Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Γιατί δεν είχαν τις κάρτες στα χέρια τους οι προγραμματιστές πολύ πριν βγουν στην αγορά; Premature hw / devsamples. Και πόσο πιο πριν νομίζεις; Κάμποσοι μήνες διαφορά είναι συνήθως. Βιάζομαι πολύ εγώ αλλά όχι και 4 χρόνια!Πες μου μια μηχανή ενός ΑΑΑ τίτλου που χρειάστηκε λιγότερο χρόνο. Με αυτό το σκεπτικό τώρα είναι η καλύτερη εποχή να πάρεις dx10 κάρτα και dx11 σε 4 χρόνια.Το κακό είναι ότι θα χάσεις τρομερά σε επιδόσεις. Η 8800GTX έκανε τόσο τρομερό πάταγο το 2006 όχι γιατί είχε το ηλίθιο DX10 αυτοκόλλητο στο κουτί, αλλά γιατί ήταν τότε η γρηγορότερη DX9 GPU που υπήρχε. Τώρα αν εσύ θέλεις να προτιμήσεις μια 4800 έναντι μιας 5800 μόνο και μόνο για την διαφορά συμβατότητας θα γλυτώσεις μεν χρήματα με την αγορά της πρώτης αλλά θα έχεις και διαμετρικά χαμηλότερες επιδόσεις. Κάποια στιγμή στο μέλλον ελπίζω ότι μετά από τόσα χρόνια που κυκλοφορούν οι GPU ότι ο καταναλωτής επιτέλους θα συνηδητοποιήσει τι αγοράζει και για ποιό λόγο. Να μην την ψοφίσω την ελπίδα από τώρα...
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Βασικά νομίζω ότι αναφέρεται σε περιπτώσεις όπως 4890 απ' τη μία και 5770 απ' την άλλη.
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Βασικά νομίζω ότι αναφέρεται σε περιπτώσεις όπως 4890 απ' τη μία και 5770 απ' την άλλη. Παίζει το σενάριο αυτό. Μόνο που η δεύτερη έχει μερικά μικροπροτερήματα έναντι της πρώτης (άμεσης χρήσης) και όσο προχωράει ο χρόνος με την 4890 θα είναι αποκλεισμένος από οποιοδήποτε DX11 path και θα περάσει κάποια στιγμή σε low level driver support. Εξαρτάται από τόσους παράγοντες που δεν υπάρχει μια εξίσωση να σου πει τι σου ταιριάζει καλύτερα σαν χρήστης. Εσύ ο ίδιος πρέπει να ξέρεις τις ανάγκες σου και να προσαρμόσεις ανάλογα τις αγορές σου. ΄Ενα παράδειγμα ενός σημαντικού παράγοντα είναι πόσο χρόνο σκοπεύεις να κρατήσεις το κάθε κομμάτι. Στις ΟΕΜ αγορές και ειδικά για φορητούς πρώτη προτεραιότητα έχουν τα feature lists γιατί απλά ο κατασκευαστής δεν ευελπιστεί για παράδειγμα ότι θα αλλάζεις κάθε εξάμηνο ή κάθε χρόνο τον φορητό σου.
Age4Greeks Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Να προσθέσω και στα υπερ της 5ΧΧΧ έναντι της 4ΧΧΧ και τη διαφορά στη κατανάλωση ρεύματος και δη την idle. Η 4890 έχει πέσει σε πολύ δελεαστική τιμή αλλά σε βάθος χρόνου θα βγει πιο κοστοβόρα.
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 ^ Ισχύει.. μιλάμε για περίπου διπλάσια κατανάλωση η 4890 έναντι της 5770. Όπως σωστά ανέφερε ο Ailuros όμως, εξαρτάται απ' τις ανάγκες του κάθε χρήστη η τελική επιλογή.
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Η κατανάλωση ρεύματος είναι στα "μικροπροτερήματα" άμεσης χρήσης που ανέφερα πριν. ΄Οπως φυσικά και το eyefinity για τις Evergreen όχι τόσο για παιχνίδια όσο για εκείνους που δουλεύουν με το PC τους και χρειάζονται μεγάλη επιφάνεια εργασίας.
outlaw star Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 και απο την άλλη έχεις τις λίγο καλύτερες επιδόσεις της 4890..διαλέγεις και παίρνεις..βασικό πάντως αυτό που είπε ο ailouros σχετικά με το πόσο κρατάς μια vga...όπως και να το κάνουμε όμως η 5770 είναι πιο future proof
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Και αυτό με τις επιδόσεις δίκοπο μαχαίρι θα'ναι. ΄Οταν εξαφανιστούν από τα ράφια οι 4800 μην φανταστείς ότι θα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην βελτιστοποίηση των οδηγών τους. ΄Ασε που δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι η AMD κρατάει σαν άσσο στο μανίκι γρηγορότερους οδηγούς για την σειρά Evergreen για αρχές του 2010. Σιγά μην κάτσουν με σταυρωμένα χέρια με την σειρά GF1xx όταν αρχίσει το πανηγύρι.
