sleazy_dj Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Έχω δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ! Θέλησα να δημιουργήσω ένα δίκτυο LAN ανάμεσά τους .Με ένα γρήγορο search βρήκα έναν οδηγό δημιουργίας ενός απλού δικτύου ανάμεσα σε δύο PCs .Εδώ το link με τις οδηγίες .Ωραία μέχρι εδώ .Όμως θέλω να κάνω κάποια ερωτήματα ! 1)Στον οδηγό αυτό λέει αρχικά First of all, we connect the cross crimped Ethernet cable in the LAN RJ45 ports of both the computers. Τι εννοεί με το cross crimped Ethernet cable ?Δηλαδή ένα κανονικό καλώδιο Ethernet , όπως αυτά που μας στέλνει ο ΟΤΕ , η TELLAS μαζί με τον εξοπλισμό του Internet ? Σαν αυτό δηλαδή στη φωτογραφία ? Και αν ναι , συνδέουμε την κάθε άκρη του καλωδίου στις θύρες Ethernet του κάθε φορητού υπολογιστή ? 2)Οι δύο φορητοί υπολογιστές που έχω , έχουν Vista .Ο συγκεκριμένος οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για PCs με λογισμικό windows vista ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!
chrinsomniac Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Το καλώδιο που ήδη έχεις (από τον εξοπλισμό του internet) είναι μάλλον straight-through (ή patch όπως λέγεται). Για σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών θα χρειαστείς ένα "cross" καλώδιο (έχει διαφορετικά συνδέσει τα συρματάκια μεταξύ τους). Δες εδώ το pinout. Πληροφορίες για patch cables εδώ και για cross over cables εδώ.
sleazy_dj Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Το καλώδιο που ήδη έχεις (από τον εξοπλισμό του internet) είναι μάλλον straight-through (ή patch όπως λέγεται).Για σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών θα χρειαστείς ένα "cross" καλώδιο (έχει διαφορετικά συνδέσει τα συρματάκια μεταξύ τους). Δες εδώ το pinout. Πληροφορίες για patch cables εδώ και για cross over cables εδώ. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου .Αυτό το καλώδιο μπορώ να το προμηθευτώ από ένα οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρικά ήδη ? Είναι ακριβό ?Πώς πρέπει να το ζητήσω ? Ως crossover ethernet καλώδιο ?
chrinsomniac Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου .Αυτό το καλώδιο μπορώ να το προμηθευτώ από ένα οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρικά ήδη ? Είναι ακριβό ?Πώς πρέπει να το ζητήσω ? Ως crossover ethernet καλώδιο ? Ναι. Η τιμή του είναι γύρω στα 1-2 € (αν έχει μικρό μήκος) στα καταστήματα που πωλούν computers. Αν θες να το αναγνωρίσεις οπτικά, πρόσεξε πχ το καλωδιάκι του pin1 του ενός άκρου να καταλήγει σε άλλο pin (νομίζω στο pin3) του άλλου άκρου. Τα καλωδιάκια του δηλαδή δεν φθάνουν παράλληλα από το ένα φις στο άλλο, αλλά διασταυρώνονται.
sleazy_dj Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ναι. Η τιμή του είναι γύρω στα 1-2 € (αν έχει μικρό μήκος) στα καταστήματα που πωλούν computers. Αν θες να το αναγνωρίσεις οπτικά, πρόσεξε πχ το καλωδιάκι του pin1 του ενός άκρου να καταλήγει σε άλλο pin (νομίζω στο pin3) του άλλου άκρου. Τα καλωδιάκια του δηλαδή δεν φθάνουν παράλληλα από το ένα φις στο άλλο, αλλά διασταυρώνονται. Ευχαριστώ πολύ ... !Αγόρασα ένα καλώδιο από το πλαίσιο .Και ο Θεός βοηθός
DDoS Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 φιλε? αντι να παρεις καλωδιο, παρε ενα switch με 12 ευρω και φτιαξε σωστα το δικτυο μεταξυ τους με straight καλωδιο
snk7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 εγω παλι τα συνδεω απευθειας χωρις cross over και δουλευουν.. απλα πρεπει να βαλεις και στα 2 λαπτοπ καρφωτες ΙΡ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.