Προς το περιεχόμενο

Crypto cme2+webcam + ubuntu...

bugmenot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες καλησπέρα...

Δειλά δειλά, είπα και εγώ να μπω και εγώ στο μαγικό κόσμο του Linux.

Αντιμετωπίζω όμως πρόβλημα στην εγκατάσταση της webcam μου, που δυστυχώς αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό λόγο για boot σε windows..

Η κάμερα είναι αυτή που αναφέρω στον τίτλο. Δεδομένα:

1) Το lsusb δίνει:

>Bus 003 Device 002: ID 045e:00dd Microsoft Corp. 
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 1b17:6111  
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Αν δεν κάνω λάθος η συσκευή μου είναι η 1b17:6111.

Σε ένα search στο forum έπεσα σε αυτό και λέω "για να δούμε, μήπως να ψάξω έτσι.."

Το ψάξιμο με έφερε σε αυτό το οποίο έχει να ανανεωθεί από το 2008..παρ' όλα αυτά θεωρητικά εδώ υπάρχουν drivers που υποστηρίζουν το chip της κάμερας (σύμφωνα με τα παραπάνω).

Στην προσπάθειά μου να τους εγκαταστήσω ο package installer μου δίνει:

>Error: Dependency is not satisfiable: linux-image-generic (= 2.6.22.14.21)

Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς θα πει αυτό πήγα στο Synaptic Package Manager και βεβαιώθηκα πως έχω εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του linux-image-generic.

Αυτά από μένα...δεν φαντάζεστε πόσο ελπίζω στη βοήθειά σας.. Γνωρίζω ότι δεν φταίει το linux για όλο αυτό, ότι θα μπορούσα να πάρω άλλη κάμερα κτλ.. αλλά θέλω να το παλέψω(γιατί πιο φτηνό μου έρχεται το boot σε windows :cry: )

Φχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Υ.Σ. Πήρα και την crypto, ζήτησα να μιλήσω με τεχνικό, το μόνο που μου είπε είναι ότι το chip της κάμερας είναι το sonix 380a (σύμφωνα με τα παραπάνω είναι το sn9c202). Tο 380a δεν υπάρχει πουθενά (google, sonix.com.tw κτλ). Στο τέλος του τα έχωσα ευγενικά λέγοντάς του ότι πάμε και αγοράζουμε μια κάμερα 30-40 ευρώ και το support είναι ανύπαρκτο. Συμφώνησε και το κλείσαμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που βρηκες και πας να εγκαταστησεις ειναι για τον πυρηνα 2.6.22 και μονο για αυτον. Ο συγκεκριμενος ειναι στο ubuntu 7.10, δηλαδη 2 χρονια παλιος, αρα πολυ παλιος με την νοοτροπια του linux.

Οποτε, το deb που κατεβασες δεν σου χρειαζεται, σβηστο.

Βρηκα το παρακατω. Να πω οτι εχω κανει την διαδικασια για μια καμερα της trust με τσιπακι της microdia, αλλα δεν δουλεψε (= δεν ειδα εικονα απο την καμερα).

https://groups.google.com/group/microdia/web/testing-microdia-driver-draft

Στην ιστοσελιδα της sonix εχει καποιο driver για linux? Εμενα δεν με βαζει.

Αυτο που βρηκες ... Εμενα δεν με βαζει.

Αρχικά ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Μπήκα στο link που έστειλες αλλά ως αρχάριος κολλάω μόλις στο δεύτερο βήμα..

>
2. Install bare minimum packages

To be able to compile the driver, you must have kernel sources and the necessary tools to compile it. For most applications you will also need libv4l.

*
     Debian/Ubuntu
     # apt-get install kernel-package linux-headers build-essential ctags libv4l

Note: linux-source is not necessary, rather linux-headers with the same version of your kernel will install /lib/modules/<kernel_version>/build.

for details refer to here. if you use the latest kernel of ubuntu, linux-headers depends on it. libv4l package may not be available in the stable distribution so I'm attacheing a version that installs on debian lenny.

Κατέβασα το libv4l και μετά παραδώθηκα στην ασχετοσύνη μου.. :shock:

Επίσης το site της sonix είναι down πλαίσια του φίλου μας του Merphy.. :mad:

Το git το εβαλες? Επισης, εκτος απο το libv4l-0, ισως να χρειαστεις και το libv4l-dev.

Και το linux-headers το εχει λαθος εκει και το ctags δεν υπαρχει!

Βαλτα ολα με ενα απλο

>sudo apt-get install git-core kernel-package linux-headers-`uname -r` build-essential libv4l-0 libv4l-dev

και συνεχισε στο επομενο βημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...