Προς το περιεχόμενο

Windows 7 & Registry cleαners. Χρειάζονται?

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αυτό. Και για να το κάνω λίγο πιο συγκεκριμένα, ένα pc με 4 γιγα μνήμης χρειάζεται να καθαρίζεται με κάποιο cleaner ή όχι? Στο pc μου από τα 4 γιγα δεσμεύονται μόνο τα 1,35 περίπου. Μήπως δε χρειάζεται να καθαρίζω τις καταχωρήσεις για να πιάνει πιο πολύ τόπο η μνήμη? Μήπως χρειάζεται να καθαρίζουμε μόνο συγκεκριμένα πράγματα, όπως restore points ή κατάλοιπα απεγκατεστημένων προγραμμάτων?

Ελπίζω να καταλάβατε τι λέω και περιμένω τις απόψεις σας.

Δημοσ.

Τα 7 έχουν καλύτερη διαχείριση μνήμης (φαντάζομαι και αλλαγές - βελτιώσεις στο μητρώο) ομολογώ ότι το έχω απορία και εγώ!

όπως επίσης και τα τυχών προβλήματα λόγο νεότητας του λειτουργικού και κατ επέκταση ενδεχόμενης επικινδυνότητας των προγραμμάτων καθαρισμού , κυρίως από άποψη συμβατότητας...

Δημοσ.

Από άποψη συμβατότητας το ccleaner όχι μόνο κάνει αλλά στην καινούρια του έκδοση υποστηρίζει ακόμα καλύτερα τα 7. Επίσης το tuneup το οποίο θεωρώ κορυφαίο και χρησιμοποιώ πολλά χρόνια, επίσης είναι συμβατό, αλλά δε ξέρω τι γίνεται από άποψη της ερώτησής μου.

Δημοσ.

Ε τότε σίγουρα δε χάνεις τίποτα να το τρέξεις (εκτός από λίγο χρόνο)

η ερώτηση βέβαια παραμένει, αλλά περισσότερο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους :-)

Δημοσ.
..ένα pc με 4 γιγα μνήμης...

Ελπίζω να καταλάβατε τι λέω και περιμένω τις απόψεις σας.

για εγκυκλοπαιδικούς λόγους...

η δική μου άποψη ειναι οτι ούτε τα Win7, ουτε καποια παλαιότερη έκδοση Παραθύρων, χρειάζεται registry cleaners.

επίσης, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σχέση έχει η εγκατεστημένη φυσική μνήμη (RAM), με το μέγεθος, και τον "καθαρισμό" ή όχι της registry.

Eγκυκλοπαιδικες απορίες, πάντα...

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται μάλλον,απο Vista δεν χρειαζόταν.

Το OS διαβάζει το registry key που του χρειάζεται εκείνη τη στιγμή,δεν ψάχνει στα keys να βρει αυτό που του χρειάζεται,έχει οριστεί ένα και το διαβάζει απευθείας.

Οπότε είτε 10 κλειδιά έχεις είτε 150.000 το ίδιο είναι.

Το καθάρισμα περισσότερο πλασίμπο εφεκτ κι έτσι είναι παρα χρησιμεύει σε κάτι

Δημοσ.

η δική μου άποψη ειναι οτι ούτε τα Win7, ουτε καποια παλαιότερη έκδοση Παραθύρων, χρειάζεται registry cleaners.

Δεν χρειάζεται μάλλον,απο Vista δεν χρειαζόταν.

Το OS διαβάζει το registry key που του χρειάζεται εκείνη τη στιγμή,δεν ψάχνει στα keys να βρει αυτό που του χρειάζεται,έχει οριστεί ένα και το διαβάζει απευθείας.

Οπότε είτε 10 κλειδιά έχεις είτε 150.000 το ίδιο είναι.

Το καθάρισμα περισσότερο πλασίμπο εφεκτ κι έτσι είναι παρα χρησιμεύει σε κάτι

Δηλαδή δεν κάνουν καθόλου δουλειά? Ας πούμε με το registry mechanic βρίσκω κάθε μήνα γύρω στα 300-350 λάθη, οπότε φαντάζομαι σε βάθος 2ετίας τα "λάθη" και οι λάθος εγγραφές θα είναι κάμποσες χιλιάδες. Όλα αυτά δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο το σύστημα?

Δημοσ.

Με λίγη έρευνα στο σέβενφόρουμς είδα πως τα διάφορα πρόγράμματα για τη registry μάλλον ζημία θα κάνουν παρά καλό.

Δημοσ.

επίσης, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σχέση έχει η εγκατεστημένη φυσική μνήμη (RAM), με το μέγεθος, και τον "καθαρισμό" ή όχι της registry.

