therock Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Θυμαστε ποιο ειναι εκεινο το site που καταγραφει που την καταναλωση καυσιμων ανα οχημα? Δεν μπορω να το βρω απο τα bookmark μου. Το ψαχνω στο google Και μου βγαζει ενα σωρο αλλα. Αναφερομαι σε αυτο που χρησιμοποιουν και διαφορα μελη και αναφερουν την ενδειξη στην υπογραφη τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 http://www.spritmonitor.de Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μπραβο ρε φιλαρακι αυτο εννουσα! Παντως το συγκεκριμενο Προκειται για προσωπικες καταγραφες ετσι οχι εργοστασιακες? Ρωταω για να ξερω τι μου γινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δεν ειναι εργοστασιακες τιμες.Ειναι απο χρηστες-οδηγους του καθε αυτοκινητου.Για μενα ο πιο αξιοπιστος τροπος να δεις καταναλωσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Συμφωνοι, καθως οι μετρησεις αυτες ειναι σε πραγματικες συνθηκες αλλα ειναι αξιοπιστη η καταγραφη? Ας πουμε πως ξερεις ποση βενζινη σου μενει την ωρα που το γεμιζεις μεχρι το σημειο που θα ξαναδειασει? Απλως υπολογιζεις χοντρικα βαση του δεικτη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δεν ειναι δυσκολο αν υπολογιζεις με βαση τα ποσα λιτρα βαζεις καθε φορα.Πχ γεμιζω και φευγω ταξιδι και οταν φτανω ξαναγεμιζω με 30 λιτρα πχ.Αρα στο ταξιδι εκαψα 30 λιτρα.Κανεις διαιρεση με τα χιλιομετρα και βγαινει η μετρηση.Δεν ειναι με ακριβεια ml,αλλα σε γενικες γραμμες και με αρκετες επαναληψεις παιρνεις ενα σωστο μεσο ορο.Σε συνδυασμο με το trip computer βγαζεις αξιοπιστες μετρησεις.Μην ξεχνας οτι στο εξωτερικο συνηθως δεν κλεβουν οι μανικες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ακριβως. Ξερεις ποσα εκαψες τη τελευταια φορα, απλα κοιταζοντας το δεικτη στη πρατηριο που λεει ποσα εβαλες ακριβως εκεινη τη στιγμη. Κοιταζοντας αυτο, σε συνδυασμο με αυτο που λεει ο χιλιομετροδεικτης (οδομετρο), τον οποιο μηδενιζεις καθε φορα που πας σε πρατηριο, βγαζεις ενα αρκετα ακριβες ποσό μεσης καταναλωσης. Παντως μου φαινεται αρκετα δυσκολο να εχω καταναλωση 9 λιτρα/100km στο δικο μου Lancia Dedra 1.8ie, μαλλον προς τα 12βαλε λιτρα που δινουν στα διλιτρα θα εχω. Ελπιζω τωρα με το Grande Punto 1.4 να εχω αξιοσημειωτη μειωση, γιατι δεν ειναι κατασταση αυτη, να δινω ενα 50ρικο τη βδομαδα σε βενζινες... (Χαρακτηριστικα θυμαμαι περσυ που ημουν τελειως αδειος και η βενζινη ειχε 1,46 ευρω το λιτρο, οταν πηγα στο πρατηριο του ειπα: "Βαλε ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ". Και ο ανθρωπος αναρωτηθηκε αν ακουσε καλα, καθως μπροστα του ειχε ενα κανονικο sedan αυτοκινητο, και οχι καποιο τζιπ ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Οχι ενταξει την διαδικασια την καταλαβαινω απλως αναφαιρομαι στην αξιοπιστια καταγραφης. -Ας πουμε οταν βαζεις βενζινης βλεπεις που ειναι η βελονα. Δηλαδη αν εχεις 6 σκαλες και ειναι 1 πριν το τελος, τοτε καταγραφεις ποσο χιλιομετρα κανεις μεχρι να ξαναπαει στο ιδιο σημειο. Αλλα εγω λεω πως οι βελονες ψιλοχανουν πρωτον, αρα δεν σημαινει στανταρ πως αμα η βελονα ξαναπαει στο σημειο που ηταν πριν το γεμισμα τοτε εχεις καταναλωσει ακριβως το 100% των οσων γεμισες. -και δευτερον οπως ανεφερε και ο φιλος μας doctorkostis τα πρατηρια κλεβουν κιολας. Αρα το μονο σιγουρο ειναι πως χανεις, τωρα το ποσο χανεις δεν το ξερεις αλλα με εναν μεσο ορο παιρνεις μια χοντρικι ιδεα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Υπολογιζεις με βαση τα ποσα λιτρα χρειαζονται για να γεμισεις το ντεποζιτο.Αυτο εχει το "μειονεκτημα" οτι καθε φορα που πας πρατηριο πρεπει να γεμιζεις για να εχεις μετρησεις με ακριβεια. Εξηγουμαι: Με το που θα γεμισεις μηδενιζεις το χιλιομετρητη.Τα χιλιομετρα που θα κανεις μεχρι το επομενο γεμισμα τα διαιρεις με τα λιτρα βενζινης που θα βαλεις στο επομενο πρατηριο(εννοειται μεχρι να γεμισει παλι το ντεποζιτο).Ετσι θα βγαλεις καταναλωση λιτρα/100χλμ και απλα πρεπει να θυμασαι αν τα χιλιομετρα αυτα εγιναν σε εθνικη,πολη ή επαρχιακο δικτυο.Με αυτο τον τροπο εχεις μια σχετικα αξιοπιστη μετρηση του ποσο καιει το αυτοκινητο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ακριβως, γεμιζεις καθε φορα και απλα κοιτας ποσα εκαψες απο την ενδειξη στο πρατηριο. Δεν ειναι αναγκη να υπολογιζεις "α τοσο κατεβηκε η βελονα αρα τοσα εκαψα". Για την ακριβεια η βελονα δεν παιζει κανεναν μα κανεναν ρολο. Και ναι τα πρατηρια κλεβουν, αλλα αν ειναι να κλεβουν, σε καθε γεμισμα κλεβουν το ιδιο, οποτε και παλι αξιοπιστη βγαινει η μετρηση. Νταξει, οχι με ακριβεια mg οπως αναφερθηκε, αλλα με ακριβεια δεκατου του λιτρου ανα 100km σιγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.