clevercitizen Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Θέλω να συνδέσω τα 5.1 ηχεία creative T6100 με την samsung 32Β650. Γίνεται απ ευθείας ή χρειάζομαι ενισχυτή? Με ενδιαφέρει ο 6κάναλος ήχος για τις hd ταινίες έτσι,τα τηλεοπτικά καναλια έτσι κ αλλιώς ούτε στερεοφωνικό δεν υποστηρίζουν.... Η tv έχει εξόδους για ακουστικα , audio L και R και digital audio out και κάτι άλλα component in, dvi audio in ενώ τα ηχεία έχουν τα κλασσικά 3 καλωδιάκια front rear middle.... Χρειάζομαι τα φώτα σας. Ευχαριστώ.
tarantules Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Καταρχήν ποιά είναι η πηγή που θα παίζει τις HD ταινίες? Κάποιο blu-ray? κάποια συσκευή ΝΜΤ(Νetwork Media Tank)? Για να βγάλεις ήχο 5.1 πρέπει η πηγή σου (αυτή που παίζει τα HD) και ΟΧΙ η tv σου , να έχει κάποια έξοδο αντίστοιχη.Η καλύτερη λύση είναι να τα συνδέσεις με οπτική ίνα.Δεν ξέρω εαν έχουν τα ηχεία σου τέτοια είσοδο.Το κοιτάς και μας λές. Επίσης , κοίτα εαν τα ηχεία σου έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DTS ή Dolby Digital (AC3).Εαν δεν έχουν τότε δεν θα πάρεις τον αντίστοιχο ήχο από τις HD ταινίες.
clevercitizen Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Καταρχήν ποιά είναι η πηγή που θα παίζει τις HD ταινίες?Κάποιο blu-ray? κάποια συσκευή ΝΜΤ(Νetwork Media Tank)? Για να βγάλεις ήχο 5.1 πρέπει η πηγή σου (αυτή που παίζει τα HD) και ΟΧΙ η tv σου , να έχει κάποια έξοδο αντίστοιχη.Η καλύτερη λύση είναι να τα συνδέσεις με οπτική ίνα.Δεν ξέρω εαν έχουν τα ηχεία σου τέτοια είσοδο.Το κοιτάς και μας λές. Επίσης , κοίτα εαν τα ηχεία σου έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DTS ή Dolby Digital (AC3).Εαν δεν έχουν τότε δεν θα πάρεις τον αντίστοιχο ήχο από τις HD ταινίες. Η τηλεόραση είναι η πηγή. Παίζει μια χαρά βιντεάκια(και mkv 1920χ1080). εδώ είναι τα χαρακτηριστικά τους: creative T6100 samsung 32b650
tarantules Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Θα σε απογοητεύσω λιγάκι.... Απότι βλέπω από τα specs των ηχείων δεν έχουν ψηφιακή σύνδεση (είτε οπτική είτε coaxial) και κάνουν αποκωδικοποίηση μόνο AC3 (Dolby Digital) και όχι DTS.Το καλύτερο θα ήταν να κάνει και DTS αλλά δεν πειράζει. Τώρα, εφόσον η πηγή σου είναι η τηλεόραση και επειδή το ηχοσύστημα συνδέεται μόνο αναλογικά,το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις στερεοφωνικό ήχο εκτός και εαν (που δεν το έχω δει πουθενά αυτό σε τηλεοράσεις) η tv σου έχει κάποια έξοδο 5.1 ήχου αναλογική (σαν αυτές που έχουν οι κάρτες ήχου - 3 mini-jack(1jack left-right,1 jack center-sub, 1 jack rear left-rear right)) ή 6 RCA. Μπορείς να κάνεις το εξής βέβαια για να πάρεις 5.1 ήχο.Να συνδέσεις το ηχοσύστημα με το pc σου (την κάρτα ήχου δηλαδή) και την έξοδο της κάρτας γραφικών να τη συνδέσεις στην είσοδο της tv
clevercitizen Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ναι, δεν έχει εισόδους καρφάκια όπως και η κάρτα ήχου του pc. Η μόνη είσοδος για καρφιά(τα 3 που βγάζουν τα ηχεία) είναι για ακουστικά. Όταν τα δοκιμάζω εκεί, αναλόγως το καρφί που θα βάλω θα έχω είτε ήχο απο front είτε rear είτε center. Δίπλα όμως έχει και εισόδους audio in left και right(άσπρο και κόκκινο). Αν βάλω εκεί μέσα τα άλλα 2 καρφιά(που δεν είναι για καρφιά αλλά για να συνδεθούν τα ηχεία απευθείας με το κοντό χοντρό καρφί) τότε έχω ήχο και από τα 5 ηχεία αλλά τα ηχεία έχουν καθυστέρηση στον ήχο(αυτά που βάζω στην είσοδο ακουστικών ανταποκρίνονται κανονικά ενώ τα άλλα που βάζω στις άλλες 2 εισόδους, έχουν μια ελάχιστη αλλά αισθητή καθυστέρηση). Τέλος πάντων, υπάρχει κάποιος τρόπος (με αγορα ενισχυτή?) για να εχω 6κάναλο ήχο? Αν αγοράσω καινούρια ηχεία τι θα πρέπει να προσέξω?
