christomar Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα, φτιάχνω μία εφαρμογή με php και mysql. Χρησιμοποιώ το google map και μέσα από την εφαρμογή προσθέτω σημεία - τοποθεσίες στο χάρτη. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρει κάποιος πώς μπορώ να χωρίσω το χάρτη σε περιφέρειες. Αυτό βασικά που θέλω, και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος συγκεκριμένος, αν δεν είναι με το google map δε με πειράζει, που να χωρίζει το χάρτη της Ελλάδας σε περιφέρειες και να μπορώ να διαλέγω με mouse hover ή click μία συγκεκριμένη περιφέρεια ώστε να μου βγαίνουν στο χάρτη στη συνέχεια όλες οι εγγραφές που έχω στη βάση μου που ανήκουν στη συγκεκριμένη περιφέρεια.. αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με οποιοδήποτε κομμάτι απ'όλο αυτό θα μ'έσωζε! Ευχαριστώ πολύ!
alexandr0s Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Με flash γίνεται πολύ εύκολα. Εγώ εκεί θα πήγαινα (αν και είμαι κατά του flash). Χώρισε τις περιφέρειες σε ένα χάρτη, και μετά ανάλογα που έχει κάνει link στείλε τον χρήστη στην ανάλογη σελίδα με τα ανάλογα spots.
bobosss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 http://www.w3schools.com/TAGS/tag_map.asp με τον παραπάνω τρόπο ορίζεις περιοχές σε μια εικόνα και τις κάνεις link ή οτι αλλο θές.Μπορείς να χρεισημοποιήσεις αυτον τον τρόπο και όταν κλικάρεις σε μία περιοχή να καλείς την ανάλογη php σελίδα που κάνει το ερώτημα στη βάση για την περιοχή που θές. Για να μην ταλεπορήσε με το να βρείς τις περιοχές μέσα απο το dreamweaver μπορείς να επιλέξεις με το ποντικάκι μια περιοχή και να σου φτιάξει τα tags απο πίσω. Έχει και παράδειγμα στο w3cschools που σου έστειλα παραπάνω για να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί
Leatherwolfgr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Έχω κάνει κάτι παρόμοιο με google maps και polygon overlays. Θα έλεγα ότι πάνω κάτω μοιάζει λίγο με την λύση που πρότεινε ο Bobosss αλλά θέλει περισσότερη δουλειά. Χρησιμοποίησε το version 3 του api και αν έχεις κάποια μικρή εμπειρία με google maps δεν νομίζω να δυσκολευτείς τραγικά. Στο παρελθόν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο και με flash και ίσος τελικά ήταν η πιο εύκολη λύση αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το κάνεις με google maps. Αν θες περιέγραψε το project σου γιατί ίσως να έχω έτοιμα πράγματα να σου δώσω που μπορεί σε να διευκολύνουν λίγο. Έχεις κάποιο URL να δούμε? Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά που σου είπα στο πολύ καλό documentation της version 3. Καλή τύχη.
snk7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 με google map API και τις βιβλιοθηκες της KLM. πρωτα ψαξε για το ΑΡΙ και μετα θα καταλαβεις τι λεω για ΚLM.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.