Προς το περιεχόμενο

Καινούριο VAIO, ερωτήσεις...

Evan_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, έχω ένα καινούριο Vaio (VGN-NW21EF-S) και έχω μερικές ερωτήσεις...

1) Ξεκίνησα τη διαδικασία των recovery disks, θα μου πάρει 4 DVD συνολικά. Αυτό είναι το backup των windows (win 7) όπως τα έχω διαμορφώσει εγώ αυτή τη στιγμή; Με τα updates και τις ρυθμίσεις μου; Ή μήπως είναι τα windows όπως όταν πρωτάνοιξα το μηχάνημα πριν μερικές ώρες;

2) Σκέφτομαι να κάνω format και να ξαναπεράσω τα Windows 7 (Home Premium) καθαρά χωρίς όλα τα σκουπίδια (mcaffee, office trials κλπ) που χε μέσα το μηχάνημα. α) Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα; β) Τα προγράμματα της Sony για το VAIO μπορώ να τα βρω ξεχωριστά; (ξέρω οτι μπορώ να βρω τους drivers)

3) Αν κατά το format σβήσω τον σκληρό εντελώς, μαζί και ένα μυστήριο recovery partition που πιάνει χώρο (τι είναι αυτό αλήθεια;), είναι οκ εφόσον έχω τα 4 recovery DVDs;

4) Πως μπορώ να μπω στο BIOS του laptop;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

2) Εκεί που βρίσκεις του drivers βρίσκεις και τα προγράμματα αυτά (πλην των trials)

3) Το recovery partition είναι για καθαρή επανεγκατάσταση και επαναφορά του υπολογιστή σου στην εργοστασιακή του μορφή. Αντί να σου δώσουν dvd δηλαδή κράτησαν ένα κομμάτι του δίσκου στο οποίο έχει πρόσβαση κατά το booting και πριν φτάσει στα windows.

Εγώ ΔΕΝ θα το έσβηνα...

4) δεν θυμάμαι τώρα αλλά κοίτα όταν ξεκινάει κάπου το αναφέρει (για λίγο)

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Εμένα το laptop δεν δείχνει τίποτα όταν κάνει boot, πέρα απο το VAIO logo (μεγάλο, στη μέση της οθόνης), και μετά το σήμα οτι φορτώνουν τα windows. Στο internet βρήκα οτι με το F2 στην εκκίνηση πας στο BIOS (το οποίο είναι εντελώς λιτό εντωμεταξύ, αλλά με βόλεψε στην αλλαγή των boot devices).

Δεν βλέπω τίποτα για recovery κατα την εκκίνηση.

Δημοσ.
Με το recovery που γίνεται όταν ξεκινάει το laptop. Κάπου βγάζει με πιο από τα "f" ξεκινάει.

Με το 10. Αλλα βγαζει ενα παραθυρο με 4-5 επιλογες.Miα για το σκληρο,, μια για windos αλλη για restore..και ταλλα δεν θυμαμαι) Αρα ποια θα διαλεξομε ωστε να επανελθουν τα windows στην αρχικη τους μορφη?? (οταν δηλαδη αγοραστηκε)????

Δημοσ.

Άλλη μια ερώτηση... Το laptop ήρθε με license για Windows 7 Home Premium. Tο product key είναι κάτω απο το laptop. Εγώ θέλω να ξαναπεράσω τα Windows 7 Home Premium αλλά καθαρά χωρίς τα έξτρα σκουπίδια που είχε περάσει η Sony. Χρειάζομαι οποιοδήποτε DVD εγκατάστασης των Home Premium, ή υπάρχει ειδική έκδοση κλειδωμένη στο Sony;

Το ρωτάω διότι μια εγκατάσταση που δοκίμασα (7 Home Premium x64 OEM) δεν έκανε activate στο Sony με το κλειδί μου. Τι επιλογές έχω; Αναγκαστικά μένω με τα Windows που χε πάνω;

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...