Eγκυκλοπαιδικες απορίες, πάντα...

Θα σου πω. Καταρχήν όταν λέω registry cleaner δε μιλάω μόνο για καθαρισμό της registry. Ξέρεις (φαντάζομαι) ότι αυτά τα προγράμματα καθαρίζουν πολλά περισσότερα εκτόw της registry. και από την άλλη μιλάω για το μέγεθος της μνήμης με το εξής σκεπτικό. Μου φένεται ότι για 64 bit ΄λειτουργικό καταναλώνουν λίγη από τη μνήμη που έχουν διαθέσιμη και μήπως φταίει τελικά το ότι τρέχω τέτοιου είδους προγράμματα.

Μπορεί να είναι λάθος και να μην ισχύει, αλλά επειδή δεν το γνωρίζω, αυτό ρωτάω.

Δημοσ.

ccleaner και tune up καθαρίζουνε και χαλασμένες συντομεύσεις, temporary αρχεία και μερικά αλλά... εγώ νομίζω ότι κάλο κάνουν (και στο πισι και στην ψυχολογία) κακό δεν κάνουν...

Δημοσ.
Με λίγη έρευνα στο σέβενφόρουμς είδα πως τα διάφορα πρόγράμματα για τη registry μάλλον ζημία θα κάνουν παρά καλό.

Αυτό ισχύει μόνο με αναξιόπιστα προγράμματα. Τέσσερα χρόνια χρήστης του Registry Mechanic, ουδέποτε μου έσβησε σημαντική εγγραφή στη registry. Επιπλέον

καθαρίζουνε και χαλασμένες συντομεύσεις, temporary αρχεία και μερικά αλλά...

Άρα η ερώτηση παραμένει:

Δηλαδή δεν κάνουν καθόλου δουλειά? Ας πούμε με το registry mechanic βρίσκω κάθε μήνα γύρω στα 300-350 λάθη, οπότε φαντάζομαι σε βάθος 2ετίας τα "λάθη" και οι λάθος εγγραφές θα είναι κάμποσες χιλιάδες. Όλα αυτά δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο το σύστημα?
Δημοσ.

Οτι τα περισσότερα σβήνουν κλειδιά και τιμές μητρώου που έχουν μείνει πίσω κυρίως απο απεγκαταστάσεις σίγουρα ισχύει. Το θέμα είναι πόσο επηρεάζει αυτό την απόδοση. Είναι δύσκολο να γίνει μέτρηση πάνω σε αυτό. Μια φορά που είχα καθαρίσει το σύστημα με regvac νόμιζα οτι ξαφνικά ο υπολογιστής αποκρινόταν πιο γρήγορα, αλλά μαλλον αυτό με το placebo είναι πιο σωστό...

Νομίζω η καλύτερη φροντίδα για την registry είναι να κανει κανείς σωστές απεγκαταστάσεις με καποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα, παρά να καθαρίζει μετά την registry.

Τέλος, κακό δεν πιστεύω πως κανουν. Εχω καθαρίσει με deep clean παρα πολλές φορές τον υπολογιστή μου, και πλέον ούτε backup δεν κρατάω

Δημοσ.

Μόλις πριν από λίγο κυκλοφόρησε το νέο tuneup με εγγενής υποστήριξη για τα 7.

Ας συνεχίσουμε να λέμε τις γνώμες μας για τα cleaners και να προσθέσω το ποια η γνώμη σας για το registry defrag? Στη registry εγώ δεν έχω κάνει ποτέ defrag και για κάποιο λόγο δεν το πολυεμπιστεύομαι.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Random.

Μέχρι πριν αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσα registry cleaners σε σταθερή βάση. Μετά από κάποιο format ξέχασα να εγκαταστήσω κάτι σχετικό και αποφάσισα μετά από κανα χρόνο να βάλω κάποιο για να δω αν θα καταλάβω διαφορά. Έσβησε κάτι χιλιάδες keys/entries έκανε και defrag αλλά διαφορά ως προς την απόδοση/απόκριση του συστήματος δεν είδα.

Ο μόνος λόγος που θα έβαζα θα ταν ίσως αν κάποια στιγμή εμφανιζόντουσταν σφάλματα λόγω προβλημάτων στη registry.

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι δεν κανεις μια δοκιμη μονος σου να δεις τι παιζει?Μην το"καθαριζεις"για ενα μηνα ας πουμε και πριν χρησιμοποιησεις το mechanic ή καποιο αλλο cleaner,κανε οτι bench θεωρεις πως θα δειξει διαφορα(boot time,startup time καποιων προγραμματων,fps κλπ) και κανε μια απτα ιδια αφου"καθαρισεις"την registry.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...