Moderators Malthador Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ξέρω ότι η ερώτηση μου θα ακουστεί σαν κακόγουστο αστείο του Σεφερλή, αλλά μπας και έχει δοκιμάσει κανείς να τρέξει το Eurofasma Next της SingularLogic σε 64-bit Linux (κατά προτίμηση σε Debian Lenny ή σε Kubuntu Jaunty/Karmic); Το θέμα έχει ως εξής: Είναι το κεντρικό pc που έχει τις βάσεις δεδομένων του Eurofasma. Το pc αυτό έχει κουμπωμένα Windows XP. Θέλω να φορέσω το Eurofasma στο laptop μου, επειδή όμως χρειάζεται μία μίνι εγκατάσταση πρέπει να χρησιμοποιήσω Wine ή Vbox (κατά προτίμηση Wine) και έπειτα να συνδέσω το laptop μου, που χρησιμοποιεί 64-bit linux, με το κεντρικό pc, που έχει Windows XP 32-bit. Κατά πόσο θα μπορέσω να στήσω τέτοιο δίκτυο μέσω Wine ή μέσω Vbox; Ξέρω ότι ο σενάριό μου μοιάζει με επιστημονικής φαντασίας, αλλά αφενός δεν μου περισσεύουν 200 ευρώ για να αγοράσω κι άλλη άδεια Windows, αφετέρου είναι διπλός κόπος να αλλάζω συνέχεια OS μόνο και μόνο για να μπαίνω στο eurofasma. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας την ρίξει, μέχρι τη Δευτέρα που θα πάρω τηλέφωνο στην SingularLogic και τσακωθώ μαζί τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δεν το' χω δοκιμάσει, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να παίξει με το Wine. Το ότι είναι 64bit το λειτουργικό δεν έχει σημασία, αν υποστηρίζει το Wine η διανομή, θα παρέχει αναγκαστικά και 32-bit αντίγραφα των απαραίτητων βιβλιοθηκών. Κάνε την απόπειρα, δε χάνεις τίποτα Πάντως η Singular δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει, αφού δεν υποστηρίζει άλλο λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 ...αλλά αφενός δεν μου περισσεύουν 200 ευρώ για να αγοράσω κι άλλη άδεια Windows Πάντως, αν σε ενδιαφέρει και το θέμα νομιμότητα, ακόμη και σε Vbox/vmware/άλλη vm, πάλι θελεις άδεια windows. Με wine, όχι. θα προσπαθόυσα πρώτα με wine, που θα πιάσει λιγότερο χώρο, και θα μοιάζει πιό πολύ με native εφαρμογή. αλλα αν δεν του αρέσει το κρασί , με virtualbox θα σου χορέψει 99,9% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.