Προς το περιεχόμενο

my dream laptop - υπάρχει?

pavlosman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή μετά από +2 χρόνια ασταμάτητης χρήσης, ήρθε ο καιρός να αλλάξω το αγαπημένο asus μου, προσπάθησα να κάνω μια λίστα με το τι θα ήθελα να είχε το νέο μου laptop - μετά από μια "μικρή" έρευνα αγοράς:

Μέγεθος:

15 ίντσες, ιδανικό όσον αφορά την αναλογία οθόνη/πληκτρολόγιο και φορητότητα

Βάρος:

'οχι βαρύτερο από 2,5 kg

Σασί:

Κάτι σαν το macbook prο ή το νέο hp envy - έχω δει και τα δύο από κοντά και έχω εντυπωσιαστεί με την ποιότητα κατασκευής. Συν τοις αλλοις είναι αρκετά ελαφριά για το μέγεθος τους,

Αν το αλουμινένιο σασι ειναι πολύ ακριβό, θα προτιμούσα κάτι σαν το hp elitebook - στιβαρό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ έχει αυτά τα glossy πλαστικά που έβαλαν στα τελευταία τοσιμπα.

Ακόμη, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο και κρύο - αυτό είναι το 1ο και πιο σημαντικό κριτήριο, επειδή έχω βαρεθεί να κατεβάζω ταχύτητα για να μπορώ να ανεχτώ το θόρυβο από το ανεμιστηράκι. Είχα το ίδιο πρόβλημα στο fujitsu-siemens, και στο ασους, μόνο το vaio της δουλειάς είναι ήσυχο και δροσερό.

Πληκτρολόγιο και touchpad:

χωρίς αριθμητικό, να είναι άνετο και στιβαρό.

Οθόνη:

ίσως το επίπεδο καλού vaio και άνω, LED και ανάλυση 1440x900 - 2ο σημαντικότερο κριτήριο, μετά το σασί. Δε με πειράζει να είναι glossy, αλλά ως ένα βαθμό.

Επεξεργαστής:

νέα σειρά της ιντελ ι7 - νομίζω ότι αν είσαι σε αυτό το επίπεδο, οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι αμελητέες για τις περισσότερες εφαρμογές

Μνήμη:

τουλάχιστον 4 γιγα, ναι εντάξει, αλλά αξίζει να πας στα 8 γιγα?

Σκληρός δίσκος:

Ένας 160αρης ssd για το λειτουργικό και τα προγράμματα και ένα 7200αρης για δεδομένα θα ήταν καλή λύση αλλά αυτό μάλλον θα ελαστιχοποίησει τις πιθανότητες να βρω κάτι. άσε που αποκλείεις και το blueray disc έτσι.

Κάρτα γραφικών:

Όχι κάτι το ιδιαίτερο, να βοηθάει αλλά και να μην αυξήσει το βάρος και τις θερμοκρασίες

οπτικός δίσκος:

Αν έχει ενα blue ray disc με έξοδο hdmi θα είναι ένα συν, αλλά τώρα που το καλοσκέφτομαι θα 'συμβιβαζόμουν' και με ένα φορητό που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια γρήγορη θύρα, αν ήταν να κερδίσω σημαντικά σε βάρος και διαστάσεις

μπαταρία:

να έχει μια αξιοπρεπή αυτονομία της τάξης των 4 ωρών με νορμαλ χρήση

τιμή:

αφήσαμε την λυπητερή για το τέλος - τέτοιο σύστημα αν υπάρχει (ή θα υπάρξει διαθέσιμο τους επόμενους μήνες) δεν θα είναι φθηνό, αλλά δεν πρόκειται να δώσω +2 χιλιάρικα, οπότε πρέπει να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα

Αυτή τη στιγμή δεν μπόρεσα να βρω κάτι με όλα αυτά, ανεξαιρέτως τιμής και αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει σύντομα (μέσα στους επόμενους 6 μήνες) και αν ναι, πόσο θα κοστίζει...

Δημοσ.

Παύλο είχα γράψει ολόκληρη έκθεση αλλά δυστυχώς με κρέμασε ο Opera και πήγαν στον βρόντο...

Επειδή είναι περασμένη η ώρα και δεν έχω τη διάθεση να τα ξαναγραψω από την αρχή απλά επιγραμματικά σημειώνω τα εξής.

1. Αν σε ενδιαφέρουν τα 3 μοντέλα που ανέφερες, καλύτερο συνολικά το Elitebook αλλά αμφιβάλω αν είνια αυτό που ψάχνεις.

Υπόψην ότι το 15άρι envy είναι θορυβώδες.

[quote]Emissions

System Noise / Temperature

We couldn't measure the exact temperature on-site, but in the Envy 13 we observed a nearly inactive fan when idling. The Envy 15 is quite different. Even in idle mode it blows a lot of hot air out.

This impression is confirmed by the observed case heating. We'd call the surface temperatures of the Envy 15 quite high. Especially the palm rest areas become subjectively rather warm and reach a temperature of estimated 40°C when idle (!).

We'd say the bottom side feels with about 45°C even hot. So, considering the high performance hardware components inside, we are quite interested in the Envy 15's heat management under load...

