SMARTYN89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Καλησπερα, μπορειτε να μου προτεινετε καποιο καλουτσικο κουτι για να στεγασει τον νεο i5 και την p55 motherboard του? Να εχει καλους χωρους για καλη ροη αερα και να'χει 1-2 (η πιο πολλα!) ανεμηστηρακια αν νομιζετε οτι χρειαζονται, για ψηξη κ ομαλη λειτουργια. SOS-> τα ανεμηστηρακια να ειναι silent, οποτε αν θελετε πειτε ξεχοριστο kit με fans. Budget δεν εχω ακριβως, αλα ~100 σκεφτομαι. Overclocking δε θα κανω πολυ (ισως καθολου) οποτε δε χρειαζομαικαι πολυ εξτριμ ψυξη. Και τελος δεν υπαρχει περιπτωση για υδροψυξη (καποια μοντελα ειναι πιο ακριβα επιδει εχουν ιδανικο χωρο για αυτη τη δουλεια κλπ).
Tenshi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ενδιαφέρεσαι για Midi ή Full Tower; Αν μιλάμε για την πρώτη περίπτωση έχει πολλές επιλογές! Coolermaster Centurion 590 Coolermaster CM690 Coolermaster HAF922 Lian Li PC-7 Lian Li PC-60 Lancool PC-K62 Xigmatek Midgard Καλά all-around ανεμιστηράκια είναι τα Nexus
SMARTYN89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Τι διαφορα εχουν οι τυποι case? Πως ξερω τι θελω;
Tenshi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Στο μέγεθος προφανώς!Αν και δέν υπάρχουν κάποια standards ώς πρός τα μεγέθη (ένα midi case μπορεί κάλλιστα να πλησιάσει σε μέγεθος ένα full tower),τα full tower προσφέρουν συνήθως περισσότερους χώρους,καλύτερο airflow,μεγαλύτερες δυνατότητες cable management,περισσότερες λύσεις για σύνδεση οπτικών μέσων-σκληρών δίσκων.Φυσικά υπάρχει και η ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.Με ~100 ευρώ υπάρχουν κάποιες λύσεις σε full tower cases, άλλα αν το budget σου είναι αυστηρά μέχρι εκεί θα έλεγα οτι η καλύτερη λύση είναι ένα ποιοτικό midi κουτί.
SMARTYN89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Χαχα ετσι φαντασηκα κ εγω! Ωραια, ας υποθεσουμε τοτε οτι ειναι ολα τα κουτια στην ιδια κατηγορια μιας κ δεν με νοιαζει το μεγεθος. Το air flow μου ακουγεται σημαντικο, κ οσο αναφορα τους χωρους με μια μικρη asus p55 1 σκληρο (το πολυ 2) και αρχικα μια 5850 πιστευω θα'ναι νταξει κ το "μικρο". Θα σημειωσω οτι στον i5, στις μνημες, και στην gpu δεν εχω σκοπο να βαλω εξτρα ψυκτρες (περα απ'τις στοκ - αρχικα τουλαχιστον) και γιαυτο θελω το συστημα: κουτι-χωρος-ανεμηστηρακια-ροη αερα, να βοηθαει οσο μπορει για να μη ζοριστουν περισσοτερο τα στοκ fan των αλλων εξαρτηματων..!
xolloth Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 full tower παρε για νασαι μεσα σε περιπτωση που θελεις να προσθεσεις αργοτερα hardware. εγω εχω αλλαξει πωρα cases κατα καιρους και την εχω βρει εδω και κανα χρονο με το mozart tx της thermaltake.
phanispal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Σαν τι να προσθέσει δηλαδή; Τα περισσότερα midi 5 δίσκους τους δέχονται έτσι κι αλλιώς. Θα μου πεις ο ένας πάνω στον άλλον.. αν έχει καλό airflow το κουτί δεν υπάρχει πρόβλημα. Πολύ σημαντικό το να έχει καλό airflow και cable management. Άσε που ένα full tower είναι δυσκολότερο να ψυχθεί.
