Προς το περιεχόμενο

Koυτι καλο σχετικα φτηνο

SMARTYN89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 από εμένα για lian li.....αν και όταν το είδα από κοντά μου φάνηκε κάπως...το περίμενα πιο μεγάλο...δεν ξέρω κάποιος που το έχει ας πεί....από ποιότητα πάντως είναι πολυ καλό..

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτό δηλαδή δεν το συζητας καθόλου???

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006251 ?

και οικονομικό και πλήρες νομίζω...

για το αλουμίνιο το μόνο καλό ειναι το μειωμένο βάρος κατά τα άλλα,

τα περί χαμηλότερων θερμοκρασιών είναι άκυρα για να το πώ έτσι απλά...

κοινώς άμα κόβεις βόλτες με το pc ή το μεταφέρεις συνέχεια το αλουμίνιο λέει

αλλίως δεν έχει άλλη διαφορά εκτός του βάρους...

Δημοσ.
Κανά επιχείρημα για το παραπάνω;

Φυσική είναι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκής φυσική επαφή των θερμικά ενεργών στοιχείων (α) του εσωτερικού του κουτιού με το ίδιο το υλικό κατασκευής (β) του κουτιού, οι μόνοι τρόποι που απομένουν για μεταφορά θερμότητας α -> β είναι με συναγωγή (μέσω του αέρα του κουτιού) και ακτινοβόληση, που δεν είναι καθόλου αποδοτικοί σε σχέση με την άμεση αγωγή.

Δημοσ.
Φυσική είναι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκής φυσική επαφή των θερμικά ενεργών στοιχείων (α) του εσωτερικού του κουτιού με το ίδιο το υλικό κατασκευής (β) του κουτιού, οι μόνοι τρόποι που απομένουν για μεταφορά θερμότητας α -> β είναι με συναγωγή (μέσω του αέρα του κουτιού) και ακτινοβόληση, που δεν είναι καθόλου αποδοτικοί σε σχέση με την άμεση αγωγή.

Μετάφραση στα ελληνικά;;:P

Δημοσ.

Ο πιο αποδοτικός τρόπος μεταφοράς θερμότητας από τους 3 δυνατούς είναι με αγωγή (άμεση επαφή των επιφανειών των δύο υλικών). Στο εσωτερικό των PCs, κατά κανόνα [1] δεν έχεις τα θερμογόνα components να ακουμπάνε το ίδιο το μεταλλικό περίβλημα του κουτιού. Άρα, ισχύει αυτό που λέει ο blacksuede πιο πάνω:

τα περί χαμηλότερων θερμοκρασιών είναι άκυρα για να το πώ έτσι απλά...

Δηλαδή, το υλικό κατασκευής του κουτιού δεν κάνει πρακτική διαφορά στο πόση θερμότητα μεταφέρεται τελικά εκτός του κουτιού. Το μόνο πλεονέκτημα που απολαμβάνουν οι τελικοί χρήστες με το αλουμίνιο σε σχέση με το ατσάλι SECC είναι το χαμηλότερο βάρος του.

[1] Ίσως υπάρχουν περίεργα configurations (σε server περιβάλλοντα π.χ. ή σε ακριβά workstations), όπου το κουτί να λειτουργεί όντως ψύκτρα, δεν το ξέρω. Θέλω να πιστεύω ότι μιλάμε για personal computers και για τα κοινά κουτιά της αγοράς

Δημοσ.

ευχαριστώ parsifal για την ακριβέστατη εξήγησή σου...

και να προσθέσω :

το tt είναι 6.26 κιλά , το lianli 5.5....

από άποψη θερμικής συμπεριφοράς το lianli έχει μπρος 14-πίσω 12 -τέλος (αντε και το psu).

to tt έχει πίσω 12 - πάνω 23(!) και υποδοχές για άλλους 3 12αρηδες μπροστά και πλάι...(και το psu :-) ). ποιό λέτε να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη θερμική συμπεριφορά?

το tt δεν είναι πλαστικούρα, είναι secc (μπροστά διάτρητo) και το μόνο πλαστικό είναι το μισό πάνω μέρος με το σχεδιάκι...

αυτά λοιπόν θεωρώ ότι το καθιστούν "κουτί καλό πραγματικά φτηνό" αν αναλογιστεί κανείς οτι το lian li έχει 100€ και τ'άλλο 55€....

μένουν αρκετά λεφτά για τους 3 12αρηδες και ένα front panel...ή ένα σαββατόβραδο με παρέα :-) :-)

Δημοσ.

Ναι οντως, το αλουμινιο δεν πρεπει να εχει μεγαλη διαφορα στη θερμικη συμπεριφορα, βγαζει νοημα, γιατι αν αξιοποιουσανε την καλυτερη αγωγημοτητα του καθε υλικου (σαν ψυξη), θα υπηρχαν και παρα πολλα κουτια απο Χαλκο που εχει ~50% καλυτερη αγωγημοτητα και ειναι και φτηνος (αλλά εχει άλλα μειονεκτηματα).

Απλα για να το καταλαβει κανεις πρεπει να πουμε οτι η Θερμοτητα που παραγεται ( και μεταφταζεται σε ανοδο της θερμοκρασιας), ειναι πρακτικα η "κινητικη" ενεργεια των ηλεκτρονιων (η ατακτη κινηση τους). Το λεω αυτο γιατι απλα με την φαντασια, οταν αυτα τα ηλεκτρονια συγκρουονται με αλλα ηλεκτρονια ενος αλλου υλικου (ή και του ιδιου) μεταφερουν την ενεργια αυτη στα επομενα και ούτω καθεξής και εχει σαν αποτελεσμα την μεταφορα αυτης της (θερμικης) ενεργειας προς καπου.

Οποτε αν εχουμε αερα, αυτος ειναι πολυ αραιος και δε κανει καλα τη δουλεια αυτη (και πρεπει και να προσανατολησεις τη ροη του ως αεριο..) οποτε δεν ειναι το ιδανικο.

[offtopic] Τωρα μου θυμησατε ενα θεμα απο τη σχολη, την υπεραγωγημοτητα (superconductivity) που οταν (15-20 χρονια πχ) φτασουμε σε σημειο να εχουμε τετοια υλικα στα εξαρτηματα ενος υπολογιστη, περα απ'το οτι θα πεταει δε θα εχει και καθολου θερμικες απωλειες χαχχαα τα εργοστασια με συστηματα ψυξης θα πρεπει να κανουν επαγγελματικο επανα-προσανατολισμο χαχα [/offtopic]

Δημοσ.
τελικά που κατέληξες? ή δεν εχεις αποφασίσει ακόμα???

Κατεληξα εχτες βραδυ. Τελικα θα παω για lancool pc k-62 γιατι εχει πιο πολλους ανεμηστηρες, και ειναι πιο αθορυβο (λιγο) απο το storm scout. Γενικα μου γεμισε πιο πολυ το ματι..

Αμα το παρω θα σας πω εντυπωσεις, αλλα θα περασουν ~10 μερες σχεδον σιγουρα...:cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...