The Envy 13 case also became lukewarm. However, it's temperature emissions were clearly lower than those of the Envy 15. As the fan stays inactive it can be assumed that the developers also utilized passive cooling in the Envy 13.

http://www.notebookcheck.net/Hands-On-HP-Envy-13-Envy-15-in-Review.20675.0.html

2. Να βρεις κάτι που πληροί όλα τα ζητούμενα δεν υπάρχει. Θα χρειαστείς να κάνεις παραχωρήσεις. Αξιολόγησε ποια είναι τα πιο σημαντικά και κινήσου ανάλογα (έχεις αναφερθεί ήδη σε ένα βαθμό).

3. Η πρότασή μου είναι η καλύτερη έκδοση του Sony Vaio VGN-FW που αντέχει η τσέπη σου. Είναι 16,4'' και ίσως λίγο μεγαλύτερο απο αυτό που ιδανικά θέλεις, αλλά λόγο λεπτού σχεδιασμού έχει βάρος 15'' και γενικά είναι μαζεμένο και καλόγουστο. Καλή ποιότητα κατασκευής, σούπερ οθόνη, αθόρυβο και παρότι Sony με πολύ καλό value for money.

Αυτά τα ολίγα...ας όψεται ο δαίμων του πληκτρολογίου.

Δημοσ.

γιατί δεν φτιάχνεις ένα στο plaisio ή στο e-shop ή στο multirama κ.α. που να είναι όσο το δυνατόν κοντινότερο σε αυτό που θες;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις ιδέες παιδιά

Θα συμφωνησω με τον Μιχαλη, αυτη τη στιγμη μηχανημα τέτοιο δεν υπάρχει, απλά μετά απο ώρες ψαξιματος ονλαιν σκεφτηκα να δημοσιεύσω ένα θέμα με 2 αξονες:

1. όπως παντού, έτσι στους φορητούς οι εταιρείες ψάχνουν για κερδοφόρες niche αγορές με μεγάλα περιθώρια κέρδους. Πιστεύω ότι τα premium laptops είναι μία τέτοια, αφού μετά τη dell και η hp μπαίνει σε αυτή την αγορά προσπαθώντας βέβαια να αντιγράψουν το προ της apple. Το ερώτημα είναι μπορούν να προσφέρουν μια πρόταση που να αξίζει τα χρήματα που ζητούν... Αγορά πιστεύω ότι υπάρχει, αν υπάρχει κάποιος που δίνει ενα 500αρικο για κινητο, 1500 για έναν τοπ φορητό δε φαινονται και πολλά.

2. ο δευτερος προβληματισμος είναι αν θα δούμε κάποιες σημαντικές διαφορές απόδοσης στα συστήματα νέας γενιάς, που θα συνδυάζουν τους νέους επεξεργαστές σε συνδυασμό με τους ssd δισκους και την αφθονη (πραγματικα ομως αφθονη) μνήμη. Και φυσικα, αν ολα αυτα θα μπορουν να βελτιωσουν και επιμερους στοιχεια όπως το βαρος, η αυτονομια κτλ.

το elitebook φαινεται καλο, αλλα ειναι λιγο περισοττερο business, όπου έχω το τελευταιο 13αρι vaio (sr) και είμαι υπερευχαριστημενος και υπερκαλυμμενος. Εψαχνα κατι all around, που να έχει και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Aπο σονυ αυτό που είδα και μου άρεσε ήταν η nw σειρά, που δε ξεφευγει και σε μεγεθος:

https://www.sonystyle.co.uk/SonyStyle/VAIO-Laptop-PCs/NW-Series-15-5/VGNNW11Z/T.CEK

Συνολικά όμως αν το δεις, δεν προσφέρει τίποτα το παραπάνω από πολλά αλλα παρόμοια. Γενικα κανένα από τα μεγάλα vaio δεν αντιπροσωπεύουν τη νέα γενια.

Σχετικα με το πλαισιο κ μουλτιραμα, δε νομιζω ότι μπορούν να φτάσουν την ποιότητα κατασκευής των κορυφαίων εκ των επώνυμων. Πολλοί φίλοι εδώ φαίνεται να συμφωνούν, ακόμα και αυτοί που διαφωνούν παραδέχονται οτι κάνεις κάποιες υποχωρήσεις οταν πας σε τετοιες λύσεις. Ειχα ενα τετοιο μηχανημα προ 2ετιας για ενα μικρο χρονικο διαστημα, ήταν καλό μεν αλλά όταν το σύγκρινα με το επώνυμο που μου εδωσαν για αντικατάσταση η διαφορά ήταν εμφανής.

Και αλλαξε τον οπερα, ο μοζιλα δε θα σε κρεμασει ποτε (ή σχεδόν...)

Δημοσ.
http://www.dell.com/content/products/category.aspx/laptop-gaming?c=us&l=en&s=dhs

τσεκαρε εδω και θα δεις οτι υπαρχει.

απλα πρεπει να πουλησεις κανα νεφρο για να το παρεις:lol:

15.6" WideFHD 1920 x 1080 -WLED:

FullHD σε 15αρα? Για ταινίες-παιχνιδιά ναι, για καθημερινή χρήση όμως?

ασε που κανει μπαμ οτι ειναι gaming laptop και δε φαινεται κ ιδιαιτερα ελαφρυ. Γενικά παίζει άλλη κατηγορία.

Για την τιμή δεν το σχολιάζω... αν και σε αυτό το επίπεδο, δεν περιμένεις να το πάρεις και τσαμπα ε?

Δημοσ.

Από την μια υπάρχει η λύση των Turbo-x iron εάν θες μεταλικο , αλλά έχουν λίγο θόρυβο , από την άλλη μπορείς να πάρεις το Macbook Pro που έχω στην υπογραφή μου :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...