Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός USB 1TB. Ποιον; WD Elements; Ή Lacie

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Βρίσκομαι εξωτερικό, και βρήκα τον συγκεκριμένο σκληρό με 100 ευρώ περίπου. Ψάχνομαι για έναν εξωτερικό 1TB (δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω εσωτερικό και ICYBOX), οπότε σκέφτηκα να τον πάρω. Αυτό που με προβληματίζει λίγο, είναι ότι με ένα search που έκανα σε ελληνικά μαγαζιά, λένε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει καταργηθεί (!!!). Θεωρείται τόσο παλιός; Και firewire 400 έχει, και eSata..

WD HDD 1 TB USB, FireWire 400, eSATA MyBook HOME 7200rpm 8.9ms WDH1CS10000E Performance Specifications Serial Transfer Rate eSATA/ Serial Bus Transfer Rate (eSATA) - 3 Gb/s (Max) FireWire 400 Serial Bus Transfer Rate (1394)- 400 Mbits/s (Max) USB 2.0 Serial Bus Transfer Rate (USB 2.0)-480 Mbits/s (Max)

Άλλες προτάσεις για εξωτερικό 1ΤΒ σε αυτά τα λεφτά, δεκτές :-)

Δημοσ.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας δεν παίζει κάτι που να συμφέρει περισσότερο στο ελλαδιστάν. Αν από εγγύηση είσαι κομπλέ, τσίμπα τον.

Δημοσ.

Τελικά επειδή έφυγα απο κει που τον είχ δει τον σκληρό, και αυτή την στιγμή δεν έχω eSata θύρα, σκέφτηκα να αλλάξω "κατεύθυνση" στις επιλογές μου, και να πάω σε έναν usb σκληρό, με τις επιλογές μου να είναι (λόγω τιμής και brand) είτε ο:

Western Digital Elements 1TB External HDD (3.5", WDE1UBK10000E)

είτε ο:

Lacie Desktop Hard Disk USB2.0 1TB External HDD (3.5", 301840E)

που είναι και στην ίδια τιμή. Ποιον θα μου προτείνατε απο τους 2; Αν έχουν διαφορές σε ταχύτητες (σίγουρα όχι μεγάλες λόγω usb2.0 και στις 2 περιπτώσεις), θόρυβο, και ποιότητα κατασκευής..

Δημοσ.

Χμμ.. Θα ήθελα αν γίνεται να έχει ο σκληρός κουμπάκι on/off, για να τον κλείνω, όταν δεν θα τον δουλεύω για ώρες. Όχι τόσο για λόγους οικονομίας ρεύματος, όσο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (χωρίς να χρειάζεται να βγάζω την τροφοδοσία απο πίσω) με τον φόβο κάποια ηλεκτρικής "ανωμαλίας".. Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση σε δίσκους αυτης της κατηγορίας (1ΤΒ) και γύρω στα 85 ευρώ;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

ποιον πηρες τελικα; θελω να αγορασω καποιον και προσανατολιζομαι στο lacie... αν τον αγορασες περιμενω γνωμη...

Δημοσ.

Κοίταξε.. Πήρα μια θήκη IcyBox απο το Πλαίσιο, που δεν την βρίσκω στο site για να σου την δείξω, αν θυμάμαι καλά έκανε κάπου 28 ευρώ (με έξοδο USB και eSata). Αυτή είναι, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801683

βλέπω στο e-shop την έχει πιο φθηνά. Τώρα στο θέμα του σκληρού παίχτηκε ένα μπέρδεμα..

Ενώ στο site έλεγε ότι το IcyBox υποστηρίζει απεριόριστης χωρητικότητας σκληρό, στο κουτί έλεγε ότι παίρνει σκληρούς μέχρι 1TB, αλλά ο WD Caviar Green 1TB που πήρα έχει ένα θέμα στη λειτουργία του. Δεν δουλεύει, εκτός αν ανοίξω ΠΡΩΤΑ την τροφοδοσία της θήκης και ΜΕΤΑ συνδέσω το USB. Ενώ με 500άρη WD σκληρό που δοκίμασα δούλεψε κανονικά. Δεν ξέρω αν έπεσα εγώ σε ελαττωματική παρτίδα, μιας και πήρα κι άλλη μια και έκανε ακριβώς το ίδιο, αλλά εγώ δεν θα ξαναέπαιρνα σκληρό 1ΤΒ για αυτή την θήκη. Να πω πάντως πως όταν το έψαχνα το θέμα, άλλοι είπαν πως λειτουργούσαν κανονικά την θήκη με σκληρό 1TB. τι να σου πω..

Δημοσ.
Κοίταξε.. Πήρα μια θήκη IcyBox απο το Πλαίσιο, που δεν την βρίσκω στο site για να σου την δείξω, αν θυμάμαι καλά έκανε κάπου 28 ευρώ (με έξοδο USB και eSata). Αυτή είναι, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801683

βλέπω στο e-shop την έχει πιο φθηνά. Τώρα στο θέμα του σκληρού παίχτηκε ένα μπέρδεμα..

Ενώ στο site έλεγε ότι το IcyBox υποστηρίζει απεριόριστης χωρητικότητας σκληρό, στο κουτί έλεγε ότι παίρνει σκληρούς μέχρι 1TB, αλλά ο WD Caviar Green 1TB που πήρα έχει ένα θέμα στη λειτουργία του. Δεν δουλεύει, εκτός αν ανοίξω ΠΡΩΤΑ την τροφοδοσία της θήκης και ΜΕΤΑ συνδέσω το USB. Ενώ με 500άρη WD σκληρό που δοκίμασα δούλεψε κανονικά. Δεν ξέρω αν έπεσα εγώ σε ελαττωματική παρτίδα, μιας και πήρα κι άλλη μια και έκανε ακριβώς το ίδιο, αλλά εγώ δεν θα ξαναέπαιρνα σκληρό 1ΤΒ για αυτή την θήκη. Να πω πάντως πως όταν το έψαχνα το θέμα, άλλοι είπαν πως λειτουργούσαν κανονικά την θήκη με σκληρό 1TB. τι να σου πω..

φιλε μου μαλλον προβλημα του σκληρου ειναι και οχι της θηκης. εχω την ιδια και εχω συνδεσει εναν samsung f1 1TB. και την usb και την esata τις συνδεω κανονικα χωρις να χρειαζεται να τις ενεργοποιησω προτου ανοιξω τον υπολογιστη.γενικως οπως θελω τους ανοιγω και λειτουργουν παντα.γνωμη μου ,βρεσ απο 1 φιλο κανενα σκληρο 1tb και δες τι κανει η θηκη με αλλη μαρκα σκληρου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...