Red_Phantom Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Κατέβασα την Kubuntu 9.10 x64 Σε intel soft raid 0 (ICH10) γίνεται η εγκατάσταση? Δεν μπορώ να εγκαταστήσω με τπτ το grub2. To /dev/mapper εμφανίζει κανονικά τα Volumes(Έχω και ένα raid1 volume). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Κατέβασα την Kubuntu 9.10 x64 Σε intel soft raid 0 (ICH10) γίνεται η εγκατάσταση? Δεν μπορώ να εγκαταστήσω με τπτ το grub2. To /dev/mapper εμφανίζει κανονικά τα Volumes(Έχω και ένα raid1 volume). Να υποθέσω ότι μιλάς για Linux Software Raid και όχι για αυτό που κάνεις από το bios, έτσι ? Αν εννοείς το fakeraid που κάνεις από το bios, τότε δεν ισχύουν αυτά που λέω παρακάτω. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με grub αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς να εκκινήσεις από άλλο level εκτός από 1 (ο grub 2 νομίζω υποστηρίζει και raid10). Το πιο εύκολο θα είναι να δημιουργήσεις ένα μικρό partition π.χ 150mb στον κάθε δίσκο, να το κάνεις raid1 και να το χρησιμοποιήσεις για /boot. Έτσι θα μπει εκεί ο grub και τον υπόλοιπο χώρο στους δίσκους τον κάνεις κανονικά raid0. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panz Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Επειδή πριν από μερικές μέρες είχα το ίδιο πρόβλημα, για να εγκαταστήσεις ubuntu σε fakeraid(raid που έχεις κάνει από το bios) πρέπει να βάλεις το Ubuntu x64 alternate cd και να κάνεις εγκατάσταση με αυτό. http://cdimage.ubuntu.com/daily/current/ Βέβαια δεν έχω πολλή πείρα με ubuntu οπότε κάποιος που ξέρει, καλύτερα να το επιβεβαιώσει αυτό. Εγώ πάντως έτσι το 'λυσα το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Imitheos -> fakeraid είναι (isw) :/ Panz-> ty θα το δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.