tarantules Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Το λευκό και κόκκινο είναι για RCA (αυτό που λες εσύ "χοντρό καρφί"). Εαν έχει τέτοια έξοδο η τηλεόρασή σου τότε με ένα καλώδιο που ημία άκρη του θα είναι καρφάκι (mini-jack) και η άλλη θα είναι 2 βύσματα RCA μπορείς να συνδέσεις το ηχοσύστημά σου με την tv για να πάρεις στερεοφωνικό ήχο. Τώρα , η πηγή σου (tv) θα βγάλει στερεοφωνικό ήχο και όχι 5.1. Το εαν θα παίζουν στα 5 ηχεία του ηχοσυστήματός σου δεν σημαίνει απαραίτητα οτι παίρνεις 5.1 ήχο... Στα δικά μου ηχεία πχ (Lgitech Z5500) μπορώ εαν βάλω από μια πηγή να παίξει πχ ένα τραγούδι mp3 (που έχει στερεοφωνικό ήχο) τα παίζει είτε από τα 2 μπροστινά ηχεία είτε (με επιλογή από το μενού του logitech) να παίξει Χ4 δηλαδή κάνει διανομή του στερεοφωνικού ήχου στα 4 ηχεία (στα 2 μπροστινά και στα 2 surround). Εαν θες τη γνώμη μου αυτά τα ηχειάκια (εαν σ'αρέσει να βλέπεις ΚΥΡΙΩΣ ταινίες με ήχο 5.1) ΔΕΝ κάνουν.Και από άποψη ισχύος καθότι αρκετά ψόφια και από άποψη περιορισμού συνδεσμολογίας και επειδή δεν αποκωδικοποιούν DTS ήχο που είναι όλα τα λεφτά.... Δεν ξέρω τι προυπολογισμό μπορείς να διαθέσεις αλλά μια άριστη επιλογή όσον αφορά απόδοση/τιμή είναι τα ηχεία που σου ανέφερα παραπάνω.Έχουν αρκετά χρόνια στην αγορά,η τιμή τους για αυτά που σου προσφέρουν εγώ προσωπικά τη θεωρώ εξευτελιστική (τα πήρα πέρσι από multirama στα 229 ευρώ) μιας και συναγωνίζονται στα ίσια ηχοσυστήματα με ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία της τάξης των 1000+ ευρώ.Από εισόδους έχει και αναλογικές αλλά και ψηφιακές (οπτική και ομοαξονική).Ο ήχος τους δεν παίζεται.Άμα δεις ταινία με ήχο DTS θα κλάσεις μέντες....Ένα search στο νετ θα σε πείσει για τις δυνατότητές τους.Εαν βρείς κανένα φίλο σου που τα έχει για να τα ακούσεις κι εσύ , ακόμα καλύτερα Εαν το badjet σου είναι πολύ χαμηλό για να πάρεις κάτι τέτοιο πάω πάσο
clevercitizen Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Εδώ φαίνεται το πανελ της tv. Άν αγοράσω τα z5500(και εγώ έχω διαβάσει άριστες κριτικές γι'αυτά) τότε απευθείας τα συνδέω στην digital audio out και έχω 5.1 ήχο στις ταινίες(εννοείται ότι και οι ταινίες έχουν 6κάναλο ήχο και όχι στερεοφωνικό)? Με τα ηχεία που ήδη έχω(τα έχω μια τετραετία έτσι, τα έχουν φάει τα ψωμιά τους και τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους και με το παραπάνω), μπορώ να αγοράσω κάποιον ενισχυτή για να έχω 5.1 έστω και ac3 ή όχι? Και γενικά οι ενισχυτές τι ρόλο βαράνε? δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το κομμάτι του ήχου και δεν έχω ιδέα, αν μπορείς να με διαφωτίσεις... Σε ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σου...
