το κάνω flame Το Dell Studio Hybrid το χεις στα υπόψην σου;Aν και δεν ξέρω για την κάρτα γραφικών Απλά για να δικαιολογήσω και αυτό που είπα πριn,δεν θεωρώ καλή την λύση mac ΜΟΝΟ για media center γιατί η Multimedia φάση στα Windows θεωρώ ότι είναι καλύτερη,και πιο άνετο είναι το hardware και καλύτερα προγράμματα υπάρχουν. Αυτά,αν δεν σε ενδιαφέρει τότε καλές αγορές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.