Alchemist` Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 διαλέγεις και παίρνεις..βασικό πάντως αυτό που είπε ο ailouros σχετικά με το πόσο κρατάς μια vga...πιο future proof Δεν απευθύνομαι σε σένα, απλά παίρνω τα λόγια σου σαν βάση για να πω τα εξής: Έχω κουραστεί ρε παιδιά να βλέπω τέτοιες συζητήσεις, και μάλιστα όσοι συμμετέχουν σε αυτές να κάνουν λες και θα πάρουν την κάρτα και θα την κρατήσουν για 15 χρόνια... Αυτοκίνητο να αγοράζανε δεν θα το σκέφτονταν τόσο πολύ... Σίγουρα το "future proofness" μετράει, και σίγουρα εγώ τουλάχιστον τάσσομαι πάντα υπέρ της νεότερης κάρτας, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο το διάστημα που κρατάμε μια gpu... Όλοι οι χρήστες ανεξεραίτως τις κρατάνε το maximum 2 χρόνια, και πάλι δύσκολο, ας μην κοροιδευόμαστε... Αυτός που θα πάρει την gpu με σκοπό να την κρατήσει παραπάνω δεν παίζει κατα 99% Games, ή δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτά... Κατά δεύτερον, ακούω συνέχεια για 1920χ1080 και max settings... Ε νισάφη πια...Επι 10 χρόνια που ήμουν Gamer δεν έπαιζα ποτέ σε max ανάλυση & settings, γιατί πάντα άλλαζα gpu κάθε 6μηνο και έπαιρνα μια κάρτα mainstream (~100-150 ευρώ σε σημερινές τιμές)... Το παιχνίδι το παίζεις για το gameplay, το σενάριο και την εμπειρία που θα σου προσφέρει... Τώρα αν οι θάμνοι που βρίσκονται στα 500 μετρα Ingame στο crysis φαίνονται πιο θολοί, ποσώς με ενδιαφέρει... Αν το παιχνίδι έχει ουσία, και 640χ480 ανάλυση να βάλεις δεν το προσέχεις... Το θέμα είναι το παιχνίδι να είναι Playable και τα γραφικά που φαίνονται στην οθόνη να κρατάνε κάποια στανταρντ... Εδώ που φτάσαμε σήμερα και μια HD4670 των 60 ευρώ, μπορεί να σου το προσφέρει αυτό, πράγμα αδιανόητο πριν 6-7 χρόνια...
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Είσαι της "παλιάς" σχολής Alchemist`, έχουν αλλάξει (δυστυχώς) τα πράγματα σήμερα. Ανούσια παιχνίδια με σκυλοβαρετό σενάριο και έμφαση στα εφέ. Παίζουν όλοι ένα Crysis και χαίρονται που πυροβολούν το δέντρο και διαλύεται κλπ.. Πόσοι θ' ασχοληθούν με το Far Cry σήμερα εξαιτίας της παλαιότητας της μηχανής γραφικών του; Και ποιος θα παίξει Serious Sam;
antonl Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 [...]Πόσοι θ' ασχοληθούν με το Far Cry σήμερα εξαιτίας της παλαιότητας της μηχανής γραφικών του; [...]
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Είσαι της "παλιάς" σχολής Alchemist`, έχουν αλλάξει (δυστυχώς) τα πράγματα σήμερα. Ανούσια παιχνίδια με σκυλοβαρετό σενάριο και έμφαση στα εφέ. Παίζουν όλοι ένα Crysis και χαίρονται που πυροβολούν το δέντρο και διαλύεται κλπ.. Πόσοι θ' ασχοληθούν με το Far Cry σήμερα εξαιτίας της παλαιότητας της μηχανής γραφικών του; Και ποιος θα παίξει Serious Sam; Εγω θα παιξω Sam.....Και ακομα παιζω (the second encounter)
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Παρήγορα τα 2 τελευταία posts. Είμαστε περισσότεροι απ' ότι νόμιζα τελικά. :Ρ
outlaw star Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 σύμφωνοι το gameplay πάνω απο όλα,αλλά γιατί όταν μπορείς να το συνδιάζεις με πολύ καλά γραφικά να μη το κάνεις??και ειδικά όταν μπορείς με μια κάρτα των 150-200 ευρώ να παίξεις σε ανάλυση 1920χ1200 έστω και με παραχωρήσεις..διότι το ποσό αυτό δε το θεωρώ υπερβολικό για αγορά vga...ailouros έτσι και αλλιώς ακόμη και αν μετά απο κάποιο καιρό δε βγάζουν οδηγούς για τις 4800 πιστεύεις ότι θα υπήρχε περαιτέρω βελτίωση στις επιδόσεις αν έβγαζαν?ξέρω άτομα που έχουν πχ ακόμη χ1950 και ναι μεν δε βγαίνουν πια νέοι οδηγοί(νομίζω),αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν ασυμβατότητες στα νέα παιχνίδια και παίζουν κανονικά(με τις απαιτούμενες παραχωρήσεις βέβαια)...προσωπικά δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση όταν με το καλό η nvidia βγάλει τη νέα κάρτα,να δούμε απο ati κάποιο βελτιωμένο πυρήνα της 5870(αλά 4890) μιας και όπως φαίνεται ο πυρήνας έχει μεγάλες δυνατότητες o/c και χαμηλή κατανάλωση
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Γιατι δεν υπαρχουν συνγχρονα παιχνιδια Gameplay+Graphics......Πανε αυτα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.