tarantules Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Από εισόδους-εξόδους βλέπω οτι η tv σου δίνει ρέστα.Μέχρι και ethernet έχει! Τώρα, εαν πάρεις τα Ζ5500 , προφανώς η καλύτερη σύνδεση με την tv σου είναι μέσω της ψηφιακής οπτικής.Θα φεύγει ατόφιο και ανεπεξέργαστο το ψηφιακό σήμα από την tv σου (το audio μέρος από τις ταινίες HD) θα πηγαίνει στον αποκωδικοποιητή DTS ή AC3 του ενσωματωμένου ενισχυτή του Ζ5500 και από εκεί στα ηχεία σου θα ακούς 5.1 ήχο. Τα Ζ5500 δεν είναι τα μοναδικά που έχουν ψηφιακή σύνδεση και αποκωδικοποιητή DTS.Απλά εγώ στα πρότεινα σαν best value for money. Συμβουλή μου (για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου) είναι πριν αποφασίσεις να τα πάρεις , να τα ακούσεις πρώτα.Κάθε αυτί είναι ιδιαίτερο και όλα είναι υποκειμενικά στο θέμα ήχου. Επίσης για τα Ζ5500 να σου επισημάνω οτι αν και για ταινίες DTS είναι τέλεια,εαν τα θες για μουσική οι περισσότεροι λένε οτι δεν κάνουν διότι δεν έχει καλά μεσαία και χαμηλά.Εμένα προσωπικά και μουσική που έχω βάλει και έχω ακούσει είναι κορυφαία.Αλλά όπως σου είπα όλα είναι υποκειμενικά. Το επόμενo τώρα στάδιο μετά από αυτές τις συνθέσεις τύπου Ζ5500 (γιατί ουσιαστικά μιλάμε για pc speakers και όχι αμιγώς home cinema) είναι να πάρεις ξεχωριστό ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία.Στα Ζ5500 έχουμε ενισχυτή και subwoofer μαζί. Εδώ ανεβαίνει και το κόστος όπως φαντάζεσαι,και για να πάρεις κάποιο σεβαστό και με αξιώσεις σύνολο θες από χιλιάρικο και πάνω (γνώμη μου).Υπάρχουν και φτηνότερα αλλά όπως γνωρίζεις,ότι πληρώνεις παίρνεις. Τώρα η διαφορά του ξεχωριστού ενισχυτή είναι οτι πάνω του μπορείς να συνδέσεις ΟΤΙ μπορείς να φανταστείς και να έχεις τον κεντρικό έλεγχο ΟΛΩΝ των συσκευών σου από εκεί.Επίσης δεν σε περιορίζει όσον αφορά την επιλογή ηχείων.Έχεις πολύ πρισσότερες επιλογές ανάλογα και να τα λεφτά που διαθέτεις. Δες στο νετ το πίσω μέρος ενός οποιουδήποτε ενισχυτή (της προκοπής) και θα καταλάβεις τι εννοώ.Ελπίζω να σου έδωσα ένα μπούσουλα να ξεκινήσεις τουλάχιστον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.