Προς το περιεχόμενο

Αγορά Μεταχειρισμένου Αυτοκινήτου για Αρχάριο

DeathBoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα,πρόσφατα πήρα το δίπλωμα οδήγησης και σκέφτομαι για αγορά αυτοκινήτου. Τα χρήματα που σκοπεύω να δώσω είναι το πολύ μέχρι 3000ε και κάτι λιγότερο ίσως, θέλω ένα αμαξάκι για πρώτο να μάθω τα βασικά και πολύ αργότερα να πάρω ένα καινούριο. Εσείς σε αυτά τα χρήματα τι θα μου προτείνατε?Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

peugeot 206/seat ibiza/ford fiesta/renault clio/skoda fabia/fiat punto/mitsubishi colt 10ετιας φανταζομαι οτι θα βγαινουν καπου στα 3000 (δεν παρακολουθω τιμες μεταχειρισμενων για να πω την αληθεια). Αν βρεις κατι σε 1.4 σε καλη κατασταση ακομα καλυτερα για νεο οδηγο. Το 1.2 ισως σε ταλαιπωρει οδηγικα. Παντως οτι και αν παρεις προτιμησε τετοιου μεγεθους αμαξι.

Προσεξε τι φθορες θα εχει γιατι τα 3.000 που θα δωσεις μπορει να σου βγουν ευκολα 4000-5000. Συγκεκριμενα:

Δισκο/πλατω, λαστιχα, ιμαντες, μπαταρια, τακακια, καταλυτης (το νου σου να εχει καρτα καυσαεριων) και πιθανες ζημιες που θα χρειαστουν αποκατασταση. Ειναι στανταρ πραγματακια που οταν καποιος εχει σκοπο να πουλησει το αμαξι δεν τα αλλαζει και παει ο κουκος αηδονι στον επομενο κατοχο.

Απαραιτητα να εχει βιβλιαρακι/αρχειο σερβις συμπληρωμενο και σφραγισμενο απο τα εκαστοτε συνεργεια. Μη διανοηθεις να παρεις αμαξι που δεν εχει συμπληρωμενο βιβλιαρακι σερβις, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα μετανιωσεις για την αγορα που εκανες.

Συμφωνώ με όσα είπε ο φίλος απο πάνω μου και να προσθέσω ότι καλύτερα προτίμησε κάτι από Ιαπωνία μεριά μιας κι εκείνης της εποχής ήταν πιο ανθεκτικά μηχανικά.Mitsubishi Colt,Suzuki Swift,Toyota Starlet,Nissan Micra πιστεύω είναι πολύ καλές περιπτώσεις για αρχάριο.Ψάξτο καλά όμως πριν αγοράσεις μην σου κοστίσει τα διπλάσια τελικά.Good Luck!!!

Ακριβως, καποια συγκεκριμενη προταση για αυτοκινητο δεν υπαρχει, απλα να προσεξεις αυτο που θα παρεις να ειναι σε οσο το δυνατον καλυτερη κατασταση γινετε

Επισης θα προτεινω κατω απο 1400cc για να εχεις φτηνοτερα τελη, σαν πρωτο σου αμαξι η εξτρα οικονομια θα σε βολεψει πολυ (εκτος αν εχεις σκοπο να κανεις συχνα ταξιδια)

Και φυσικα να ειναι απο 2000 μοντελο και μετα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,σίγουρα θα υπάρξει προσοχή στην αγορά και από την στιγμή που ο πατέρας μου είναι της δουλειάς(μηχανικός)δεν θα κάνουμε λάθος. Εμένα μου πρότεινε ο πατέρας μου όπελ corsa δεν λέω μια χαρά αυτοκίνητα και δεν βγάζουν τίποτα,απλά από θέμα αισθητικής δεν μου αρέσει,και η έκδοση με υδραυλικό κοστίζει παραπάνω, μέσα στις σκέψεις μου είναι και τα Cintroen Saxo δεν τα πάω τα Γαλλικά αλλά νομίζω ότι αυτό είναι από τα καλύτερα μοντέλα που έχει βγάλει. Βέβαια έψαξα και για Ιάπωνα που είναι η προτίμηση μου κυρίως στα starlet αλλά οι τιμές είναι πολυ τσιμπημένες και σε χρονολογία 99-2000 ακόμα. ευχαριστώ για την Βοήθεια και τα σχόλια σας δεκτά.

• Moderators

Γιατι ειδικα τα Yaris τα δινουν πανακριβα. Οποτε μπορεσεις τσεκαρε λιγο τιμουλες...

