pagos4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα... Έχω πρόβλημα με ένα εξωτερικό δίσκο (δεν τον διαβάζει το pc) o οποίος περιέχει ΄΄πολύτιμα΄΄ αρχεία για μένα... Αφού δοκίμασα ανεπιτυχώς τα πάντα , οι φίλου του insomnia μου είπαν να δοκιμάσω live cd linux μήπως και μπορέσει το cd να το ΄΄διαβάσει΄΄. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα απο live cd και γενικότερα απο linux. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση??? thanx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Τι πρόβλημα δηλαδή έχει τον βάζεις επάνω στο συστημα και δεν τον βλέπει? Φαντάζομαι το έχεις δοκιμάσει σε άλλα μηχανήματα με windows επομένως πρέπει να κάνεις τα εξής αρχικά. Πρώτο βήμα είναι να κατεβάσεις μια διανομή Linux . Προτείνω πχ το ubuntu που μπορεί να το έχεις ακούσει http://www.ubuntu.com/getubuntu/download Αυτό που θα κατεβάσεις είναι ένα live image και θα το κάψεις σε ένα CD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagos4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ακριβώς.... Έχω δοκιμάσει σε Windows αλλά δεν τον βλέπει στο BIOS και ΄΄κολλάει΄΄ το pc στην αρχική οθόνη της μητρικής πριν το booting. Έχω κατεβάσει την έκδοση που μου είπες και περιμένω βοήθεια!!! thanx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δε νομίζω πως το πρόβλημά σου είναι το λειτουργικό σύστημα. Αν κολλάει το PC σε τόσο πρώιμο στάδιο του booting, ούτε το Linux LiveCD θα σε σώσει. Ίσως πρέπει να δοκιμάσεις το δίσκο είτε σε άλλο PC είτε αφαιρώντας τον από τη θήκη του (αν είναι εφικτό, δεν αποσυναρμολογούνται όλες οι external HDD θήκες) και συνδέοντάς τον ως εσωτερικό στο PC σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagos4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δε νομίζω πως το πρόβλημά σου είναι το λειτουργικό σύστημα. Αν κολλάει το PC σε τόσο πρώιμο στάδιο του booting, ούτε το Linux LiveCD θα σε σώσει. Ίσως πρέπει να δοκιμάσεις το δίσκο είτε σε άλλο PC είτε αφαιρώντας τον από τη θήκη του (αν είναι εφικτό, δεν αποσυναρμολογούνται όλες οι external HDD θήκες) και συνδέοντάς τον ως εσωτερικό στο PC σου. Δεν ανοίγει ούτε μέσω ubuntu... Δεν μπορεί να αφαιρεθεί απο τη θήκη του,αλλά έχω δοκιμάσει με το καλώδιο τροφοδοσίας του pc αλλά και με αυτό του κουτιού του.Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...Ακούγεται ένας ήχος σαν ΄΄μπιπ΄΄ ΄΄μπιπ΄΄ και δεν τον αναγνωρίζει. Σε διαφορετικό pc που το δοκίμασα αναγνωρίζεται το νέο υλικό σαν ΄΄Μονάδα Δισκέτας Α: ΄΄ (το pc δεν διαθέτει καν floppy drive) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 USB είναι ο δίσκος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagos4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 USB είναι ο δίσκος? ναι usb αλλά και μέσω sata το αποτέλεσμα είναι ίδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασες να κάνεις boot χωρίς να είναι συνδεδεμένος και να τον συνδέσεις μόνο αφού φορτώσει το λειτουργικό σύστημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagos4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασες να κάνεις boot χωρίς να είναι συνδεδεμένος και να τον συνδέσεις μόνο αφού φορτώσει το λειτουργικό σύστημα; το δοκίμασα και αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Και; Τί συμβαίνει; Στον Device Manager των Windows φαίνεται ο σκληρός δίσκος ως συσκευή USB mass storage ή όχι; Δοκίμασες στη συνέχεια κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagos4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ο δίσκος παίρνει κανονικά ρεύμα και όταν τοποθετώ το usb ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος αλλά δεν τον διαβάζει το pc... και δεν φαίνεται ούτε στο device manager ούτε στο bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.