SMARTYN89 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Γεια παιδια, ψαχνω αρκετες μερες το ιντερνετ να σχηματισω γνωμη, αλλα καλυτερα να ακουσω κι εσας που κατι παραπανω θα ξερετε! Για την "ειδικοτητα" του post, αφορμη ειναι η αγορα νεας οθονης και συγκεκριμενα μια απο τις 2 (Lg 22 ή 23 + mpeg2/4). Οι τιμες είναι ~240Ε για την 22άρα (21,5 μαλλον..) και ~260Ε για την 23άρα. Θα τις παρω για pc με σκοπο παιχνιδια κ ταινιες κ.α. .Τα παιχνιδια θέλουν επιδοσεις και οι ταινίες αναλυση-ποιοτητα. Αυτές που εχω διαλεξει εχουν τα χαρακτηριστικα που θέλω και ειναι και fullHD 1080p για καλη ποιοτητα. Οι προβληματισμοι είναι οι εξείς: -Αν εχω την ιδια αναλυση (1080) σε αλλου (φυσικού)μεγέθους οθόνες τί αλλαζει κ τι μενει ίδιο? Η ποιοτητα ειναι χειροτερη στην μεγαλη λογω οτι "ζουμαρει" σε ιδιας ποιοτητας εικονα ή καλύτερη για αντιστοιχο λόγο? Δηλαδή ΙΔΙΑ Αναλυση-Μεγεθος οθόνης-Ποιότητα -Οσο αναφορα τις απαιτησεις (απλως επιβεβαιωση) το μηχανημα "κουραζεται" το ίδιο για να παραγει την ιδια εικονα (λεπτομερια κ αναλυση κτλ), κ δεν επιρεαζεται καθολου απο το σε τι και πως θα προβαλεις αυτην την ~εικονα, οθονη δηλαδη, ασχετως αν το αποτελεσμα διαφερει. Σωστα? -Τελος για τα παιχνιδια κ.α., αν εγω ειμαι ικανοποιημενος με μια τυχαια αναλυση πχ 1200χ1000 σε μια 19" ας πουμε, για να εχω την ίδια ποιοτητα εικονας σε 21" ή μεγαλυτερη, θα πρεπει να ανεβασω αναλυση? Αν ναι αυτο σημαινει οτι ανεβαινω σε απαιτησεις hardware. Τελικα, Μεγαλυτερη οθονη= περισσοτερες απαιτησεις Hardware ή "οχι αν μεινεις στην ιδια αναλυση". Ομως τοτε το τελικο οπτικο αποτελεσμα ειναι το ίδιο? Σορρυ που ειπα πολλα κ επαναλαμβανω τις ερωτησεις αλλα εχω μπερδευτει αρκετα.. Ξέρω οτι για μενα δε θα ειναι μεγαλη διαφορα κ γιαυτο τις ερωτησεις τις κανω λιγο πιο γενικα, να ανημερωθουμε βρε παιδι μου. Ευχαριστωωω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.