Εγω θα ελεγα οτι μπορει να βρει ακομα και καποιο με πραγματικα αξιοπρεπεις επιδοσεις, οπως π.χ. Corsa 1.4 90PS ή Clio 1.4 90PS ή ακομα και Punto 1.25 80PS.

Και ειναι γνωστο οτι δε σπανε δε χαλανε ουτε αυτα (με ενα ερωτηματικο για το Clio).

Α να προσθεσω κι εγω να προσεξεις να μην ειναι τρακαρισμενο (φαινεται αν εχουν "παρει" οι ζωνες παραμορφωσης εμπρος ή αν υπαρχει παστα στις λαμαρινες που ειναι κολλημενες στους θολους των αμορτισερ). Επισης, μη παρεις καποιο που "μονο στη πολη το ειχε η γυναικα μου για το σουπερμαρκετ". Μακρια απ αυτα!

Μη ξεχασω να σου πω οτι και καμια γρατζουνιτσα να εχει, αν ειναι αριστο μηχανικα- απο "μεσα", να το προτιμησεις. Ετσι θα σου φυγει πολυ γρηγορα και η καψα να το εχεις μονιμα πεντακαθαρο, και θα στεναχωρηθεις λιγοτερο στο πρωτο σου ακουμπημα. (Το οποιο ειναι δεδομενο οτι θα συμβει αργα ή γρηγορα, πρωταρης οδηγος εισαι, οσο προσεκτικος κι αν εισαι τη βλακεια του αλλου καποια στιγμη δε θα μπορεις να την αποτρεψεις).

PS: Αν δεις κατι σε Colt, να το δοκιμασεις πρωτα για να δεις αν οντως χωρας μεσα :P

Φίλε μου αφού δεν θες να ξοδέψεις λεφτά (και καλά κάνεις) για το πρώτο σου αμάξι και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ήδη κάποιο σαραβαλάκι στην οικογένεια, θα σου πρότεινα δαγκωτό αμάξι από κατασχεμένα. Ορίστε και το λινκ για να πάρεις μία ιδέα στο τι αυτοκίνητα συνήθως διατίθονται. Επίσης υπολόγισε ότι τα αμάξια αυτά θα έχουν εφ'όρου ζωής 40% φοροαπαλλαγή και ότι σε εξόφληση του ποσού της αγοράς τις μετρητοίς υπάρχει έκπτωση 30%... Αν δηλαδή η τιμή του αμαξιού που σε ενδιαφέρει κλείσει στα 1000 ευρώ (κάτι πολύ πιθανό για αμαξάκι του 95-98), θα πληρώσεις μόνο 700!!! Επίσης αρκετά αμάξια επειδή δεν δέχονται ούτε μία προσφορά ξαναβγαίνουν στο σφυρί με μειωμένη αρχική τιμή. Κάποια στιγμή μες στην επόμενη εβδομάδα φαντάζομαι θα βγάλουν και τις προκυρήξεις του Νοεμβρίου οπότε stay in tune.

Citroen_ZX_front_20071031.jpg

Αγάπη μεγάλη.

χε....ειχα παλιοτερα ενα citroen zx monte carlo clim. θα του βγει και αρκετα φθηνοτερα κιολας απο 3 χιλιαρικα (και με υδραυλικο τιμονι, αεροσακο οδηγου, air con, ηλεκτρικα παραθυρα και δεξι καθρεφτη-και θερμαινομενους ειχε εμενα). πολυ καλο αμαξακι και παρα πολυ οικονομικο αλλα θα ειναι πριν το 2000 (και ισως τελικα περασουν αυξημενα τελη γι αυτα) και ειναι και 1.4 (παρολο που οπως ειπα ειναι οικονομικο σε καταναλωση, εχει αυξημενα τελη σε σχεση με καποιο μεχρι 1350 κυβικα).

να ξερεις οτι επειδη στην οικογενεια υπαρχει και saxo και ειναι επισης πολυ οικονομικο αυτοκινητο (παρολο που απο 1.1 εγινε 1.4).

ακομα και xsara πρωτης γενιας βρισκεις παντως μεχρι 3000 (επισης 1.4 μηχανη..ιδια με του zx και του saxo), πολυ καλα εξοπλισμενα συνηθως και εχουν βγει κι αυτα αυτοκινητα σκυλια. γενικα, οτι αμαξι παρεις ψαξτο να ειναι καλοσυντηρημενο, ας εχει και καμια γρατζουνια οπως ειπαν και παραπανω...αρκει να μην αρχισει να σου ζηταει μετα μηχανικα και σου φυγουν αλλα τοσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...