Tenshi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 full tower παρε για νασαι μεσα σε περιπτωση που θελεις να προσθεσεις αργοτερα hardware.εγω εχω αλλαξει πωρα cases κατα καιρους και την εχω βρει εδω και κανα χρονο με το mozart tx της thermaltake. Κουτί ζήτησε το παιδι,όχι ντουλάπα! Προσωπικά θα κοίταγα το Coolermaster HAF922.Δέν έχει να ζηλέψει τίποτα απο full tower κουτιά,είναι διάτρητο και έχει τεράστιους σβούρους.Το μόνο κακό που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι η σκόνη,κάτι που παλεύεται με ένα φύσημα ανα 2~3 μήνες. Άσε που ένα full tower είναι δυσκολότερο να ψυχθεί. Και άν έχει 23mm ανεμιστήρες;
xolloth Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 δεν τουπα να παρει το δικο μου,εγω εχω τρελλα με τα περιεργα κουτια,αλλα μπορει να του την δωσει και να θελει να βαλει τιποτα διπλες καρτες γραφικων και παει λεγοντας,ναμην εχει μια ανεση;
phanispal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Και άν έχει 23mm ανεμιστήρες; Χεχε, άλλη περίπτωση αυτή.. :Ρ δεν τουπα να παρει το δικο μου,εγω εχω τρελλα με τα περιεργα κουτια,αλλα μπορει να του την δωσει και να θελει να βαλει τιποτα διπλες καρτες γραφικων και παει λεγοντας,ναμην εχει μια ανεση; Εξαρτάται για ποιο midi μιλάμε, έτσι; Δεν είναι όλα ίδια, ούτε έχουν όλα τους ίδιους χώρους.
Tenshi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Βασικά το Mozart είναι πολύ kinky κουτάκι άν θές να στεγάσεις παράλληλα δύο συστήματα (πχ κατεβαστήρι+main pc).Για τις διπλές κάρτες δέν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα στα ευρύχωρα midi κουτιά.
SMARTYN89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Η αληθεια ειναι οτι παιζει να κανω κροσφαιρΧ με 2 ati, αλλα δεν πιστευω να'χω προβλημα.. Αν και αυτο αν γιναι θα γινει σε πανω απο 1 χρονο οποτε ας μη βασιστουμε σε αυτο το σεναριο, αρκει να χωραει! λολ
phanispal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μην ασχοληθείς με Crossfire και ιστορίες, καλύτερα πούλα εκείνη που έχεις τότε, βάλε λίγα ακόμα και πάρε μία η οποία θα είναι καλύτερη απ' ό,τι δύο σαν αυτή που είχες σε Crossfire, χωρίς issues θερμοκρασιών, κατανάλωσης κλπ..
SMARTYN89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ναι παιζει κ αυτο πολυ θα το σκεφτω τοτε με το καλο, γιατι και η p55 ειναι 8χ/8χ στο crossfire που ειναι ετσι κι αλλιως υποδιεστερο απο αλλα.. προτασεις προτασεις!! (σε κουτι) εχω βρει και ενα ωραιο ανεμηστικαρι 120αρι που μου γεμιζει το ματι αν χρειαστει να βαλω 1 ή 2, οποτε και να μην εχει το κουτι απο πριν θα φτιαξει. (βεβαια να ειναι πιο φτηνο αν ειναι αδειο, δεν ειμαι πολυ γενναιοδωρος..)
kingnick 999 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 για κοιτα μια και αυτοhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Storm-Scout-SGC-2000-KKN1-GP.htm 3 προεγκατεστημενοι ανεμηστηρες και τρεις ακομα θεσεις για 120μμ(βεβαια αν θεσ να βαλεις καμια γκουμουτσα ψυχτρα για cpu χανεις δυο θεσεις πανω στο παραθυρο ή εισαι τσιμα τσιμα), πολυ καλο αιρφλοου και κατανομη καλωδιων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.