Προς το περιεχόμενο

Χάλασε ο σκληρός και το PC κάνει restart :(

-MaX-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά help. Έχω έναν 500άρη σκληρό εσωτερικό SATA Western Digital (WD5000AAKS) και ξαφνικά άρχισε να κολλάει όταν πηγαίνω να ανοίξω κάποια συγκεκριμένα αρχεία, υποψιάζομαι όταν πάει να διαβάζει σε συγκεκριμένα σημεία του δίσκου. Νομίζω ότι συνέβη πριν μερικές μέρες που είχε κάτι διακοπές η ΔΕΗ και είχα ανοιχτό το PC, και το UPS μου έχει χαλάσει και δεν κρατάει..

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που πάει να διαβάσει σε αυτά τα σημεία του δίσκου το PC βγάζει μαύρη οθόνη και κάνει restart. Αν και ο δίσκος είναι ξεχωριστός από το "C" που έχω το λειτουργικό.. Ο δίσκος φαίνεται κανονικά, και τα αρχεία και οι φάκελοι.

Προσπάθησα να σώσω ότι αρχεία μπορούσα μεταφέροντας τα σε έναν εξωτερικό.. Κάποια τα κατάφερα, αλλά υπάρχουν κι άλλα.. :( Έτρεξα ένα diagnostic της WD για bad sectors, αλλά και πάλι μόλις έφτασε το scan σε κάποιο σημείο του δίσκου, πάλι κόλλησε και έκανε restart το PC.. Μπορώ να κάνω τίποτα άλλο για να σώσω τα αρχεία;

Γιατί κάνει restart to PC μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος; Αφού δεν έχει τίποτε system αυτός ο δίσκος, μόνο αρχεία..

Δημοσ.

Ασχετο αλλα ετοιμαζομουνα μα παρω κι εγω ενα σκληρο σαν τον δικο σου, αλλα αφου σου χαλασε κιολας λεω να μην τον παρω τελικα. Ποιο μοντελο ηταν, το οικολογικο μηπως?

Δημοσ.

Μπα όχι δεν είναι ο green. Αυτός πρέπει να είναι, είναι ο πιο φτηνός 500άρης SATA2 που έχει τώρα το eshop. Ο δίσκος ήταν μια χαρά ήταν, τον έχω 3 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι διακοπές της ΔΕΗ μου την κάνανε τη ζημιά..

Δημοσ.
Μηπως ειναι αλλου το προβλημα?Δλδ σε καμια μνημη?

Πώς να είναι μνήμη; Αφού έχω 3 δίσκους στο PC μόνο σε αυτόν τον δίσκο κολλάει, σε συγκεκριμένο σημείο του δίσκου, είτε πάω να ανοίξω αρχεία είτε κάνω scan για bad sectors. Ακόμη και defragment πήγα να κάνω και πάλι σε κάποιο σημείο κόλλησε..

Δημοσ.

Αυτο το προβλημα το ειχα και γω με εναν WD IDE 250GB. δεν καταφερα να βρω λυση τελικα και αφου εσωσα οτι αρχεια μπορουσα τον εστειλα! Ωστοσο ειχα τρεξει το diagnostic της WD και δεν ειχε βρει bad sectors και σφαλματα, αλλα οταν προσπαθησα αμεσως μετα να προσπελασω διαφορα αρχεια που ειχα μεσα, δεν ανοιγαν κ ηταν corrupted...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...